Δοκιμές εξέλιξης για το ηλεκτρικό Range Rover

Δοκιμές εξέλιξης για το ηλεκτρικό Range Rover

Στις παγωμένες λίμνες του Αρκτικού Κύκλου συνεχίζεται η εξέλιξη της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του Range Rover

range_rover_electri__3_
Η JLR περνά σε νέα εποχή και δεν κρύβει, τουλάχιστον τους βασικούς άξονες, τα μελλοντικά σχέδιά της. Για παράδειγμα, είχε ήδη γνωστοποιήσει -εδώ και καιρό- ότι έχει στα σκαριά το αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover.
Και ιδού, το πρωτότυπο! Που αυτή την περίοδο βρίσκεται στις παγωμένες λίμνες του Αρκτικού Κύκλου, για να περάσει όλες τις δοκιμασίες, μέσω των οποίων θα ανάψει το πράσινο φως, για την παραγωγή του, εντός του επόμενου έτους.
Στις εικόνες για πρώτη φορά το Range Rover φαίνεται χωρίς καθόλου καμουφλάζ και μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα την ποιότητα και τη σχεδιαστική φιλοσοφία που ακολούθησε η JLR. Το χρώμα που έχει επιλεγεί για το πρωτότυπο είναι μαύρο και πολλές λεπτομέρειες είναι δανεισμένες από το αντίστοιχο βενζινοκίνητο μοντέλο που πρώτη φορά παρουσιάστηκε το 2022.
Κλείσιμο
Ακόμα ένα στοιχείο που έχει διαρρεύσει είναι ότι το νέο ηλεκτρικό SUV θα διαθέτει συμβατικό σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης βασισμένο στο ABS το οποίο όμως με ηλεκτρονικό τρόπο θα επεμβαίνει ξεχωριστά σε κάθε τροχό.
Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι το ηλεκτρικό σύστημα θα ακολουθεί τη δομή 800 V για πολύ γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας. Όσο για τις επιδόσεις, η JLR αναφέρει ότι θα έχει αντίστοιχη απόδοση με την V8 έκδοση των 520 ίππων από τους δύο ηλεκτροκινητήρες.
Το νέο ηλεκτρικό Range Rover θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Σόλιχαλ της Βρετανίας και αναμένεται να παρουσιαστεί στην τελική του μορφή μετά το καλοκαίρι του 2024. Ήδη η εταιρεία έχει λάβει 16.000 αιτήματα για ενδιαφέρον προς το μοντέλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης