iwannidis

Το κουρέλιασμα των θεσμών ως παιχνίδι εξουσίας

Σάκης Ιωαννίδης

Πριν αναλάβουν την εξουσία, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, με αφορμή την ψήφιση των μνημονίων, μιλούσαν για “καταστρατήγηση” του Συντάγματος και “εξευτελισμό” των θεσμών. Λίγα χρόνια αργότερα, είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν μνημόνια, που υποθηκεύουν την δημόσια περιουσία και την χώρα. Και όλα αυτά για να κρατήσουν την καρέκλα τους.

Συνηθίζουμε να λέμε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια κακή κυβέρνηση, με πολλές λάθος αποφάσεις και πολιτικές που έχουν οδηγήσει την χώρα σε μεγάλα αδιέξοδα. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, όπως και όσα έχουν προηγηθεί, δείχνουν ότι πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη κυβέρνηση τόσο για την χώρα, όσο και για την ίδια την Δημοκρατία.

Δεν υπάρχει προηγούμενο σε μια δημοκρατική χώρα, ένας αναπληρωτής Υπουργός να προσπαθεί με τόσο άμεσο και χοντροκομμένο τρόπο να επηρρεάζει την λειτουργία της Δικαιοσύνης. Ο κ. Πολάκης, που στον τομέα ευθύνης του έχει αποτύχει παταγωδώς (αλήθεια θυμάται κανείς ότι πρόκειται για τον αν. Υπουργό Υγείας;) αποφασίζει να ασχοληθεί με την Δικαιοσύνη, κάνοντας υποδείξεις προς τους Δικαστικούς Λειτουργούς, παραβιάζοντας ευθέως την βάση του πολιτεύματος περί διάκρισης των εξουσιών. Όμως προς τι τόση έκπληξη; Ο “δημοκράτης” κ. Πολάκης ήταν αυτός που έλεγε ότι για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία “πρέπει να μπουν φυλακή μερικοί”.

Αυτή είναι η αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ γενικά προς τους θεσμούς, όταν αυτοί δεν εξυπηρετούν τα μικροκομματικά του συμφέροντα. Δεν έχει δα περάσει καιρός από διώξεις και συλλήψεις δημοσιογράφων, κάνοντας κουρελόχαρτο την έννοια της ελευθεροτυπίας και την ελευθερία λόγου και άποψης.

Ταυτόχρονα, η Βουλή έχει καταστεί όργανο του ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο τον Πρόεδρο της, αυτόν που σε άλλες εποχές αποτελούσε έναν από τους θεματοφύλακες της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, να ενεργεί ως πολιτικό όργανο. Μόλις πρόσφατα, από την έδρα του, έκανε επίθεση εναντίον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, μην αφήνοντας τον να κάνει την ομιλία του όπως εκείνος ήθελε.

Με αυτά και με αυτά, η τελευταία δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, περί “Κυβέρνησης με ψήφο ανοχής” δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν. Οι άνθρωποι είναι τόσο αποφασισμένοι να διατηρήσουν την καρέκλα τους, να παραμείνουν στην εξουσία, που δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να κυβερνήσουν ως κυβέρνηση μειοψηφίας δηλαδή. Και προσέξτε και αυτό: η κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, θα διαμορφωθεί εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών, μιας συμφωνίας ταπεινωτικής για την χώρα μας, που παραδίδει όνομα και εθνότητα στους Σκοπιανούς. Τόσο αποφασιστικότητα, μόνο ερωτήματα μπορεί να δημιουργεί…


Το σίγουρο όμως είναι ότι αυτή η χώρα πρέπει μια καλή να απαλλαγεί από αυτή την αποτυχημένη και ιδιαίτερα επικίνδυνη κυβέρνηση, πριν δημιουργήσει ακόμα περισσότερο κακό. Απ ότι φαίνεται είναι αποφασισμένη να το κάνει, αφού θέλει με κάθε τρόπο να παραμείνει στην εξουσία, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας, θεσμών και διαφάνειας.

Η Δημοκρατία δεν είναι παιχνίδι για να παίζει κάποιος μαζί της, κάνοντας κυριολεκτικά κουρέλια τους θεσμούς της.


*Σάκης Ιωαννίδης
Οικονομολόγος-Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Μέλος Κεντρικής Διοίκησης Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Πρώην Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Μα καλα κυριε Ιωαννιδη

δεν ειναι υποχρεωση του Προεδρου της Δημοκρατιας (του λεγομενου Πακη με τα φιλοξενα λογια για τους πακιστανους λαθρομεταναστες) να επιβλεπει και να φερνει τους παραβατες του Συνταγματος σε ταξη; Τι διαολο τον εχουμε; Μας εχει ζαλισει με αποφθεγματα και σαχλαμαρες. Μεχρι τωρα δεν μας εδειξε οτι αξιζει τα λεφτα του.

θαλασσοδάνεια και άγιος ο θεός !

Μακάρι η Ν.Δ. να έχει 180 βολευτές , να είναι αυτοδύναμη για να δανείζεται μαζί με το κίνημα αλλαγής Α.Φ.Μ. και φυσικά να τα πληρώνει ο κυρίαρχος λαός. Ζήτω η Νέα κομματοκρατία,ζήτω η Φώφη.

Στα συγκυβερνώντα καθάρματα απομένουν...

Την 19-05-2019 θα διεξαχθεί ο 1ος γύρος των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών. Η ημερομηνία αυτή απέχει από σήμερα, (11-01-2019), εκατόν είκοσι επτά, (127), ημέρες... Την 26-05-2019 θα διεξαχθεί ο 2ος γύρος των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών και οι ευρωεκλογές. Η ημερομηνία αυτή απέχει από σήμερα, (11-01-2019), εκατόν τριάντα τέσσερις, (134) ημέρες... Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν την 19-05-2019, (ώστε ο χάρτης της Ελλάδας να μην έχει ήδη βαφτεί μπλε, λόγω των αναμενόμενων νικών της Νέας Δημοκρατίας στον 1ο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών). Επειδή οι εθνικές εκλογές διεξάγονται από υπηρεσιακή κυβέρνηση, (η οποία ορίζεται έναν, (1), περίπου μήνα προ της διεξαγωγής τους), στα καθάρματα απομένουν ενενήντα επτά, (97), ημέρες ακόμη πραγματικής, (δηλαδή καταστροφικής...) διακυβέρνησης, της πατρίδας μας!!!

Νέα Δημοκρατία τουλάχιστον 156 βουλευτές...

Στον ιστότοπο www.politico.eu της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιεύονται συνεχώς στοιχεία για τις δημοσκοπήσεις οι οποίες διεξάγονται στις χώρες – μέλη. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από συνδυασμό όλων των δημοσκοπήσεων, (δηλαδή και των γνωστών δημοσκοπήσεων της πλάκας από φιλοσυριζαίϊκες εταιρίες όπως η Palmos Analysis, η ALCO, η Kappa Research, η Rass, η Pro Rata κ.ά.) και ενημερώνονται τακτικά. Η τελευταία ενημέρωση είναι της 07-01-2019 και δίδει για τη Ελλάδα τα ακόλουθα ευρήματα: Νέα Δημοκρατία 35,98 % και 156 βουλευτές, Σύριζα 26,17 % και 77 βουλευτές, Χρυσή Αυγή 8,21 % και 24 βουλευτές, Κίνημα Αλλαγής 7,64 % και 22 βουλευτές και ΚΚΕ 7,11 % και 21 βουλευτές. Δηλαδή, η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη θα νικήσει τον Σύριζα με διαφoρά 9,81 % και θα μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας το 2020 συνεργαζόμενη με τη Χρυσή Αυγή. Στην πραγματικότητα η Νέα Δημοκρατία προηγείται του Σύριζα με σημαντικά μεγαλύτερη διαφορά από το 9,81 % και θα εκλέξει σημαντικά περισσότερους βουλευτές από τους 156.

Το κακό διαιωνίζεται

Όλα ξεκινούν από τον λαό. Και από πόσο διεφθαρμένος είναι. Ή μάλλον πόσο τον έχουν διαφθείρει τα κόμματά τής Βουλής. Γιατί αυτό συμβαίνει με εμάς. Ειδικά από την εποχή Ανδρέας όταν άρχισε ή συστηματοποίηση και οργάνωση τού πελατειακού φασισμού.Πραγμα πού υπήρχε και παλαιότερα το πελατειακό κράτος, αλλά δεν ήταν τόσο καλά οργανωμένο. Πού έφερε ανατροπή στην κοινωνία, όταν έγινε βίωμα ότι δεν χρειάζεται να σπουδασης για να βρεις δουλειά, φτάνει να έχεις γνωριμίες σε ένα κόμμα και να διαθέτεις και ένα ποσο για φακελάκι.Και ελυνες το βιοποριστικό σου πρόβλημα ισοβίως και μάλιστα χωρίς να δουλεύεις. Είχες όμως την υποχρέωση να ψηφίζεις στις εκλογές το κόμμα πού σε ευεργετησε. Με τόσες δεκαετίες εφαρμογής αυτού τού συστήματος, δημιούργησαν λαό να έχει ξεφύγει από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Και όλα να γίνονται αρκεί να έχεις γνωριμίες, μέσον,βισμα. Έγινε μία κοινωνία εκφυλισμενη, με ονειρώξεις, παραισθήσεις. Ακριβώς όπως οι πολιτικοί μας. Τού κλωτσου και τού μπάτσου λαικοτερα. Και τωρα πού μάς κράζουν όλοι, μάς κακοφαίνεται. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε το δημόσιο, όπου περνούμε πολλά λεφτά χωρίς να δουλεύουνε. Μέχρι πού ψηφίσαμε στο δημοψήφισμα τού "όχι" μα βγούμε από την ΕΕ ,με το εκπληκτικό 62%.Τόσοι είναι και αυτοί πού έχουν καθίσει στον σβέρκο τού δημόσιου. Και συντηρούνται από τον ιδιωτικό τομέα. Λόγια χιλιοειπωμένα αλλά είναι τόσο βαθιά η διαφθορά τού λαού, από τούς πολιτικόυς, από την δικτατορία τού κοινοβουλίου, πού δεν ταράζεται κανείς. Κσι το κακό διαιωνίζεται. Ώς πότε;;

mitsos

Αγαπητοί συνάδελφοι συνταξιούχοι παράκληση ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι άλλοι ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ και θα μας κόψουν τις συντάξεις λέγοντας ότι οι ξένοι τους πιέζουν ( το ζήσαμε ! δεν ΕΧΟΥΝ τον ΘΕΟ τους,).

Νάτο πάλι το γνωστό συριζοψώνιο ...

Προμηθεύσου εσύ εγκαίρως το πεντόκιλο της βαζελίνης, για τη βραδιά των εθνικών εκλογών και άφησε τους αστείους σχολιασμούς και τις παρακλήσεις!!! Για να το εμπεδώσεις, θα ψηφίσουμε τη Νέα Δημοοκρατία. Με χέρια και με πόδια!!!

τζιζζζ

σιγουρα εχεις αλτσχαιμερ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία