Μercedes-AMG E53 με 435 ίππους

Μercedes-AMG E53 με 435 ίππους

Το μεγάλο πολυτελές γερμανικό μοντέλο αποκτά μια νέα ισχυρή και τεχνολογικά προηγμένη έκδοση, η οποία φέρει τον κωδικό Μercedes-AMG E53.

e55-amg__1_

H Μercedes-AMG E53 αντικαθιστά την E43 δίνοντας έμφαση στη χαμηλή κατανάλωση και στην υψηλή απόδοση. Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζει ένας 6κύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας ο οποίος συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V, το EQ. Για καλύτερη απόδοση, το μοτέρ διαθέτει τούρμπο και έναν ηλεκτρικό κομπρέσσορα, ο οποίος εξαλείφει την υστέρηση-lag κατά την επιτάχυνση.

Η συνδυαστική ισχύς (κινητήρα και συστήματος EQ) φτάνει τους 435 ίππους και τα 520 Nm ροπής (250 Nm προέρχονται από την ηλεκτρική μονάδα). Σύμφωνα με την Mercedes η μέση κατανάλωση βρίσκεται στα 8,7 λτ./100 χλμ., η επιτάχυνση 0-100 ολοκληρώνεται σε 4,5 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Κλείσιμο

 

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα 9άρι αυτόματο κιβώτιο της AMG και η κίνηση μεταφέρεται μόνιμα σε όλους τους τροχούς. Παράλληλα, ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης προσφέρονται πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Eco, Comfort, Sport, Sport+, & Individual). H τιμής της Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ ξεκινά από τα 80.000 ευρώ στη Γερμανία και είναι διαθέσιμη και σε Estate αμάξωμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης