To θρυλικό Subaru Impreza WRC αναζητά νέο κάτοχο

To θρυλικό Subaru Impreza WRC αναζητά νέο κάτοχο

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά αυτοκίνητα στην ιστορία του WRC είναι φυσικά το Subaru Impreza, ιδίως αυτό που οδηγούσε ο αείμνηστος Colin McRae.

230201161644_Subaru-Impreza-Colin-McRae-Auction-1

Το Subaru Impreza S5 WRC Rally Car, είναι ένα αυτοκίνητο τόσο εμβληματικό όσο λίγα στην παγκόσμια ιστορία του motorsport, καθώς με αυτό οι Colin McRae-Nicky Grist συμμετείχαν στο Ράλι του Μόντε Κάρλο το 1997, χωρίς όμως να καταφέρουν να τερματίσουν.

Μετά την Prodrive, την ομάδα του David Richards, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πήγε στα χέρια μιας ιδιωτικής ομάδας που το έφερε σε διάφορους αγώνες ανά την Ευρώπη, με highlights του δύο τίτλους στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας το 1998 και το 1999. Μεταξύ 2001 και 2002, το Impreza επέστρεψε στη Βρετανία και έκανε σποραδικές εμφανίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις πριν το αγοράσει ο σημερινός ιδιοκτήτης του το 2004.

Κάποια στιγμή, το αυτοκίνητο που αρχικά ήταν αριστεροτίμονο, μετατράπηκε σε δεξιοτίμονο προκειμένου να είναι πιο «ταιριαστό» στους αγώνες του βρετανικού πρωταθλήματος. Όπως αναφέρεται στις πληροφορίες που συνοδεύουν το αυτοκίνητο, μπορεί και πάλι το τιμόνι να μεταφερθεί αριστερά και μάλιστα πριν το παραλάβει ο νέος του ιδιοκτήτης, αν αυτό είναι κάτι που επιθυμεί.

Ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων ανακατασκευάστηκαν σχετικά πρόσφατα και τα τελευταία 7 χρόνια προετοιμάστηκε και λειτουργούσε από την EJM Preparations που έχει έδρα στο Alcester του Ηνωμένου Βασιλείου. Παρά την ηλικία του, πρόσφατα έκανε πολλές δημόσιες εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένης της νίκης στο «Wethersfield Stages Rally» το 2016 και το 2017 αλλά και την εμφάνισή του στο «Race Retro» το 2020.

Όσοι ενδιαφέρονται για το αυτοκίνητο μπορούν να υποβάλουν προσφορά για την εκδήλωση της Silverstone Auctions που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, η τιμή που αναμένεται να φτάσει προκειμένου να αλλάξει χέρια, κυμαίνεται από 420.000-480.000 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης