anastasiadis_themos

Τι πρόλαβε να (προ)δώσει ο κolotoumpas; Το κουμπί της Αλέξαινας

Θέμος Αναστασιάδης

Μπορεί ο Ζαεφ να 'χει για πρότυπο πολιτικού σαλταδορου και εθνικού kolotoumpa τον Τσίπρα με τον οποίο αν είδατε έχουν σημειολογικά... το ίδιο στυλακι, ξεβλαχεμένο (γεια σου ρε Πετρο, ακόμα με τα ωραία σου) μετά βίας υφάκι, και επιτέλους, βρήκαμε κάποιον πιο κοντό..απ' τον δικό «μας». Αν ξέρατε ποσό μετράει κάτι τέτοιο ψυχολογικά για τον Αλέξη. Μπορεί οι Βρυξέλλες να του σφύριξαν, παρακολούθα πώς το κάνει το πρώτο μας βαλκανικό τσιράκι, κι από κοντά και συ, πιάνει η συνταγή! Μπορεί ξαφνικά να άλλαξε το χρονοδιάγραμμα, αφού τώρα με την γκραντιόζα κρίση της Ιταλίας να 'ναι γελοία η ιδέα και μόνο ότι η ΕΕ θα συζητήσει διεύρυνση προς Σκόπια, Αλβανία και τους ακόμη πιο λαθρέμπορους σε εθνικό σπορ κοσοβάρους. Μπορεί, τέλος, να μην είναι σύμπτωση το ότι και τα δυο στρουμφοπρωθυπουργάκια της Μέρκελ είχαν μπροστά τους συλλαλητήρια που θα ήθελαν να αποφύγουν σαν και τι (και οι διοργανωτές πρέπει τώρα να αναβάλουν μην πέσουν σε κακό τάιμινγκ). Να μην αποκλείουμε, τέλος, ο μαθητής να νόμιζε ότι είναι ήδη καλύτερος του δασκάλου, ο Ζαεφ να επιχείρησε άδειασμα στο Μαξίμου κι ο παλιός να είναι αλλιώς στη μπλόφα. Έως ότου φανεί τι μεσολάβησε και η «έτοιμη» κατά Κοτζιά συμφωνία τορπιλίστηκε, πρώτα απ' τον Σκοπιανο πρόεδρο, και μετά από κύκλους Αλέξη, είναι ευκαιρία να ψάξουμε τι ακριβώς είχε (προ)δοθεί από την Αθήνα, χωρίς να ενημερωθεί κανείς.

Δεν απαντήθηκαν καθόλου απ' τους Τζανακοπουλους το κατά πόσον είχαμε ενδώσει στην αναγνώριση «μακεδονικής» εθνότητος και γλώσσας, όπως ο Ζόραν ισχυρίστηκε, που είναι οι πιο βασικοί πυλώνες του αλυτρωτισμού τους. Ο απίθανος κόμπασμός Κοτζιά ότι συμφωνήσαμε σε όλα... πλην ονόματος, ίσως κρύβει σημαντικές υποχωρήσεις που έγιναν από Ελλάδα και διπλωματικά δεν ξεγράφονται επειδή κόλλησε, αν όντως μπλόκαρε, η κουβέντα. Κάθε ένα βήμα πίσω που κάνουμε θα το βρούμε μπροστά μας , και αυτή και η επόμενη κυβέρνηση Είναι σαφές πχ ότι προχωράνε βάσει της τακτικής της σαλαμοποίησης ενός τόσο μεγάλου εθνικού θέματος. Πρώτα δίνει η Ελλάδα ό,τι προκάνει ο προδοτικός ΣΥΡΙΖΑ, και μετά επαφίενται στην καλή διάθεση των Σκοπίων στο μέλλον, να αλλάξουν το Σύνταγμα τους, ενώ θα χουν πετύχει ήδη ήσυχα τον σκοπό τους. Το ΝΑΤΟ, που 'ναι και πιο βιαστικό, αν όχι την φαντασιακή σύνδεση με Βρυξέλλες.

Περίεργο επίσης που οι... καθυστερημένοι Σκοπιανοί λένε ότι απαιτείται δημοψήφισμα, ενώ στην Αθήνα βγάζουν σπυράκια όποτε δεν τους συμφέρει. Τι απέγινε η χώρα που δίδαξε τη Δημοκρατία, χα-χα, στην ανθρωπότης; Πως συμβαίνει εκεί να ενημερώνεται η αντιπολίτευση για τα πάντα πριν τελειώσει η συμφωνία κι εδώ για το τίποτα, επειδή, λέει, δεν τελείωσε; Από εκεί μαθαίναμε τις ειδήσεις για την πορ(ν)εία της κουβέντας Όλα τούτα θα πρέπει να προβληματίσουν τους ημέτερους πρόθυμους συνοδοιπόρους Τσίπρα που θέλανε να του δώσουν και «εν λευκώ», τρομάρα τους, αρκεί να μπορούν να ανεβάσουν κι αυτοί τους πόντους τους στην EE...

Mπας κι ο kolotoumpas πρόλαβε να (προ)δώσει πιο πολλά απ ότι κι οι Σκοπιανοί φαντάζονταν; Επαναλαμβάνουμε, στην ιστορικής διπλωματικά κωμικότητος μπαρούφα μας ότι... συμφωνήσαμε σε όλα εκτός απ το όνομα, βρίσκεται το κουμπί της Αλεξαινας! Το όνομα το είχαν φαίνεται δοσμένο προκαταβολικά, το χάλασαν, προσωρινά, στα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά;Τέτοια απάτη, θέλει όντως πολλά, και πλαστά.

ΥΓ: Εκτός κι αν ο Τσίπρας είδε πόσο ύποπτα ανέμελα το γλεντάει ο Πανάρας στο Μονακό, και του μπήκε στο μυαλό ότι έχει πλάνο να τον «γλεντήσει» και αυτόν.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Ως πότε;

Σοβαρές χώρες. Ελλάδα, Σκόπια κτλ. Αν και έχουμε το ίδιο πολιτικο σύστημα, δημοκρατια των Βαλκανίων, μοιάζουμε πάρα πολύ και με άλλα πολιτικά συστήματα όπως της Βενεζουέλας, Αργεντινης κτλ. Τα Βαλκανικα κρατη,κάτω από την σπεπη της Μερκελ . Που εποφθαλμια τον παραγωγικο πλούτο των χωρών αυτων. Κύρια γνωρίσματα, την έλλειψη συντάγματος. Στα βασικά και κύρια μερη αυτου. Την νομεκλατουρα , ποιοι έχουν την διακυβέρνηση, που είναι η ίδια συμμορια, το ίδιο πολιτικό σύστημα, της φεουδαρχιας, με τους επιστατες ,τους δημόσιους υπαλληλους, ή τους εξαρτωμενους από το δημόσιο.Που είναι και οι ψηφοφοροι του συστήματος, στην Ελλάδα είναι πάνω από 62% ,κατά το δημοψήφισμα του "όχι". Και τέλος τους κολιγους, αυτούς που τους έχει ανατεθεί να συντηρουν, να ταΐζουν όλους τους άλλους, ο ιδιωτικος τομέας. Μόνο που το παρακάνουν , οι φεουδαρχες με τους επιστατες και ζητούν όλο και περισσότερα από τους κολιγους. Να τους στραγγιζουν κυριολεκτικά. Και οι Φεουδαρχες αρχίζουν και πωλούν περιουσία του κράτους. Ορυκτό πλούτο, επιχειρήσεις κτλ.Το ανωτέρω πολιτικό σύστημα, το τόσο επιτυχημένο έχει υπερκερασει όλα τα άλλα τα ακραία. Με μονη προϋπόθεση, ο λαος, οι μαζες να είναι ντιπ για ντιπ ζώα, πνευματικα ανάπηροι. Ειδικα οι κολιγοι αυτοι πού δουλευουν και πληρώνουν. Γιατί οι άλλοι μόνο εισπραττουν χωρις να δουλεύουν. Έτσι και στην Ελλάδα έχουμε την συμμορία των των κομμάτων της Βουλής, την δικτακτορια του κοινοβουλιου. Με πρωτοκαθεδρια την αριστερά , το πασοκ, τα λαμογια ,προστιθεμενο το συριζα .Και από τα "δεξιά" τις βαρονιες με ισχυρό στρατό κατοχής, πληρωμενους ψηφοφορους και συνεργαζομενοι με τους πρωτους .Και φυσικά τα ΜΜΕ, δεν λοιπουν από το παιχνίδι. Έτσι πορευόμαστε δεκαετίες τώρα, με το αδιέξοδο να μην τελειώνει. Και ως πότε;

Για να είμαστε σοβαροί:

Για να μην μπερδευόμαστε με το Σκοπιανό, οι απαράδεκτες τωρινές θέσεις της κυβέρνησης δεν είναι της αριστεράς - η αριστερά, αρχικά, δεν ζητούσε σχεδόν καμία προϋπόθεση για να συμφωνήσει στην βάφτιση των Σκοπίων ως Μακεδονία, αλλά τα συλλαλητήρια την ανάγκασαν να μετακινηθεί, κι έτσι ήρθε στις θέσεις της δεξιάς (προφανώς επειδή συμβαίνει να είναι ο μεγάλος εκλογικός της αντίπαλος). Την τελευταία τώρα είναι το πρέπον να πιέσουμε να έρθει στις θέσεις της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που δεν θέλει καμία διαπραγμάτευση που να εμπεριέχει τον όρο "Μακεδονία" γιατί είναι ένα κομμάτι Ελληνισμού. Διότι μόνο έτσι θα πιεστεί και η κυβέρνηση, που τώρα δεν έχει κανένα πολιτικό κόστος μιας και έχει έρθει στις θέσεις του μεγάλου πολιτικού αντιπάλου της που υποτίθεται είναι "πατριωτικός" και "δεξιός". Συνεπώς, ο μόνος τρόπος να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ οτι θα έχει πολιτικό κόστος είναι να μετακινηθεί η Νέα Δημοκρατία. Οι εν δυνάμει ψηφοφόροι ας κάνουν ξεκάθαρο στην αξιωματική αντιπολίτευση πως θα τους ψηφίσουν μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις. Αλλιώς, ας συνειδητοποιήσουν οτι είναι τουλάχιστον υποκριτικό να κατηγορούν ως προδότες και απάτριδες τους πολιτικούς τους αντιπάλους (αριστερούς) που θέλουν να κάνουν τα ίδια που προτίθεται να κάνει και το κόμμα που προτίθενται να ψηφίσουν (δεξιοί). Γιατί τότε δεν είναι η Μακεδονία που τους νοιάζει πραγματικά, αλλά το κόμμα τους και η ιδεολογία τους. Μόνο που δεν είναι του Ελληνισμού, και γι'αυτό μας αφήνουν αδιάφορους. Διότι και στα αριστερά και στα δεξιά είναι απαράδεκτοι προς το παρόν, κι εμείς, οι Έλληνες ψηφοφόροι, οφείλουμε να κάνουμε σίγουρο οτι και στις δύο πλευρές το ξέρουν πριν πάμε στις εκλογές.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ.ΓΕΡΑ,ΓΕΡΑ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΑ.Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ.ΓΕΡΑ,ΓΕΡΑ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΑ.Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Ολα να τα λές

Αμα είσαι γενναίος και τα λές όλα, να πείς και για τον άλλον που κάνει την πάπια και και τον ψόφιο κοριό.

Στη νοηματική γλώσσα «μιλάει»;;;

Σίγουρα έχει συμφωνήσει να λέμε τα Σκόπια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !! Αλλά δεν ξέρει να το πει στους Σκοπιανούς!! 😂😂😂. Χειρονομεί μόνο σε τέτοιες συναντήσεις, όπως μπορούμε να υποθέσουμε !! Κανείς δεν αντιλαμβάνεται τι λέει ... 😂😂😂 Γελούν ΟΛΟΙ μαζί μας ...

Τα Σκόπια ΔΕΝ είναι Μακεδονία!

Το τυραννάνε το ζαβό που γελάει συνέχεια: σε καθημερινές του ήττες, σφαλιάρες, εθνικούς διασυρμούς, προσωπικές του ξεφτίλες, εθνικές καταστροφές, πυρκαγιές, ομηρεία Ελλήνων πολιτών, μνημόσυνα, κηδείες ... Κάνει τον κλαρινογαμπρό ... το παίζει Αντρέας !!!

...........

Συμπέρασμα αρθρου: ο κατήφορος δεν έχεο πάτο.

kostasv

συμπέρασμα ανάγνωσης άρθρου : τραλαλα, τραλαλα, τραλαλα !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία