Με υβριδική υπόσταση οι μελλοντικές Aston Martin

Με υβριδική υπόσταση οι μελλοντικές Aston Martin

Η νέα γενιά των μοντέλων της Aston Martin θα υιοθετεί και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

230727134736_aston-DB12

Σε νέα εποχή μπαίνει η Aston Martin, καθώς όπως όλα δείχνουν μελλοντικά θα παρουσιαστούν επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις για κάθε ένα από τα μοντέλα της, με την συγκεκριμένη τεχνολογία να προέρχεται από την Mercedes-Benz.

Το πρώτο μοντέλο του Βρετανού κατασκευαστή που την εφαρμόζει είναι η Valhalla, που θα αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024, ενώ από το 2026 και μετά θα υπάρχουν αντίστοιχες εκδόσεις σε ότι αφορά τη γκάμα των Vantage, DB12 και DBS.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν την στιγμή που η Aston Martin ανακοίνωσε τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική προϊόντων της, μετά από ένα επικερδές πρώτο εξάμηνο του 2023 κατά το οποίο αύξησε σημαντικά τα έσοδα και τα κέρδη.

Βάση στο υβριδικό σύστημα πρόωσης αποτελεί ο προερχόμενος από την Mercedes-Benz V8 κινητήρας που χρησιμοποιείται ήδη στις Vantage, DB12 και DBX, όπως και στις Mercedes-AMG GT 63 E-Performance και S63 E-Performance.

Μιλώντας για τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, ο twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων συνδυάζεται με έναν τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει συνδυαστικά 800 ίππους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης