anastasiadis_themos

Δημοψήφισμα ή εκλογές, αλλιώς μόνο Ειδικό για το Σκοπιανό

Θέμος Αναστασιάδης

Φρίκαρε όλος ο Ελληνισμός με τη μεγάλη επιτυχία της διεθνούς «παιχτούρας» του Μαξίμου. Φυσικά μόνο με... άκρως μυστική διπλωματία «φούστα-μπλούζα και κουκούλα» μπορείς να ξεκινάς στη ζούλα με πέντε ονόματα του Νίμιτς απ’ τα οποία δεν περνάει ΟΥΤΕ ΕΝΑ που να βολεύει στ’ αλήθεια τα ελληνικά συμφέροντα. Τον ξεμπρόστιασε και ο Νίμιτς με τις προκλητικές δηλώσεις για "Μακεδονία"-Σκοπιανούς. Μαζί τις συμφωνήσανε; Βόρεια, Ανω ή Νέα κ.λπ. εξυπηρετούν μόνο τα Σκόπια, που οικειοποιούνται με το καλημέρα το όνομα «Μακεδονία» με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας! Καλά, τις κουμπάρες παίζουμε; Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι οι Ελληνες δεν θέλουν να δώσουν το «Μακεδονία» με ΤΙΠΟΤΑ - τουλάχιστον όχι με την υπογραφή μας; Εκεί είναι το πρόβλημα και, αν τολμούν, ας κάνουν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, αντί να αγνοούν τα γκάλοπ που δίνουν ένα βροντερό 70% ΟΧΙ! [Ή να ψάχνουν άλλοθι-μπούμερανγκ όπως συνέβη με το θριαμβευτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ενώ έχει ξεσηκωθεί ο Ελληνισμός από Αυστραλία, Αφρική (!) έως Αστόρια και Τάμπα Φλώριδας!]

Οποιος δεν τολμάει να πάει σε δημοψήφισμα σημαίνει ότι θέλει να υποκλέψει και να παραχαράξει τη βούληση των πολιτών! Ισως επειδή δεν θα μπορεί να το τουμπάρει όπως το ανεκδιήγητο του 2015, και θα ’χει διπλά νεύρα η συμβία. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ, ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ: ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»! Ολα τα άλλα, τα Ανω - Κάτω - Βόρεια και πλαγίως γωνία, θυμίζουν το  ανέκδοτο που κάποιος επειδή τον έλεγαν Κώστα ΒΛΑΜΜΕΝΟ πήγε στο Ληξιαρχείο και το άλλαξε σε ΓΙΑΝΝΗΣ Βλαμμένος. Οπότε και τα πέντε που συζητούν δεν μας αφορούν! Και όποιος πονηρός ή «κότα» γενικώς θέλει να σιγοντάρει τα παπατζιλίκια Τσίπρα, να το ’χει υπόψη του ότι θα ’ναι πολιτικά νεκρός στο εξής. Αμα θέλει να αυτοκτονήσει, πολιτικά πάντα, δικαίωμά του!

Λένε κάποιοι ειδήμονες ότι στο Μαξίμου διαβλέπουν πως στο τέλος μάλλον δεν θα βρεθεί άκρη και γι’ αυτό εκ του ασφαλούς παίζουν μπάλα εσωτερικής κομματικής συσπείρωσης. Βρήκαν ένα θέμα όπου συμφωνούν όλοι σχεδόν οι ενδοτικοί κρατικοδίαιτοι Συριζαίοι (πώς θα μοιράσουμε τα εθνικά ιμάτια σ’ οποιονδήποτε περαστικό για να το παίξουμε διεθνιστές), το οποίο αποσπά την προσοχή της κοινής γνώμης από τη δραματική καθημερινότητα και συγχρόνως... μπερδεύει και την αντιπολίτευση! Εδώ που τα λέμε, όποιον ΘΕΛΕΙ να μπερδευτεί!

Πολύ πιθανό. Πάρα ταύτα, ακόμη και αν δεν βρεθεί λύση, με την τραγική «διπλωματία» Τσίπρα ήδη ζημιώθηκαν τα εθνικά θέματα, καθώς η Ελλάδα εμφανίζεται να θεωρεί το «Μακεδονία» κτήμα των Σκοπίων, όταν ακόμη και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί πρότειναν κάτι άλλο: να μην έχει κανείς την αποκλειστικότητα του όρου! Α-πα-πα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το δώσει κανονικά και είναι πολύ πιθανό ακόμα και οι ίδιοι οι φτωχοί μας γείτονες... να μπλόκαραν από την προθυμία μας! Μπας και κρύβουμε καμιά παγίδα, δηλαδή, μέσα στον τόσο πρόθυμο ενδοτισμό. 
Πάμε τώρα στα σοβαρά: Να προβάρουν «μαύρα» πολιτικά και κοινωνικά όσοι αβαντάρουν, παθητικά ή συμμετοχικά, τις αλμπανιές του Τσίπρα με τα εθνικά θέματα. Δεν πας για... σάουνα ή για ιαματικά λουτρά στα Μυστικά του Βάλτου. Εχει εκεί ξωτικά που θα σε πνίξουν στον πάτο.

Τι εμποδίζει όλη την αντιπολίτευση να πάρει καθαρή θέση; Προς το παρόν, σταράτες κουβέντες -ενάντια στην ονομασία 100%- έχουμε ακούσει βασικά από τον Βασίλη Λεβέντη (ω, ναι!!!) και το... ΚΚΕ, στο πλαίσιο πάντα της δικής του προσέγγισης των πραγμάτων («δεν μπαίνουμε σε ιμπεριαλιστικούς διαγκωνισμούς» κ.λπ.). Οπως και να το λέει, στην προτεινόμενη από τον Τσίπρα μειοδοσία ο Περισσός καταλήγει στο «ΟΧΙ», κάτι που εδώ που τα λέμε είναι σωστό και με τις αρχές του και με τα απλά μαθήματα της Πολιτικής Τέχνης, αφού δεν είναι δυνατόν να πας να γίνεις πελατάκος του αντιπάλου σου. Τέτοιες «φόρμες» σαν την άποψη που εξέφρασε το ΚΚΕ, προσαρμοσμένες prêt-à-porter στο κάθε κόμμα, μπορούμε να βρούμε όχι μία, αλλά εκατό! Κατάλαβες, Σταύρο; Δεν είναι τώρα ώρα για «έκθεση ιδεών», ιδίως με τους Συριζαίους που σου έχουν φερθεί τόσο βρώμικα.

Πρωτίστως όταν είναι εμφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει έναν διπλωματικό όλεθρο στο εξωτερικό σε πολιτική «νίκη» στο εσωτερικό, στο πλαίσιο του διαίρει και βασίλευε, που πρώτα απ’ όλους έχει στόχο τη Ν.Δ. - και δεν το κρύβει άλλωστε... Προσπαθεί να σπείρει ζιζάνια, γνωρίζοντας ότι η βάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να ακούει καν για τον όρο «Μακεδονία» ούτε σε σύνθετη ονομασία, ούτε σε οτιδήποτε άλλο, ενώ η ηγεσία πρέπει να μείνει πιστή στην απόφαση του Βουκουρεστίου επί Καραμανλή, που λέει για σύνθετη αλλά υπό όρους (τους οποίους τα Σκόπια ποτέ δεν θα υλοποιήσουν απ’ ό,τι φαίνεται - και όλο το ΝΑΤΟ εκεί βασίζεται και μας καλύπτει, όπως προκύπτει). Αρα ούτε για τον Μητσοτάκη υπάρχει στην ουσία θέμα, πέρα από το ότι  επικοινωνιακά θα χρειαστεί να το κάνει πολύ πιο καθαρό για να μην επιτρέψει στον κλέφτη που θέλει να δώσει το όνομα να φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Το δε διευρυμένο και ενισχυόμενο κόμμα της Φώφης μόνο απώλειες θα υποστεί αν εμφανιστεί ως παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσπαθεί να κλέψει «πρόθυμους» βουλευτές και από το Ποτάμι, όπως έκανε και με το θλιβερό σόου προσχώρησης της χρυσοποίκιλτης Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου από την Ενωση Κεντρώων. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου το ’92 ξεκάθαρο «όχι» είχε πει. Ειδικά με έναν πρωθυπουργό που έχει κάνει τέχνη τον ανορθόδοξο πόλεμο κατά της Λογικής και έχει για βίβλο το Ψέμα, δεν μπορείς να πηγαίνεις με politically correct αντίληψη γιατί, πολύ απλά, θα χάσεις. Υποθέταμε ότι το έχουν καταλάβει πια αυτό οι ενδιαφερόμενοι. Ας κάνουν σαφές προς τους κυβερνώντες λοιπόν ότι, ειδικά μετά από αυτά τα πέντε απαράδεκτα ονόματα που ξεφούρνισε ο Νίμιτς και τη μυστική διπλωματία «φούστα-μπλούζα-κουκούλα» δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εθνικής συνεννόησης. Να ζητήσουν θεσμικά Δημοψήφισμα γι’ αυτό το τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα και αν οι ΑΝ.ΕΛ. επιμείνουν στη διαφωνία τους, τότε να απαιτήσουν και εκλογές. Αλλιώς να καταγγείλλουν δημόσια τον Τσίπρα και όλους τους εξαγορασμένους που μπορεί να τον ακολουθήσουν στην παράδοση της Ονομασίας «Μακεδονία» ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων και να δώσουν ραντεβού μαζί του στο Ειδικό Δικαστήριο που τον περιμένει. Δημοψήφισμα, Ειδικό ή εκλογές. Αυτές είναι οι μόνες επιλογές.


ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΒΟΥΝΤΟΥ-ΒΟΥΝΤΟΥ!

Επ’ ευκαιρία υπάρχει και η λύση... βουντού-βουντού, που λέει και ο Ζουράρις. Εμφανίζεται ο Νίμιτς και λέει: «Sorry, guys, η Ελλάδα ήδη απελευθέρωσε το όνομα για χρήση παντού! Ο Τσίπρας το ’δωσε κι αλλού!». Αν είναι να γίνει μια Μακεδονία των Σκοπίων, ας γίνουν και 5-6 επαρχίες αλλού να σκοτώνονται μεταξύ τους. Ας πάρει μια η Ιταλία, που έχει καημό για την περιοχή από τότε που έχασε την αποικία Αλβανία, να αφήσουμε από ένα τέταρτο (του κιλού!) στη Βουλγαρία, που θα κάνει σαν τρελή, και στη Ρουμανία, να μην παραπονιέται, και να δώσουμε δανεικό το όνομα και στη Συρία, να κάνει... μακεδονικό χωριό στην περιοχή των Κούρδων που άλλωστε ήταν, όπως όλα εκεί κάτω, του Μεγαλέξανδρου! Και ας πάνε μετά τα Σκόπια να ζητήσουν λογαριασμό απ’ όλους αυτούς τους καλούς ανθρώπους... Κουλό; Φυσικά. Πάντως πιο αποτελεσματικό διπλωματικά από τα πέντε ονόματα -το εξής κανένα υπέρ μας- του Νίμιτς και του Κοτζιά!

ΣΧΟΛΙΑ (36)

pan

Θέμο, έβλεπα μια παλιά συνέντευξη σου με τη Μαλβίνα, χρόνια πολλά που δεν βλέπαμε τ ο πρόβλημα, θα το δούμε τώρα με το ζ'ορι. !Να είσαι πολύ καλά και εσύ και όλοι οι αγαπημένοι σου!

Χαράλαμπος Γκόλιας

(Συνέχεια στο προηγούμενο σχόλιό μου) ...Προτείνω μία και μοναδική ονομασία για το κράτος των Σκοπίων: Δημοκρατία των Σκοπίων. Το μήλο της έριδας είναι η λέξη Μακεδονία. Το επιχείρημά μου, που θεωρώ ακλόνητο, είναι: Σύμφωνα με την Αρχή της Αμοιβαιότητας, αφού δεν υπάρχει στο ελληνικό Σύνταγμα η λέξη Μακεδονία, οφείλουν και εκείνοι να απαλείψουν από το Σύνταγμά τους τη λέξη Μακεδονία. Διευκρινίζω: Πρόκειται για την "Αρχή της αμοιβαιότητας" όπως σαφέστερα προσδιορίζεται, κατά την οποία μϊα Πολιτεία (Χώρα) αναγνωρίζει σε άλλη δικαιώματα, ή που μπορεί και να αναδέχεται υποχρεώσεις έναντι άλλης, υπό την προϋπόθεση όμως της αναγνώρισης από την ετέρα ίσων δικαιωμάτων ή υποχρεώσεων έναντι αυτής. Η "Αρχή της αμοιβαιότητας" μπορεί να απορρέει είτε εκ συμβατικού όρου συμφωνίας ή συνθήκης (ως ρήτρα αμοιβαιότητας) είτε ως γενικά παραδεδεγμένος κανόνας του Διεθνούς Δικαίου..

Χαράλαμπος Γκόλιας

Ήταν αρχές της 10ετίας του 90. Περίπου προ 25 ετών. Κατασκεύαζα ένα μεγάλο κτιριακό δημόσιο έργο. Βρισκόμασταν στο στάδιο των οπτοπλινθοδομών (τούβλων), δούλευαν ως επί το πλείστον εργατοτεχνίτες χτισιμάτων, εσωτερικών δρομικών διαχωριστικών τοίχων και εξωτερικών μπατικών. Με πλησίασε ένας Έλληνας εργάτης μού έδειξε έναν κοντόσωμο τεχνίτη και μου είπε: Αυτός είναι από τα Σκοπία και μάς λέει ότι η Θεσσαλονίκη είναι δική τους.. Τον φώναξε, ήρθε κοντά μου, για να μου εξηγήσει. Έστρωσε λάσπη (ασβεστοσιμεντοκονίαμα) με το μυστρί του πάνω στο γκρο μπετόν του δαπέδου και με εκπληκτική ταχύτητα και δεξιοτεχνία, χάραξε πάνω σ αυτή το χάρτη της Μακεδονίας, που την απεικόνιζε μετά την κατάκτηση από το Ελληνικό βασίλειο της Μακεδονίας τον 4ο αιώνα π.Χ. του βασίλειου της Παιονίας, κράτους Θρακικού, από το οποίο αρχίζει Ιστορικά η γεωγραφία του τόπου των Σκοπίων. Το είχα καταλάβει από το σχήμα, το οποίο επίσης μου το εξήγησε. Μετά πήρε δυό κομματάκια από κατακόκκινο σπασμένο τούβλο, πλήθος από τέτοια σ αυτό το στάδιο των οικοδομικών εργασιών, και έβαλε το ένα στη θέση της Θεσσαλονίκης και το άλλο στη θέση των Σκοπίων και μου είπε: Αυτή είναι η Μακεδονία και νά εδώ η Θεσσαλονίκη, είναι δική μας, των Σκοπίων. Κοίταξα το ρολόϊ μου. Η ώρα ήταν 11:00 το πρωί, δηλαδή είχε δουλέψει περίπου μισό μεροκάματο (7ωρο το μεροκάματο). Του έδωσε τα λεφτά που δούλεψε και του είπα: Εδώ στην Ελλάδα, δε θα μου κάνεις προπαγάνδα για τη Μακεδονία των Σκοπιών. Δε σε θέλω στη δουλειά μου. Πάρε τα λεφτά σου και φύγε. Τα πήρε, σχεδόν αδιάφορος, ίσως ευχαριστημένος αν δεν ήθελε εκείνη τη μέρα να δουλέψει άλλο, και έφυγε. Ο αλυτρωτισμός με γεωγραφικές επιδιώξεις επέκτασης της Π.Γ.Δ.Μ. διδάσκεται στο λαό τους ως εθνική προοπτική. Η άποψή μου για το πρόβλημα: Τα πέντε ονόματα που προτείνει ο Νίμιτς για την ΠΓΔΜ Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας) Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας) Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη) Republika Makedonija (Skopje) Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια) Kathimerini.gr 18/1/18. Η επιθυμία των συνεταίρων μας ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ της προσέγγισης των Σκοπίων για γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς λόγους είναι αναμφίβολα κατανοητή. Αλλά πρέπει να σκεφτούν την προσβολή, αδικία και επικινδυνότητα που θα επιφέρει στους συνεταίρους τους Έλληνες, η λέξη Μακεδονία στο συνταγματικό όνομα του κράτους των Σκοπίων. Προτείνω μ

ερωτηση...

θεμο πολυ ωραια και σωστα αυτα που γραεις οπως παντοτε.αλλα να ρωτησω κατι.αυτο για το δημοψιφησμα το εννοεις???η το εγραψες μεταξυ σοβαρου και αστειου???μηπως ξεχασαμε τα αποτελεσματα του προηγουμενου ασχετα με το τι ειχε ψηφισει ο καθενας.το αποτελεσμα και η πραξη εμειναν.αν γινει τωρα και το οχι στο ονομα μακεδονια παρει χαλαρα ενα 70-80% θα πανε θα ονομασουνε τα σκοπια μακεδονια και υστερα θα πουνε στον κοσμο οτι αυτο εννοουσε με το οχι.οτι δλδ δεν θελαμε να εχουμε προβληματα με τους γειτονους μας και οτι επρεπε να βρεθει λυση.υπαρχει πλεον νοημον ανθρωπος στην ελλαδα που μπορει να εχει εμπιστοσυνη σε αυτους για το οτιδηποτε???

ΓΟΥΡΑΝΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΜΠΡΑΒΟ ΘΕΜΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΣΩΣΤΟΣ

Χάρης

MΠΡΑΒΟ ΘΕΜΟ.. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ.. ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ: ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

Γεωγραφικός προσδιορισμός

Δώστε το όνομα West Bulgaria ή East Albania

Πρόταση

Η μοναδική σύνθετη ονομασία με β' όρο το "Μακεδονία" θα μπορούσε να είναι αυτή που θα είχε ως α' όρο το "Ψευδο-": η χώρα "Ψευδομακεδονία", ο λαός "Ψευδομακεδόνες", η γλώσσα "Ψευδομακεδονική" κ.ο.κ. Αυτό θα αποκαθιστούσε και την ιστορική αλήθεια.

σταθης

Θεμο μια χαρα τα λες,αλλα ακομα δεν διακρινεται το " γιατι τωρα",γιατι επελεξε ο τσιπρας τωρα να πιασει τη καυτη πατατα.Τι κρυβεται πισω απο τη σταση φουστα μπλουζα κουκουλα.Εχω την εντυπωση οτι ο συμπαθης ψευτης εχει πεσει θυμα στυγνου εκβιασμου ,η γενικοτερη εικονα δειχνει τους αμερικανους,αλλα μηπως ειναι κατι πιο συνθετο ,κατι που θα φανει το επομενο χρονικο διαστημα;

Μάνος

Στον συριζα λένε οτι δεν μπορεί να ξεκινήσει απο μηδενική βάση η διαπραγματεύση κάτι εντελώς λανθασμένο μιας και οι σκοπιανοί έχουν παραβιάσει χιλιάδες φορές την ενδιάμεση συμφωνία.Ένα σοβαρό κράτος θα έκοβε τον σκοπιανό κόμπο που δεν μπορεί να λυθεί

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία