Μία Aston Martin DB6 με ηλεκτροκινητήρα

Μία Aston Martin DB6 με ηλεκτροκινητήρα

Η Lunaz παρουσιάζει το νέο της δημιούργημα, το οποίο βασίζεται στην θρυλική Aston Martin DB6.

231124165324_Lunaz-Aston-Martin-DB6

H DB6, το μοντέλο της Aston Martin που κατασκευαζόταν από το 1965 έως το 1971, χάρη στη τεχνογνωσία των μηχανικών της Lunaz, μεταμορφώνεται, τόσο σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, όσο και στο πιο βιώσιμο μοντέλο της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Lunaz έχει αποδείξει ξανά στο παρελθόν, πως μπορεί αν θέλει να μετατρέψει τέτοιου είδους αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά, με τρανταχτά παραδείγματα τα Range Rover Convertible και Bentley S2s.

Η βιωσιμότητα για την οποία καυχιέται η βρετανική εταιρεία ξεκινάει από το φιλικό στο περιβάλλον εσωτερικό της DB6. Για παράδειγμα, τα δερμάτινα καθίσματα έχουν αντικατασταθεί από βιοπροϊόντα που προέρχονται από ξινόμηλα.

Τα χαλάκια έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, ενώ τη θέση των πλαστικών έχουν πάρει ίνες ξύλου και σιταριού. Όλα αυτά τα υλικά δεν είναι τυχαία επιλεγμένα, σύμφωνα με την Lunaz, διότι όλα βοηθούν στο να συντελεστεί η πολυτελής εμφάνιση της DB6.

Παρόμοια υλικά που είναι 100% φιλικά προς το περιβάλλον, έχουν τοποθετηθεί στον πίνακα οργάνων, στον επιλογέα των ταχυτήτων και στις γυάλινες επιφάνειες.

Το σύστημα πρόωσης του βρετανικού σπορ μοντέλου αποδίδει 375 ίππους και μαζί με το σύστημα μετάδοσης προέρχεται από την ίδια την Lunaz. Όσο για την αυτονομία, μία μεγάλη μπαταρία προσφέρει περίπου 410 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Εάν έχει κάποιος περίπου 750.000 ευρώ, τότε μπορεί να αποκτήσει ένα παραδοσιακό μοντέλο της Aston Martin σε ηλεκτρική έκδοση, αντί για ένα σύγχρονο BEV.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης