tsekouras-thanasis

Πότε θα φύγει ο Καμμένος; Οταν βρει την επόμενη δουλειά

Θανάσης Τσεκούρας

To ερώτημα αν και πότε θα φύγει ο Π. Καμμένος από την κυβέρνηση δέχεται μία και μόνη απάντηση: όταν (και αν) βρει την επόμενη δουλειά. Μέχρι τότε όσες κρίσεις, πραγματικές ή τεχνητές, δημιουργηθούν με τον συνέταιρό του θα καταλήγουν σε διευθέτηση.

Πραγματικά, όσοι κάθε τόσο προεξοφλούν μείζονες κυβερνητικές ανατροπές και αποχώρηση του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση αρνούνται πεισματικά να κατανοήσουν τη φύση των πραγμάτων.

Οι ΑΝ.ΕΛ. δεν ήταν ποτέ και δεν έγιναν ένας φυσιολογικός πολιτικός οργανισμός. Ενα κλασικό κόμμα με δομές, αρχές, ιδεολογία και πολιτική πρόταση. Από τη ληξιαρχική πράξη γέννησής τους ήταν ένα κόμμα-εταιρεία. Διαμαρτυρόμενοι και περιθωριακοί της Ν.Δ. του Αντ. Σαμαρά το δημιούργησαν. Με πιστοποιητικό γέννησης ότι η Ν.Δ. τούς είχε εξορίσει στο πολιτικό περιθώριο. Αν ο τότε πρωθυπουργός τούς είχε μεταχειριστεί διαφορετικά, τους είχε χρησιμοποιήσει στο κέντρο της διακυβέρνησης, ακόμη στη Ν.Δ. θα είχαν μείνει.
Οι διάφορες σημαίες που σήκωσαν στη συνέχεια, η αντιμνημονιακή και η «πατριωτική», νοικιάστηκαν στην πορεία για να ντύσουν το κόμμα-εταιρεία με κάποια ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά.

Τα εταιρικά συμφέροντα τους οδήγησαν στον συνεταιρισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με μια απρόβλεπτη πανουργία της Ιστορίας βρέθηκαν από το περιθώριο της δημόσιας ζωής στα κέντρα της εξουσίας. Ο ίδιος κυνισμός της εξουσίας έφερε τον Π. Καμμένο στην αγκαλιά του Αλ. Τσίπρα και vice versa. Με τον ίδιο κυνισμό ψήφισαν τα πάντα και έκρυψαν τις γελοίες αντιμνημονιακές σημαίες στο χρονοντούλαπο.

Αυτός, λοιπόν, ο συνασπισμός εξουσίας που μας κυβερνά από τη γενέθλια πράξη του ήταν ένας συνεταιρισμός κομμάτων-εταιρειών και συμφερόντων. Αρα η διάλυσή του θα γίνει όταν τα εταιρικά συμφέροντα πλέον δεν θα είναι κοινά. Οταν οι δύο συνέταιροι εξακριβώσουν ότι οι «ισολογισμοί» δεν βγαίνουν.

Ηδη ο Π. Καμμένος με την «καρτουνίστικη» συμπεριφορά του προκαλεί ζημιές στον συνέταιρό του. Το ίδιο και ο Αλ. Τσίπρας με τις περιηγήσεις του στα εθνικά θέματα. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να αλληθωρίζει για νέους εταίρους στην Κεντροαριστερά. Και οι ΑΝ.ΕΛ. αναζητούν χορηγούς για να επενδύσουν πάλι στον στίβο του «υπερπατριωτισμού».

Η προκήρυξη των εκλογών μάλλον θα είναι η κατάλληλη στιγμή για τη διάλυση της κοινοπραξίας. Ούτε νωρίτερα, γιατί δεν το επιτρέπει ο κυνισμός της εξουσίας. Ούτε αργότερα, γιατί τότε δεν θα προλαβαίνουν να οργανώσουν την επόμενη δουλειά.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

δεν θα τους θυμάται κανείς

Πού θα φύγει; Να πάει πού; Η ουσία είναι ότι όπου και αν πάει δεν την γλιτώνει την Θεία Δικαιοσύνη, κανείς μας δεν την γλιτώνει, στήριξε και στηρίζει μια κυβέρνηση που νομοθετεί ενάντια στο Θείο Θέλημα, ο Θεός είναι Αγάπη αλλά είναι και Δικαιοσύνη και δεν μακροθυμεί για πάντα, τα πατριωτικά κόμματα δεν πρόκειται να τους δεχτούν γιατί εξ αιτίας τους θα χάσουν πολύ κόσμο, τα υπόλοιπα κόμματα έχουν πεθάνει, τελευταίοι ρόγχοι,στις περιφέρειες τους θα τους κράζουν όλοι, συμβαίνει ήδη,τέλειωσαν όλοι αυτοί, πάμε γι άλλα

Montazieros

Η διάλυση της κοινοπραξίας ασφαλώς και θα είναι με την προκύριξη των εκλογών τις οποίες αποφεύγουν όσο μπορούν, διότι τα πιστέυω τους ταιριάζουν με αυτά της κυρίας Jennifer Lawrence την οποία φιλοξενείτε στο καταπληκτικό σας site λίγο παραπάνω.

Ο Σάιμον λέει

ενώ όλοι οι προηγούμενοι δεν ήταν κοινοπραξία συμφερόντων....... κ.Τσεκούρα;;; άσε την κριτική και πρότεινε λύσεις ...... έχεις;;;

Ο Σάιμον λέει

ενώ όλοι οι προηγούμενοι δεν ήταν κοινοπραξία συμφερόντων....... κ.Τσεκούρα;;; άσε την κριτική και πρότεινε λύσεις ...... έχεις;;;

Χρήστος

Όχι. Θα βρει ένα θέμα για να ρίξει την κυβέρνηση κ απο την μια θα το παίζει πατριώτης κ ο Τσίπρας θα κλαίγεται Που Τον έριξαν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία