Καμία υποχώρηση στο Σκοπιανό
diamantopoulos

Τάκης Διαμαντόπουλος

Καμία υποχώρηση στο Σκοπιανό

Η προπαγάνδα υπέρ της άποψης να προχωρήσει η διαπραγμάτευση για να παραχωρηθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, καλά κρατεί. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δόθηκε η πληροφορία ότι η σύνθετη ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεντ» γίνεται αποδεκτή από τα Σκόπια, αλλά εμείς αντιστεκόμαστε, λειτούργησε ως «λαγός» και κάηκε μέσα σε λίγες ώρες. Έτσι, θα περάσει, εκτιμούν στο Μαξίμου, πιο εύκολα το όνομα που θα επιλεγεί από τις δυο κυβερνήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πανηγυρίζει πως κέρδισε μια ακόμη μάχη, υπέρ των εθνικών συμφερόντων.

Για την Ένωση Κεντρώων, είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση τα Σκόπια να παραιτηθούν από την ονομασία Μακεδονία που δεν τους ανήκει με κανένα τρόπο. Επιθυμούμε να σταθούμε αρωγοί στο κράτος των Σκοπίων, ώστε να προκόψει και να ενσωματωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Η θέση μας ωστόσο είναι ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε την είσοδό τους στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική οικογένεια, αν δεν δεχθούν ένα όνομα χωρίς τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του. Αυτή η θέση πρέπει τώρα και στο μέλλον να αποτελεί την ελληνική «κόκκινη γραμμή».

Η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος πορεία. Με το να αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία ως βάση εκκίνησης της διαπραγμάτευσης, νομιμοποιεί την αυθαιρεσία των γειτόνων να προσδιορίζουν τη γλώσσα, την εθνότητα, τους θεσμούς και τα όργανα του κρατιδίου ως «Μακεδονικά» και να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες». Ο «μακεδονισμός» αποτελεί για την Ελλάδα μόνιμη πρόκληση και η ηττοπαθής μας στρατηγική τούς ενθαρρύνει να μην τον εγκαταλείψουν.

Όταν τα Σκόπια οικειοποιηθούν τη λέξη Μακεδονία, τότε είναι που θα μετατραπούν σε δορυφόρο της Τουρκίας στα Βαλκάνια. Η Τουρκία υποστηρίζει, διαχρονικά και σταθερά, τον αλυτρωτισμό και τον «μακεδονισμό», χωρίς να χάνει ευκαιρία να μεταφέρει στα Σκόπια την επεκτατική της πολιτική κατά της χώρας μας. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Ερντογάν συνέστησε στους Σκοπιανούς να μην υποχωρήσουν σε τίποτε σε σχέση με την Ελλάδα, προφανώς θεωρώντας τα Σκόπια τουρκική θυγατρική χώρα.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν θα πρέπει να πιέζουν την Ελλάδα να αποδεχθεί άδικη λύση. Υπό πίεση ο ελληνικός λαός δεν λειτουργεί. Σε κάθε συνάντησή μου επαναλαμβάνω προς τους συμμάχους μας ότι είναι αχαριστία να τάσσονται στο πλευρό ενός νεοΐδρυτου κρατιδίου εκβιάζοντας την Ελλάδα, μια χώρα με 4.000 χρόνια ιστορίας, η οποία στάθηκε πάντοτε αγωνιζόμενη στο πλευρό του ελεύθερου κόσμου.

Η απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών του Απριλίου του 1992, να μην υπάρχει το όνομα Μακεδονία ούτε σε σύνθετη μορφή στην ονομασία των Σκοπίων, μπορεί να αλλάξει μόνο με νεότερη απόφαση. Η Ένωση Κεντρώων έχει ζητήσει να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς όμως να εισακουστεί.

Η Μακεδονία από τις απαρχές του ελληνικού έθνους αποτελεί ατόφιο και αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού. Ποιος Έλληνας μπορεί να απαρνηθεί την ιστορία του; Ποιος Μακεδόνας μπορεί να υποχρεωθεί να απεμπολήσει την ελληνική του καταγωγή και συνείδηση; Η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται ποτέ να προδώσει τη Μακεδονία που είναι μία και είναι ελληνική.

*O Τάκης Διαμαντόπουλος είναι Επιχειρηματίας – Στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ