Η επετειακή Porsche 911 ST

Η επετειακή Porsche 911 ST

Η Porsche 911 ST θα είναι μία ακόμα ειδική έκδοση του γερμανικού supercar, η οποία θα εφοδιάζεται με ισχυρότερο κινητήρα.

230120155233_Porsche-911-Carrera-T_I

Το 2024, η θρυλική Porsche 911 συμπληρώνει 60 χρόνια από την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, με τα στελέχη της γερμανικής φίρμας να ετοιμάζουν μία συλλεκτική έκδοση, λίγο πριν τον πλήρη εξηλεκτρισμό της.

Η νέα ειδική και ταυτόχρονα επετειακή έκδοση του μοντέλου θα φέρει την κωδική ονομασία 911 ST και θα παραχθεί σε περιορισμένα αντίτυπα. 

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, η «ST» θα βασίζεται στην 911 Carrera T, αλλά ο κινητήρας της θα είναι ο ατμοσφαιρικός boxer των 4,0 λίτρων που εφοδιάζει την 911 GT3. Αυτό σημαίνει ότι η μέγιστη απόδοση της νέας έκδοσης θα μπορεί να φτάνει τους 510 ίππους, όταν η Carrera T αποδίδει 385 ίππους.

Η 911 ST αναμένεται να παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2023 με σκοπό να «γεμίσει» το χρονικό διάστημα μέχρι την έλευση του επανασχεδιασμένου μοντέλου. Αν και η Porsche δεν ανακοινώνει λεπτομέρειες γι’ αυτή, το αμάξωμά της θα διαθέτει πόρτες και οροφή από ανθρακονήματα.

Εκτός αυτών, η 911 ST αναμένεται να έχει εξοπλισμό και στοιχεία που θα τη διακρίνουν από τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, ενώ η γενικότερη σχεδίασή της θα παραπέμπει σε κλασική μορφή ενός οχήματος περασμένων δεκαετιών.

Φυσικά, αυτά, όπως και ο περιορισμένος αριθμός στον οποίο θα κατασκευαστεί, θα αυξήσουν την τιμή πώλησης. Όμως, όπως συμβαίνει πάντα, η Porsche δεν θα έχει πρόβλημα να τις διαθέσει.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης