makis-pollatos1

Η ελληνική σημαία και η φετβά «no flags» των Τούρκων που προσκύνησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Μάκης Πολλάτος

Όπως έχετε καταλάβει, τις τρεις τελευταίες ημέρες οι ανυπότακτοι ΣΥΡΙΖΑίοι μιλάνε για την υπεράσπιση της ελληνικής σημαίας.

Της ελληνικής σημαίας που η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε ότι στο εξής θα την μεταφέρει όποιος μαθητής προκύψει από τυχαία κλήρωση.

«Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο. Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους» έλεγε πριν λίγο καιρό ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η ελληνική σημαία δεν είναι πλέον ένα μέσο για να κάνουν επίδειξη προοδευτικότητας, νεωτερισμού και δήθεν κοσμοπολιτισμού οι ΣΥΡΙΖΑίοι.

Σήμερα η σημαία είναι ο αγωγός που αποκαλύπτει τη γύμνια της κυβέρνησης να υπερασπιστεί ελληνικό έδαφος.

Και γι' αυτό οι νεαροί που ύψωσαν τις ελληνικές σημαίες σε βραχονησίδες γύρω από τους Φούρνους είναι θερμοκέφαλοι και... χρυσαυγίτες. Ακόμη κι αν δεχθούμε -ως συλλογισμό εργασίας- ότι οι νεαροί που ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε ελληνικά νησιά είναι ακροδεξιοί (που μπορεί να είναι αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας), δεν είναι οι ΣΥΡΙΖΑίοι που έλεγαν ότι έχουν όλοι δικαίωμα να την κρατούν; Μήπως από το «όλον» εξαιρούν όσους δεν έχουν λάβει έγκριση από το πρωθυπουργικό γραφείο να υψώνουν σημαία ελληνική σε περιοχές εγκεκριμένες από τους κομισάριους της Κουμουνδούρου; Το πρόβλημα, επί της ουσίας, είναι ότι οι Τούρκοι υπαγόρευσαν -δεν λέω διέταξαν- στην ελληνική κυβέρνηση να μην τολμήσει να υψώσει την ελληνική σημαία σε ακατοίκητες βραχονησίδες.

Προσέξτε: Ο Μικρός Ανθρωποφάς δεν είναι Ίμια. Δεν απέχει λίγα μίλια από τις μικρασιατικές ακτές. Οι Τούρκοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναφέρουν συγκεκριμένα τη νησίδα από την οποία υποτίθεται ότι κατέβασαν την ελληνική σημαία. Δεν χρειάστηκε να κάνουν στρατιωτική επιχείρηση. Ο πρωθυπουργός τους, Γιλντιρίμ και ο υπουργός Εξωτερικών τους, Τσαβούσογλου δεν κατονόμασαν τη νησίδα από την οποία κατέβασαν την ελληνική σημαία, αν την κατέβασαν. Και η ελληνική κυβέρνηση από τον Τζανακόπουλο μέχρι τον Κοτζιά και τον Καμμένο λένε ότι δεν επαληθεύεται πως οι Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από οποιαδήποτε βραχονησίδα. Αλλά την ίδια στιγμή έστειλαν το Λιμενικό για να απαγορευτεί ο πλους προς την βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς! Τρελό δεν είναι;

Και το πραγματικά εξωφρενικό, αυτό που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού είναι το επιχείρημα των κυβερνώντων ότι αυτοί οι ξεδιάντροποι που ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε ελληνικές βραχονησίδες θα έπρεπε να έχουν τη γενναιότητα να πάρουν τα τουφέκια τους και να περιμένουν τους Τούρκους για να υπερασπιστούν το σύμβολο του έθνους. Άλλοι βουλευτές, σαν την Αυλωνίτου, λένε ότι η σημαία πρέπει να ανεβαίνει σε μια βραχονησίδα μόνο αν μπορούμε να την υπερασπιστούμε. Παραδέχεται δηλαδή -εκούσα άκουσα- ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερασπιστεί την ελληνική σημαία στον Μικρό Ανθρωποφά!

Για να καλύψουν την αδυναμία τους να υπερασπιστούν την ελληνική κυριαρχία σε νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, τα μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουν καταλήξει σε πρωτοφανείς θεωρίες!

Σοβαρευτείτε, λένε στους Τούρκους, εκείνοι που έχουν επιτρέψει στο καθεστώς Ερντογάν να διατηρεί σε καθημερινή βάση έναν στρατιωτικό κλοιό γύρω από τα Ίμια, λες και η Άγκυρα τα έχει de facto καταλάβει.

Ούτε που αντιλαμβάνονται ότι με τις φοβικές τους αντιδράσεις μοιάζουν να δέχονται σαν λογικό ότι οι Τούρκοι μπορούν να ανεβαίνουν σε ελληνικό έδαφος και να κατεβάζουν την ελληνική σημαία! Άλλωστε -λένε ξεδιάντροπα- ήταν κανείς εκεί να την υπερασπιστεί;

«Βεβαίως και σε κάθε ελληνικό νησί μπορούμε να βάλουμε μια σημαία, αλλά το θέμα είναι ότι η σημαία αποτελεί σύμβολο και η προβολή σημαίας αποτελεί ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας» λένε από το υπουργείο Άμυνας.

Κι όμως: Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με επιβολή αλλά με διατήρηση κυριαρχίας...

Και στο κάτω-κάτω δεν μπορείτε, δεν θέλετε, φοβάστε; Πείτε το... Μην διαστρέφετε τη λογική, μην καταγγέλετε τους... θερμοκέφαλους που υψώνουν σημαίες επειδή μπορεί να πίστεψαν τη ρητορική σας πως θα «συντρίψετε» τους Τούρκους και καταλάβετε ότι υπάρχουν και όρια...

ΣΧΟΛΙΑ (13)

τι άλλο από ηλίθιοι απαρτίζουν την αριστερά

που κουτοπόνηρα, πούστικα, συριζαίικα αποσυνδέουν δικολαβίστικα την ύψωση εληνικης σημαίας σε ελληνικό έδαφος ανησυχώντας δήθεν για την τύχη της σημαίας και όχι ότι το συμβάν αυτό προκαλεί τους τούρκους. αλλα τι άλλο θα περίμενε κανεις από τα καθίκια της αριστεράς που η δουλοπρέπειά τους απέναντι στους τούρκους εθνικιστές, κατ' ευφημισμόν ελληνοτουρκική φιλια, αποτελεί βασικό ιδεολογικό πυλώνα. εξ αλλου το λιμενικό αναγκάζεται να περιπολεί σε όχι ακόμη αμφισβητούμενα νερά αντί να ασχολείται με το κύριο καθήκον του την περισυλλογη μουσουλμάνων από Αφρική-Ασία προερχομενων εκ Τουρκίας, μελλοντικών ψηφοφόρων της αριστεράς.

ChrisX

Εχω μια ιδεα! Την επομενη φορα που καποιοι θα πανε να υψωσουν σημαια σε βραχονησιδα το λιμενικο να κανει πως ... κοιμαται!

CR

Η σημαία σε ακριτικές διεκδικούμενες περιοχές πάντα φυλάσσεται. Οι βραχονησίδες δεν είναι ούτε η ακρόπολη, ούτε το μπαλκόνι μας. Οι σημαίες σε αυτές της περιοχές υψώνονται εκεί που υπάρχει στρατιωτικό φυλάκιο, όχι όπου να ναι.

Συνειδητοποιείς, όμως,

ότι με τα λεγόμενά σου καθιστας αμφισβητούμενο , διεκδικουμενο έδαφος μια νησίδα που βρίσκεται τόσο κοντά στους Φούρνους, μια κατοικημένη, ελληνική περιοχή και τόσο μακριά από τα τουρκικά παράλια? Όλη αυτή η δημόσια συζήτηση για τις σημαίες, νομίζω, ότι βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα. Ρίχνει νερό στο μύλο της Τουρκίας. Πρέπει να σταματήσει.

S

Πες τα, φίλε. Η έπαρση και η υποστολή σημαιών (με πανί), καθορίζεται με ΦΕΚ, στα δε φυλάκια, μονάδες, προκάλυψη φυλάσσεται και ο ώρες έπαρσης και υποστολής είναι ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ, όπως και η φύλαξή της σε ερμάρια και η τιμητική της καταστροφή, όταν φθαρεί εντελώς. Εδώ φίλε, τα έχουμε ισοπεδώσει εντελώς. Μπορεί να πάρει ο κάθε ΓΙΩΤΑΣ, τη σημαία (πάλι λέω με πανί) και να τη βάλει πάνω σε έναν βράχο με το (ελάχιστο λέω) κάθε πουλί να τη χέζει, όλη μέρα. Προσθέστε ό,τι άλλο θέλετε.

Chris

Φυσικά και συμφωνώ σε όλα με το άρθρο. Είναι άρθρο κοινής λογικής, που σπανίζει. Δυστυχώς, ισχύει αυτό που είπε ο Κ. Φίλης. Ότι η Ελλάδα ασκεί περιορισμένη κυριαρχία σε κάποιες περιοχές. Δηλαδή, μπορεί να προσεγγίζει κανένας ψαράς. Αλλά, δεν μπορούμε να χτίσουμε φυλάκιο εκεί πέρα. Δεν μπορούμε να υψώσουμε Ελληνική σημαία κτλ. Απλά, τα παιδιά, και κάθε παιδί που βάζει την Ελληνική σημαία, αποκαλύπτει το ότι χάσαμε έδαφος εδώ και καιρό, και κανείς δεν το λέει ανοιχτά. Και μάλιστα χάσαμε έδαφος, μόνο με απειλές και εκφοβισμούς. Μας φώναξε λίγο παραπάνω ο Τούρκος και είπαμε συγνώμη και φύγαμε. Και τώρα, ψάχνουμε δικαιολογίες. Ας το πούνε ξεκάθαρα επιτέλους. Τι φοβούνται?

NK

Νομίζω κε Πολλάτε ότι κάνετε δύο βασικά λάθη. Πρώτον, όταν ο υπουργός Παιδείας κος Γαβρόγλου έλεγε ότι όλοι μπορούν να κρατούν την ελληνική σημαία, αναφερόταν σε μαθητές (άριστους ή μη). Οι συγκεκριμένοι άφρονες νεαροί δεν νομίζω να ανήκουν σ’ αυτή τη κατηγορία (σίγουρα όμως όταν ήταν μαθητές στο μάθημα της ορθογραφίας είχαν πολλές απουσίες). Δεύτερον, ΦΥΣΙΚΑ και ο Τούρκος πρωθυπουργός Yildirim κατονόμασε τη νησίδα Ανθρωποφάς (Antropofos την ανέφερε στις δηλώσεις του ). Αυτό άλλωστε προκάλεσε τη κινητοποίηση του Λιμενικού, το οποίο περιπολεί στη περιοχή, απαγορεύοντας σε όλους τη πρόσβαση, φοβούμενο προβοκάτσια τύπου Ιμίων εκ μέρους των Τούρκων. Αυτές λοιπόν είναι οι συνέπειες της απερισκεψίας κάποιων νεαρών, που μεταξύ καφέ και τσιγάρου, φορώντας τις μπλούζες της Gate 7, πήγαν να …αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο σμηναγό.

Συριζαίος Γερμανοτσολιάς Στατέσσερας

Δε θα ασχοληθώ με τις μπαρούφες που αραδιάζεις.Φρόντισε όμως όταν θέλεις να υποτιμήσεις κάποιον με αναφορές στην ανορθογραφία του να είσαι πιο προσεκτικός...εκείνο το ρημάδι το Ν το κατάπιες τρεις τέσσερις φορές.Ούτε ΕΝΦΙΑ να πλήρωνες

μακιςςς

Νομίζω ότι υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε θα υπερασπιστούμε αυτά που πιστεύουμε ότι μας ανήκουν με τα όπλα, ή θα επιμείνουμε στα διεθνή δικαστήρια ώστε να ερμηνευτούν οι διαφορές συνθήκες. Τρίτη λύση δεν υπάρχει. Αυτό που κάνουμε τώρα δηλαδή "το κορόιδο" δεν είναι στρατηγική και φοβάμαι ότι θα δημιουργει συνεχώς νέα θέματα.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ Η ΘΡΥΛΙΚΗ "ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ" ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΝΑ G-3 ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΨΩΝΕ ΨΗΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΛΙΑ ΜΑΚΡΥΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ... ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΙΝΟΚΙΟ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΗΓΕ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΚΗΝΥΣΕΙ ΤΗΝ "ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ"... Ο ΓΕΛΟΙΟΣ...!!! ΚΑΙ Ο ΨΕΚΑΣΜΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ... ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΥΣ... ΓΕΛΟΙΟΙ...!!!

S

Την υπερασπιζόταν, με όλη της την ύπαρξη, ΡΕ. Και κάθε μέρα, έπραττε προσωπικά, έπαρση και υποστολή. Σαν δεν ντρέπεστε, που με το πληκτρολόγιο, τολμάτε να αναφέρεστε στα τσουτσέκια του φραπέ και στην ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία