Ο Πούτιν και οι εν Ελλάδι οπαδοί του
troupiwtis

Πέτρος Τρουπιώτης

Ο Πούτιν και οι εν Ελλάδι οπαδοί του

Η εισβολή της Ρωσίας του Πούτιν, στην Ουκρανία έδειξε πολύ καθαρά , ότι στην χώρα μας είναι μεγάλο το ποσοστό (ίσως μεγαλύτερο από αυτό που φανταζόμαστε), όλων όσων θεωρούν πως θα πρέπει «βρέξει - χιονίσει» να είμαστε συντεταγμένοι πίσω από την εκάστοτε ηγεσία της Μόσχας.

Έδειξε , πως ένα σωρό συμπολίτες μας, που ζουν μέσα στην προστασία κάθε είδους που δίνει μια δυτική κοινωνία, επιθυμούν τον «μεγάλο πατερούλη» πάνω από το κεφάλι τους.

Μερικοί γιατί έχουν μείνει στις ιστορίες της ΕΣΣΔ και πιστεύουν πως η νέα Ρωσία θα γίνει και πάλι η κοιτίδα του νέου κομμουνισμού (μιας κοσμοθεωρίας που κατέρρευσε με πάταγο και μετά από αίμα, πόνο και δάκρυα για εκατομμύρια πολίτες)…

Άλλοι, οδηγούνται από την σκέψη του «ξανθού γένους» , που θα έλθει από τα κρύα χιονιά και θα μας σώσει (από ποιους?)

Κάποιοι άλλοι γιατί ονειρεύονται πως οι «ομόθρησκοι Ρώσοι» θα μας βοηθήσουν.

Θα μου πείτε όλοι αυτοί είναι αφελείς, αιθεροβάμονες, ίσως ανόητοι….

Πιθανόν να είναι ορισμένοι ένα ή και όλα από αυτά. Σιγουρά πάντως έχουν ποτιστεί από ένα αντιψυκτικό μένος. Η δύση τους φταίει για όλα. Ακόμα και για τις προσωπικές τους αποτυχίες φταίει ο καπιταλισμός και αλλά παρόμοια.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν πιο «λεπτά» ζητήματα σε σχέση με το θέμα.

Οι κρατούντες στην ομόθρησκη χώρα, δεν εφειδοντο ποτέ εξόδων για να δημιουργήσουν τα προγεφυρώματα κάθε είδους που ήθελαν. Σε κόμματα, φορείς, οικονομικούς παράγοντες και βέβαια μέσα ενημέρωσης.

Από την εποχή της ΕΣΣΔ, το σύστημα καλά κρατεί.

Κλείσιμο
Απλώς μετά την πτώση τύπου κομμουνισμού, φαίνεται ότι υπήρξε «απαλλαγή από ιδεολογήματα» και έτσι η βοήθεια μπορούσε να κατευθυνθεί σε κάθε ιδεολογίας σχήματα. Και κατά προτεραιότητα σε ακροδεξιά, τα οποία και κατά την άποψη της αυλής Πούτιν, μπορούν να προκαλέσουν αναταραχή και αποσταθεροποίηση στην δύση…

Γι αυτό και τις τελευταίες μέρες είναι πολλοί και από πολλές πλευρές που και στην χωρά μας μιλάνε για «ναζιστές Ουκρανούς», για « επιθετική κίνηση του ΝΑΤΟ που ανάγκασε την Μόσχα να αντιδράσει» ενώ παράλληλα κατηγορούν την κυβέρνηση γιατί πηρέ την μεριά του θύματος, της Ουκρανίας δηλαδή, πήγε δηλαδή με την μεριά του δίκαιου, του διεθνούς δίκαιου και όλου του πολιτισμένου κόσμου.

Οι αντιδράσεις όλων αυτών, πολίτικων, δημοσιογράφων, κομμάτων, φορέων, στρατιωτικών , αναλυτών, καθηγητών κλπ., ποικίλουν, από το «μην μπλέξουμε εμείς, τι δουλειά έχουμε», στο « και οι δυτικοί είναι επιθετικοί και προκλητικοί» και φτάνουν στο «καλά κάνει στους ναζιστές η Μόσχα».

Γνωρίζοντας αυτά η εδώ Ρωσική πρεσβεία τόλμησε με κείμενο της στο fb να προσβάλλει πολιτειακή ηγεσία, πολιτικούς δημοσιογράφους και πολίτες λέγοντας λίγο-πολύ ότι είναι ηλίθιοι όσοι διαφωνούν με την Ρωσική προπαγανδα…….

Δεν θέλω να αναφέρω εδώ, πόσες και ποιες φορές η Μόσχα όχι μόνον δεν βοήθησε αλλά ήταν εναντίον μας. Θα θυμίσω μόνον το 1922, μια και έχουμε φέτος 100 χρονιά από την Μικρασιατική Καταστροφή, την σημαντική βοήθεια που έδωσε ο Λένιν, σε χρήματα, όπλα κλπ. στον Κεμαλ….

Σήμερα λοιπόν έχουμε μια κατάφωρη παραβίαση μια ανεξάρτητής χωράς από[ο μια άλλη, μόνον και μόνον γιατί η πρώτη θέλει να αποφασίσει με ποιον θα είναι και με ποιον θα συμμαχεί.

Όλοι αυτοί που βρίσκονται σήμερα με τον Πούτιν, ας βάλουν λίγο στην θέση της Μόσχας την Άγκυρα και στην θέση της Ουκρανίας την Ελλάδα….

Και να διευκρινίσω και κάτι. Με τις «αυτοκρατορικές βλέψεις» του Πούτιν, δεν έχει καμμιά σχέση ο Ρωσικός λαός. Και αυτός πληρώνει την αυταρχική του διοίκηση είκοσι τοσα χρονια τωρα.

Μόνον που τώρα , εκτός από την δύση που σωστά ξύπνησε και συσπειρώνεται, φαίνεται πως αρχίσαν να προβληματίζονται και οι ‘Ρώσοι «δισεκατομμυριούχοι» τους οποίους ο μεν Πούτιν «έφτιαξε», αλλά τώρα πια αυτονομημένοι εν μέρει και με ισχύ, δεν βλέπουν με καλό μάτι όλη αυτή την σύγκρουση με την καπιταλιστική δύση. Τους χαλάει τις δουλείες……

ΥΓ. Ελπίζω, ορισμένοι στην χώρα μας, που διαπρεπουν τωρα στην υπερασπιση Πούτιν μην το παθουν σαν την «Πόντια πόρνη», που έμαθε αργά ότι οι άλλες πόρνες πληρώνονταν…..


Ο Πέτρος Τρουπιώτης είναι δημοσιογράφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ