Το Citroen 2CV ξαναγεννιέται!

Το Citroen 2CV ξαναγεννιέται!

Μέχρι στιγμής είδαμε το Fiat 500e έως το VW ID. Buzz ή το ρετρο-φουτουριστικό Ηonda e. Στο επίκεντρο πλέον βρίσκεται το ιστορικό Citroen.

Citroen-2cv-future-1

Το 2CV είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχήματα που έχουν εμφανιστεί στην ιστορία της αυτοκίνησης, έχοντας σημαδέψει τον προηγούμενο αιώνα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και αν η ίδια η γαλλική εταιρία δεν έχει εκδηλώσει ξεκάθαρα κάποιο ενδιαφέρον να το ξαναφέρει στην επικαιρότητα, τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής.


Τα ψηφιακά σχέδια που βλέπουμε ανήκουν στον Dejan Hristov o oποίος δημιουργεί ένα αυτοκίνητο που διατηρεί τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές του 2CV το οποίο ήταν στην παραγωγή από το 1948 έως το 1990.

Η γνωστή καμπύλη οροφή αποτελεί το βασικό σχεδιαστικό στοιχείο της συγκεκριμένης προσπάθειας όπως και τα μεγάλα φτερά και το χαρακτηριστικό εμπρός καπό. Τα φωτιστικά σώματα είναι LED με μαύρα τζάμια ενώ υπάρχει μία μινιμαλιστική γρίλια και κάμερες στην θέση των καθρεπτών.


Η γενικότερη προσέγγιση είναι προς ένα υπερυψωμένο crossover έτσι ώστε το νέο μοντέλο να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της σημερινής αγοράς. Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν μεγάλοι τροχοί αλουμινίου, ειδικά εκτός δρόμου ελαστικά και μεγάλη απόσταση από το έδαφος. Ακολουθώντας το παράδειγμα του ορίτζιναλ μοντέλου υπάρχει και αναδιπλούμενη οροφή.



Το νέο 2CV θα διαθέτει μοντέρνο εξοπλισμό, με κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και πολλά ακόμα. Υπάρχουν χώροι για τέσσερις επιβάτες, οθόνες αφής για τα συστήματα πολυμέσων και όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Το σύγχρονο 2CV μεγάλωσε αρκετά, φθάνοντας στα 4.241 χιλιοστά, κάτι που το φέρνει στην κατηγορία των Β-SUV όπως για παράδειγμα το Peugeot 2008, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Small του γκρουπ Stellantis. Όσο για την κίνηση, ο εμπνευστής του υποστηρίζει ότι θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης