Το μεγάλο μάθημα του Γιάννη Αντετοκούνμπο
tina_mandilara_new

Τίνα Μανδηλαρά

Το μεγάλο μάθημα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

“Ευχόμαστε να μην έχουμε θύματα από τη φωτιά”-με αυτή τη φράση, άλλη μια προσευχή για την Ελλάδα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανακοίνωνε την αναβολή της εκδήλωσης στα Σεπόλια, όπου θα έπαιζε μπροστά στους πλέον αγαπημένους του θεατές, τα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν σαν και αυτόν, Greek Freak ή απλώς σπουδαίοι Γιάννηδες, άνθρωποι με αξίες και με την Ελλάδα στην καρδιά

Γιατί όσους τίτλους και να πάρει ο Greek Freak, όσες φορές και αν γίνει MVP, θα είναι ο απλός Γιάννης από τα Σεπόλια, το καλό παιδί που ακόμα επιστρέφει στα ίδια μέρη και στις ίδιες παρέες για να επιβεβαιώσει το παραμύθι που όχι μόνο έχει καλό τέλος αλλά έχει ως πρωταγωνιστή έναν πρίγκιπα που κερδίζει τις μάχες με μια μπάλα αντί για σπαθί.

Τίποτα δεν του χαρίστηκε-ούτε καν η Ελληνική ιθαγένεια την οποία δυσκολεύτηκε για να κερδίσει- όπως τίποτα δεν ήταν δεδομένο όταν πήγαινε στο NBA χωρίς χρήματα και χωρίς καμία εγγύηση ότι θα μπορέσει να διακριθεί. Και όμως με τεράστια πίστη και άπειρη δουλειά, κατάφερε να συναγωνιστεί αστέρες που αθλούνταν στα καλύτερα γήπεδα και όχι νηστικοί παίζοντας στο ανοιχτό σε μια άγνωστη περιοχή της Αθήνας, παίχτες που ήταν ορισμένοι να πετύχουν από μικροί. Αλλά ο Γιάννης κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να αποδείξει ότι οι σημερινοί ήρωες μπορούν να είναι φτιαγμένοι από απλά υλικά, με μεγάλη ψυχή και τεράστια καρδιά.

Με ταπεινό ύφος και με λόγια που πάντοτε τελειώνουν σε άπειρα ευχαριστώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνέτριψε στην πράξη το προφίλ του ανθρώπου που διαφημίζει και τρέφεται από την επιτυχία του. Γιατί ενώ θα μπορούσε να λιάζεται, όπως τόσοι διάσημοι αθλητές στη Μύκονο ή να περιφέρεται με καλλονές στα νησιά του Αιγαίου-ή έστω να ξεκουράζεται, από μια δύσκολη χρονιά, στη βίλα κάποιου πλούσιου φίλου, εκείνος προτίμησε το αδιανόητο: να έρθει με 43 βαθμούς στην Αθήνα για να πάει το κύπελλο των Μιλγουόκι Μπακς-κάτι διόλου εύκολο-στους παντοτινούς του φίλους στα Σεπόλια.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε ανεβάσει ποστ για τον Θόδωρο Ιακωβίδη-την ώρα που οι υπόλοιποι αθλητές στο Τόκιο «ξέχασαν» να κάνουν καν αναφορά. Όχι μόνο αυτό αλλά και στη συνέντευξη τύπου έσπευσε να δηλώσει, μαζί με τον αδελφό του Θανάση-ένα άλλο υποδειγματικό παράδειγμα- πόσο χάρηκε που “ο Ιακωβίδης βγήκε και έκλαψε και είπε πως ακριβώς νιώθει” για να καταλήξει πως «τους ανθρώπους δίπλα σου πρέπει να τους χτίζεις, όχι να τους γκρεμίζεις».

Κλείσιμο
Γιάννη σε ευχαριστούμε που υπάρχεις και για το μεγάλο μάθημα ανθρωπιάς και αξίας που δίνεις σε όλους μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ