Έτοιμη η ηλεκτρική μεταμόρφωση της Maserati

Έτοιμη η ηλεκτρική μεταμόρφωση της Maserati

H Maserati μπαίνει στην Formula E και δίνει μια πρώτη γεύση της νέας ηλεκτρικής Gran Turismo Folgore εγκαινιάζοντας το την είσοδό της στην ηλεκτρική εποχή.

Maserati_Folgore__2_
Η Maserati έχει ανακοινώσει επίσημα τα πλάνα για την ηλεκτρική της μεταμόρφωση και κάνει το πρώτο της βήμα προς αυτή την κατεύθυνση με τον πιο εμφατικό τρόπο.
Η ιταλική φίρμα προχώρησε στην πολυετή συνεργασία με την ομάδα Rokit Venturi με στόχο την είσοδό της στο πρωτάθλημα Formula E. Η επίσημη σύναψη της συνεργασίας έγινε μπροστά στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας την Gran Turismo Folgore.
Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό super GT θα διαθέτει δύο ή και τρείς ηλεκτροκινητήρες και θα είναι σίγουρα ταχύτερο και ισχυρότερο σε σχέση με την GranTurismo με θερμικό τρίλιτρο V6 twinturbo.

Σχεδιαστικά μπορούμε να δούμε πως η πρώτη ηλεκτρική Maserati δανείζεται στοιχεία από τη Grecale (όπως τα φωτιστικά σώματα), ενώ το μακρύ καπό είναι κατά κάποιο τρόπο διαχρονικό σήμα κατατεθέν της GranTurismo.
Οι Ιταλοί δεν έχουν αποκαλύψει ακόμα όλες τις λεπτομέρειες με τις φήμες να κάνουν λόγο ακόμη και για απόδοση που θα φθάνει τους 1.200 ίππους. Πάντως οι περισσότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το αυτοκίνητο στην έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες θα έχει 650 ίππους και θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης.
Η πολυτελής μάρκα πιστεύει πολύ στο ηλεκτρικό της πλάνο και για αυτό το λόγο το 2025 αναμένεται να λανσάρει ακόμη τρία ηλεκτρικά. Την MC20, τη νέα Quattroporte, αλλά και τη Levante EV, για να εξηλεκτριστούν σταδιακά μέχρι το 2030 όλα συνολικά τα αυτοκίνητα στη γκάμα της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης