Renault: Ένα ρομπότ για αστικές διανομές

3

Το Groupe Renault παρουσιάζει το EZ-PRO, κάνοντας πραγματικότητα το όραμά της για ένα όχημα διανομής «last mile» μέσα από ένα αυτόνομο concept car που βασίζεται σε κοινόχρηστες ρομποτικές πλατφόρμες.

To Groupe Renault παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ανόβερο, στη Γερμανία, σε παγκόσμια πρώτη, το Renault EZ-PRO, ένα αυτόνομο, ηλεκτρικό, διασυνδεδεμένο, ρομποτικό concept car, που είναι σχεδιασμένο για να διαμορφώσει το μέλλον των διανομών «last mile» για κάθε είδους επαγγελματία. Οι υπηρεσίες «last mile» αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης του κλάδου των επαγγελματικών μεταφορών, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) εξελίσσεται ραγδαία, οι έμποροι επιδιώκουν να περιορίσουν τα κόστη διανομής και οι πόλεις εξακολουθούν να αναζητούν νέους τρόπους για τη διαχείριση της αυξανόμενης κίνησης στους δρόμους.

Ως κατασκευαστής ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCVs) για σχεδόν 120 χρόνια και ως ηγέτης στην ευρωπαϊκή αγορά των ηλεκτρικών LCVs, η Renault βρίσκεται στην προνομιακή θέση να διαμορφώνει και να εξελίσσει τόσο τις υπηρεσίες διανομής όσο και τους τρόπους με τους οποίους μετακινούνται τα αγαθά. «To Renault EZ-PRO αναδεικνύει το όραμά μας για τη διανομή last-mile που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το οικοσύστημα των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος και τις ανάγκες του επαγγελματία. Αυτό το πρωτότυπο όχημα είναι η λύση που μπορεί να ξεκλειδώσει αμέτρητες ευκαιρίες για πολλούς από τους συνεργάτες μας, μεταξύ των οποίων, όπως παρουσιάζουμε σήμερα, τους DPD Group, Lomi Coffee, Piper- Piper-Heidsieck και Patrick Roger» ανέφερε ο Ashwani Gupta, Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Renault, Κλάδος LCV.

Το EZ-PRO είναι ένα concept car που αποτελείται από ένα αυτόνομο αυτοκινούμενο όχημα που προπορεύεται και αυτοκινούμενες ρομποτικές πλατφόρμες χωρίς οδηγό. Η Renault πιστεύει ότι η διαχείριση της διανομής του «last mile» δεν μπορεί να αυτοματοποιηθεί τελείως, καθώς οι άνθρωποι θα κρατήσουν τον έλεγχο των μεταφορών/συγκοινωνιών για το άμεσο μέλλον.

 

EZ-PRO – μια εξελιγμένη εμπειρία για τον τελικό χρήστη

Το EZ-PRO έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια κορυφαία λύση στις ανάγκες διανομής τόσο των επαγγελματιών όσο και των καταναλωτών. Οι αποδέκτες θα έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν μια βολική ώρα & περιοχή παράδοσης. Παράλληλα, ο τελικός αποδέκτης θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ της παράδοσης του πακέτου χέρι με χέρι ή της παραλαβής του από τα self-service ντουλαπάκια παραλαβής (θυρίδες) της αυτοκινούμενης πλατφόρμας. Μάλιστα αυτές οι θυρίδες, που θα είναι διαθέσιμες 24 ώρες για 7 μέρες την εβδομάδα, θα μπορούν να ξεκλειδώνουν με ειδικό app από το κινητό του παραλήπτη.  Οι δυνατότητες αποστολής για τους καταναλωτές θα περιλαμβάνουν ακόμα και υπηρεσίες ενημέρωσης για την εξέλιξη της αποστολής σε πραγματικό χρόνο μέσω ενημερώσεων σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, για μία ακόμα πιο ξεχωριστή, επαγγελματική και αποτελεσματική εμπειρία παράδοσης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Mini-v8-tsiro-1000

Το κλασικό Mini, όπως υποδεικνύει το όνομά του, είναι εξαιρετικά μικρό και, ως επί το πλείστον, αυτό σημαίνει πως τροφοδοτείται από εξαιρετικά μικρό κινητήρα. Ευχόμαστε καλή τύχη στον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου σπάνιου οχήματος…

e_buggy_boi_2

Με το Πρωτάθλημα Extreme E, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βγαίνουν και εκτός δρόμου, δίνοντας ένα ακόμα δυνατό χαρτί στη φαρέτρα της δημοσιότητας των ηλεκτρικών, μετά και το πρωτάθλημα Formula E.

citroencx-00145654harpi1000

Την πίστη της στην κατηγορία των sedan μέσα από τον εμπλουτισμό της γκάμας της με τρία νέα μοντέλα δηλώνει η Citroen η οποία θα παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική και επαναστατική C6 στην Έκθεση Παρισιού το 2020.

jimny

Ένα Suzuki Jimny, που είναι αντίγραφο της Mercedes G63 AMG; Μόλις ξεπεράσετε το πρώτο σοκ θα ανακαλύψετε πως ίσως σας ενδιαφέρει.

Audi_RS5_boi_1

Η Audi, αφού ανανέωσε το παραδοσιακό μεσαίο μοντέλο της, το Α4, περνάει στην ανανέωση και του πιο δυναμικού A5. Ο «κατασκοπευτικός» φακός συνέλαβε την face lift εκδοχή του μοντέλου, στην Sportback έκδοση αμαξώματος και μάλιστα στην κορυφαία RS5 εκδοχή σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις.

3