Κι αν ο Τσίπρας κάνει εκλογές τον Ιούνιο;
pollatos

Μάκης Πολλάτος

Κι αν ο Τσίπρας κάνει εκλογές τον Ιούνιο;

Η ασθένεια των πρωθυπουργών γνωστή. Θεωρούν ότι είναι οι κυρίαρχοι του πολιτικού παιγνίου, ό,τι κι αν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ό,τι κι αν λένε οι αντίπαλοί τους, όσο κι αν αντιδρά η κοινή γνώμη σε διάφορες πρωτοβουλίες τους, πιστεύουν ότι στις εκλογές θα κερδίσουν.

Δεν είναι μόνο οι αυλοκόλακες που αμείβονται με κρατικό χρήμα και τους περιτριγυρίζουν αποθεώνοντάς τους. Είναι και η καρέκλα της εξουσίας με τα άπειρα οφέλη.

Από τον έλεγχο της ζωής των άλλων, τη δυνατότητα της διανομής κρατικού χρήματος, της ανταμοιβής των εκλεκτών, μέχρι τα προνόμια της χρήσης των κρατικών αεροσκαφών, των VIP αυτοκινήτων, ενός στρατού αστυνομικών, μυστικών πρακτόρων που παρακολουθούν ό,τι θεωρείται ενοχλητικό, κρατικών αξιωματούχων ή φοροεισπρακτόρων που μπορούν να ξετρυπώσουν πράγματα που όλοι θέλουν να κρατήσουν μυστικά, οι πρωθυπουργοί αυθυποβάλλονται ότι είναι σχεδόν... ημίθεοι.

Πόσο μάλλον ένας πολιτικός σαν τον Αλέξη Τσίπρα που έχει δημοσίως ομολογήσει ότι είναι λογικό να νιώθει μια κάποια οίηση από το γεγονός πως είναι ο νεότερος σε ηλικία Έλληνας που κατάφερε να αναρριχηθεί στη θέση του πρωθυπουργού.

Πολλαπλασιάστε όλα τα πλεονεκτήματα της θέσης του πρωθυπουργού με την έπαρση και την αλαζονική συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα για να αντιληφθείτε πώς αντιμετωπίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους, κυρίως τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει την υπεροπτική του συμπεριφορά και δεν προσπαθεί να κουκουλώσει τη μύχια σκέψη του ότι «τον έχει» τον πρόεδρο της ΝΔ, που θα λεγε κι ο κολλητός του ο Πολάκης.

Γι΄αυτό λέει και ξαναλέει ότι θέλει τηλεοπτικό debate, γι' αυτό παρακαλάει για μια συζήτηση τετ α τετ, γι' αυτό και η καμαρίλα του κυβερνητικού κόμματος που στριμώχνεται στο κομματικό απαράτ έχει σκυλιάσει να πείσει τους ΣΥΡΙΖΟφιλους ότι ο Μητσοτάκης φοβάται να αντιμετωπίσει τον αλαζόνα πρωθυπουργό στα τηλεοπτικά στούντιο. Γιατί υποτιμούν τον αντίπαλό τους και διότι ο Τσίπρας έχει αυθυποβληθεί ότι «τον έχει» τον Μητσοτάκη.

Κλείσιμο
Τι λείπει όμως από τη συνταγή των ΣΥΡΙΖΑίων, των ανθρώπων που χωρίς συναγωνισμό είναι οι μεγαλύτεροι φορομπήχτες από συστάσεως του ελληνικού κράτους, για να συνεχίσουν να μας ψεκάζουν με ψέματα μέχρι το πόπολο να πειστεί;

Αφού δεν τους βγήκε τίποτα από τα σκάνδαλα που σχεδίαζαν για να βάλουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους στη φυλακή, τώρα το έριξαν στην οικονομία. Από την μπαλαφάρα του Τσίπρα ότι η οικονομία είναι το ατού του, μέχρι τις ανοησίες που αναπαράγουν -σαν να είναι προγραμματισμένα ρομποτάκια- οι ΣΥΡΙΖΑίοι στα social media.

Κουβέντα δεν είπε ο Τσίπρας για το γεγονός ότι με τις πολιτικές του, το χρέος της Ελλάδας έφτασε το 2018 στο δυσθεώρητο 181,1% του ΑΕΠ. Κουβέντα! Πόσο ήταν το χρέος της Ελλάδας το 2015; Στα 311,7 δισ. ευρώ. Και πού έφτασε το 2018; Κρατηθείτε, στα 334,6 δισ. ευρώ! Καταλάβατε πόσο πειστικό είναι το παραμύθι της υποτιθέμενης εξόδου από την κρίση;

Καταλάβατε γιατί κρύβουν το γεγονός ότι επενδύσεις δεν γίνονται και θέλουν να δημιουργήσουν μια ειδυλλιακή εικόνα για την οικονομία;

Τώρα παίζει το κυβερνητικό παραμύθι των παροχών, των 120 δόσεων, της διανομής του υπερπλεονάσματος του 1,1 δισ.
Αν τις επόμενες ημέρες οι ΣΥΡΙΖΑίοι συμφωνήσουν με τους Ευρωπαίους δανειστές πώς θα μοιράσουν το χρήμα, διόλου απίθανο δεν είναι να πάνε και σε εκλογές, μέσα στον Ιούνιο. Διότι από τέλη Ιουλίου οι Έλληνες θα αρχίσουν να ξαναπληρώνουν για φορολογικές δηλώσεις, ΕΝΦΙΑ και δεν συμμαζεύεται.

Για να διασωθούν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, πιστεύουν ότι το παράθυρο ευκαιρίας είναι μέχρι τέλος Ιουνίου. Αν καταφέρουν να μεθοδεύσουν να αρχίσει η εκταμίευση κρατικού χρήματος σε παροχές πριν τα τέλη Ιουλίου που οι Έλληνες θα αρχίσουν να ξαναπληρώνουν, διόλου απίθανο δεν είναι να πάνε σε πρόωρες εκλογές. Κι αν τακτοποιήσουν τα οικονομικά θέματα μοιράζοντας χρήμα στα πληβειακά στρώματα -όπως αποκαλούν οι αριστεροί του Τσίπρα τους φτωχοποιημένους Έλληνες- θα πάνε αμέσως σε εκλογές. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι βεβαίως να μην καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, από το αποτέλεσμα των οποίων θα εξαρτηθούν πολλά.

Σας φαίνεται τρελό οι άνθρωποι που υπονόμευσαν με όλους τους τρόπους την επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα να διαφημίζουν ότι αυτό είναι το ατού τους και να πιστεύουν ότι μοιράζοντας ψίχουλα θα κλέψουν τις ψήφους σας; Για ξανασκεφτείτε τι έχει γίνει στην Ελλάδα από το 2015 και ίσως αλλάξετε άποψη...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ