Με υβριδικό μοτέρ το νέο Audi R8

Με υβριδικό μοτέρ το νέο Audi R8

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το εργοστάσιο το νέας γενιάς Audi R8 θα διαθέτει μοτέρ υβριδικής τεχνολογίας, χωρίς να αποκλείεται και μία ηλεκτρική έκδοση. 

211018114501_Audi-R8-Neue-Hybrid-5

Οι δηλώσεις του διευθυντή marketing της Audi, Hildegard Wortmann, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επόμενη γενιά, να μην διαθέτει τον ίδιο κωδικό με το τωρινό μοντέλο (R8), αλλά να φέρει νέα ονομασία.

Ο Wortmann επιβεβαίωσε ότι το νέο R8 δεν αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο διάστημα αλλά πάλι, δεν θα αργήσει και πολύ. «Το R8 είναι ένα εμβληματικό μοντέλο για τη μάρκα μας. Ως τέτοιο όμως, δεν είναι απαραίτητο να μείνει πιστό στις βασικές του προδιαγραφές για να συνεχίσει και στο μέλλον να είναι εμβληματικό. Διάδοχός του, δεν θα είναι απλά ένα R8 με ηλεκτροκινητήρα. Πρέπει να είναι R8 αλλά διαφορετικό».


Αυτά δήλωσε ο Wortmann σε πρόσφατη συνέντευξή του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για αλλαγή ονόματος στη μελλοντική εκδοχή του Γερμανικού supercar. Ωστόσο, από τη Γερμανία έρχεται μια είδηση που μόνο ως καλή μπορεί να χαρακτηριστεί για τους οπαδούς του μοντέλου αλλά και της μάρκας γενικότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από έγκυρα μέσα, θα πρέπει να περιμένουμε τη νέα γενιά του μοντέλου μέσα στο 2023.

Μπορεί να μην έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες που να αφορούν στο μοντέλο και τα χαρακτηριστικά του αλλά οι προβλέψεις κάνουν λόγο για κάποιες λεπτομέρειες που θα είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να τις βλέπαμε να υλοποιούνται. Σύμφωνα με την ίδια πηγή λοιπόν, το R8 του 2023 πιθανότατα θα χρησιμοποιεί τον V8 των 4,0 λίτρων, κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως η ατμοσφαιρική υπόσταση θα είναι παρελθόν για το μοντέλο. Το μοτέρ αυτό το έχουμε δει σε πολλά αυτοκίμνητα του Ομίλου VW, όπως είναι κάποια από τα RS της Audi αλλά και η Lamborghini Urus και με μια τέτοια εφαρμογή, θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή για να αλλάξει ύφος και να στρίψει προς ένα υβριδικό μέλλον και η Lamborghini με τα δικά της μοντέλα.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το ίδιο «προφητικό» δημοσίευμα, το R8 του 2023 θα είναι υβριδικό λοιπόν και η απόδοσή του θα φτάνει τους 700 ίππους. Αναφορικά με την αισθητική του, η Audi μας έχει δώσει κάποιο «στίγμα» για το πώς θα μπορούσε να «κινηθεί» σχεδιαστικά, με το πρωτότυπο PB18 e-Tron που έχουμε στις φωτογραφίες. Σίγουρα πάντως, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη πρόταση από την Audi, μια και θεωρούμε δεδομένη την παρουσία της στην κατηγορία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης