Λευτέρης Αυγενάκης

Ένας άδικος και φορομπηχτικός προϋπολογισμός

Λευτέρης Αυγενάκης

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση έναν προϋπολογισμό υπερβολικής λιτότητας συνεχίζοντας την αποτυχημένη συνταγή.

Ο κ. Τσίπρας, ο «Πρωθυπουργός των φόρων», ο «Πρωθυπουργός της μιζέριας», κατέθεσε έναν ακόμη προϋπολογισμό που είναι άδικος και βαθιά αντι-αναπτυξιακός, υπερφορολογεί τη μεσαία τάξη και φτωχοποιεί τους Έλληνες.

Η Κυβέρνηση, με αυτόν τον προϋπολογισμό «χτυπά» τα εισοδήματα των μισθωτών, των συνταξιούχων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Φέρνει νέες περικοπές, φέρνει άδικα, επώδυνα και αχρείαστα μέτρα. Φέρνει αύξηση των φόρων, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μείωση των κοινωνικών δαπανών, όπως το επίδομα θέρμανσης, το ΕΚΑΣ και μειώσεις επιχορηγήσεων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ. Φέρνει νέα μέτρα ύψους 1,9 δις ευρώ. 

Για το 2018 η Κυβέρνηση του «πρώτη φορά αριστερά» έχει, ήδη, ψηφίσει και θα εφαρμόσει μέτρα, που αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό, όπως τη:
- Μείωση του ΕΚΑΣ 238 εκ ευρώ, 
- Κατάργηση της έκπτωσης για ιατρικές δαπάνες, 121 εκ ευρώ,
- Κατάργηση της έκπτωσης 1,5% στην παρακράτηση φόρου, 68 εκ ευρώ,
- Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, 59 εκ ευρώ,
- Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, 50 εκ. ευρώ,
- Η μείωση του επιδόματος θέρμανσης, 58 εκ. ευρώ,
- Το «πάγωμα» συντάξεων, 328 εκ. ευρώ,
- Οι περικοπές στο μισθολόγιο για 150 χιλιάδες ένστολους,
- Η κατάργηση επιδομάτων για όσους δικαιούνται κοινωνικά επιδόματα αλληλεγγύης.
  
Το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή αυξάνει τη φορολογία, επιβαρύνει τους συνταξιούχους, στραγγαλίζει  τους αγρότες, καταστρέφει τους ελεύθερους επαγγελματίες και την ιδιωτική οικονομία, καταργεί πλήθος κοινωνικών δαπανών και αυξάνει τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα ιδίως στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Τσίπρας προκάλεσε το κοινό αίσθημα με το σποτ που έδειχνε τον ίδιο να μοιράζει το κοινωνικό μέρισμα από τη μια κι από την άλλη, κάποιους κακούς να καπνίζουν πούρα. Το σποτ άφηνε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα τιμωρήσει, με αποτελεσματικό μάλιστα τρόπο, τους πλούσιους. Ποιους εννοεί άραγε η Κυβέρνηση; Τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα δεν «ακουμπούν» τους φτωχούς; Οι άνθρωποι στα Γρεβενά που θα χάσουν το 50% του επιδόματος θέρμανσης; Οι άνθρωποι που έχασαν το ΕΚΑΣ; Οι συνταξιούχοι που θα δουν από 1-1-2018 τις συντάξεις τους κουτσουρεμένες; Οι φορολογούμενοι που θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον 27 νέους φόρους; 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και προϋπολογισμούς που δημιουργούσαν πρωτογενές πλεόνασμα, ωστόσο με την «περήφανη διαπραγμάτευση» και  τις κοντόφθαλμες πολιτικές της οδήγησε την οικονομία στην ύφεση, σε πρωτογενή δημοσιονομικά ελλείμματα, στην αύξηση του δημοσίου χρέους, σε 3ο μνημόνιο και σε 4ο μνημόνιο. Ο προϋπολογισμός του 2018 ακολουθεί την ίδια αποτυχημένη συνταγή: είναι φοροκεντρικός, δίνοντας, μάλιστα, έμφαση στους έμμεσους φόρους. Με δυο λόγια, έχουμε την ολοκληρωτική διάψευση της αντιμνημονιακής ρητορείας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού κατέστρεψε την οικονομία της χώρας, αφού γκρέμισε ό,τι με κόπο και θυσίες ο ελληνικός λαός κατάφερε να χτίσει τα χρόνια της κρίσης, αφού εκτροχίασε την οικονομία επιβαρύνοντας το χρέος και  δημιουργώντας ελλείμματα εκατομμυρίων, φέρνει προς ψήφιση έναν ακόμη προϋπολογισμό, τον τρίτο κατά σειρά, που μας πάει χρόνια πίσω. Έναν προϋπολογισμό που καταργεί το κοινωνικό  κράτος και το κράτος πρόνοιας. 

Τα μέτρα του νέου προϋπολογισμού θα θίξουν, κυρίως, τους πιο αδύνατους.  Οι πρόσθετες περικοπές συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου, η «πρώτη φορά αριστερά φορολογία εισοδήματος» σε ανθρώπους, που κερδίζουν 400-500€. Αυτή είναι, δυστυχώς, η παρακαταθήκη που κληροδοτεί ο κ. Τσίπρας.

Είμαστε υπερήφανοι ως παράταξη, που εμείς είμαστε αυτοί που θεσπίσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την πιο αποτελεσματική κοινωνική υποστήριξη για τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας. Εμείς τη σχεδιάσαμε, την υλοποιήσαμε και θα είμαστε αυτοί στην επόμενη κυβέρνηση που θα την αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο και θα την ολοκληρώσουμε. Όμως, αυτό δεν αρκεί. Πάνω απ’ όλα, εμείς δεν θέλουμε ανθρώπους εγκλωβισμένους και εξαρτημένους στη λογική των επιδομάτων, ώστε να μπορούμε στη συνέχεια να τα ανταλλάξουμε με ψήφους. Εμείς θέλουμε ανθρώπους τους οποίους θα τους στηρίξουμε, θα τους βγάλουμε από την παγίδα της φτώχειας και θα τους επιτρέψουμε και πάλι να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου, με κεντρικό σύνθημα «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», πραγματοποιείται το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ, όπου ψηφίζουμε το κυβερνητικό πλαίσιο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ θα κληθούμε πολύ σύντομα να υλοποιήσουμε. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ελπίδα για να περάσουμε σε μια νέα σελίδα.

*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου

ΣΧΟΛΙΑ (13)

p

ΑΣΕ ρε ,,, τραβα να μιλησεις μς κανεναν καταδικο εσυ και μετα μιλα. λαμογιο

@

Σκανδαλο οι περικοπες σε ενστολους! Αντιθετα κοβουμε ελευθερα στους υπολοιπους. ΟΥΣΤ!

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ !!!

Εκπροσωπεί την ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕ και ζητά να μας ΞΑΝΑΠΤΩΧΕΥΣΕΙ !!! Μήπως, σύντεκνε, ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΙΝΟΙ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ??? ΔΗΛ. ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ???

ΦΟΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΝΟΣ

Όταν οδηγείς το μηχανάκι και πηγαίνεις στην Βουλή ρε τραμπαρίφα και άσε τις αναλύσεις. Εσύ δεν μπορείς να προστετεύσεις τον εαυτό σου. Θέλεις να κυβερνήσεις και την Ελλάδα ?

Η δικτακτόρια του κοινοβουλίου.

Πληθωρα αποδεικτικων στοιχείων της κοσμοθεωριας του πελατειακου φασισμου. Της έλλειψης συντάγματος, της υπέρ προστασίας των κομματικών στρατων, των κομματων της Βουλής, της αλωσης των περουσιων των πολιτών , με το πατροπαραδοτο πλέον αιτιατο , την φορολογία και το 'χρωστάτε κύριε, πρέπει να πληρώσεται'.Κάτι βέβαια που δεν είναι δυνατον να γίνει, όταν το δημοσιουπαλληλικο κατεστημενο έχει θεσπίσει τέτοια νομολογία, που χρειάζεται δύο δικαστήρια, με κόστος εκάστου της δέκα χιλιάδες ευρώ και 18 χρόνια για τις αποφάσεις ,συνολικά, και προειδοποιηση δεκαπέντε χρονια.Είναι θωρακισμένος ο στρατός κατοχής, για τα εσωδα που αφαιρούνται από τους πολίτες τους μη οργανομενους και τους μη προθυμους να συναλλαγουν με την μαφία των εφοριακων. Οπότε έναντι μικρού τιμηματος (φακελάκι )γλυτώνεις τα πάντα. Η πολίτες που δεν ψηφήσαν τις προηγούμενες εκλογές, όπως γράφουν τα έντυπα, έφτασαν το 40% αν είναι αλήθεια .Προς τιμή μας. Άραγε πότε θα απαλαγουμε από την δικτακτόρια του κοινοβουλίου ; Πότε θα δικάζονται οι απατεώνες της πολιτικής; τον προυπολογισμο κάνεις δεν τον φυλάει. Οι Ευρωπαίοι δεν κάνουν κοινό σύνταγμα. Μερικοί χρειάζονται χώρο να απεφθυνονται στους κομματικούς τους στρατούς, που τους πληρώνουν αδρα οι υπόλοιποι. Περιμένοντας την επόμενη φτωχευση, χωρίς συνεπειες, για την δικτακτορια του κοινοβουλιου.

GEORGIA.

Κύριε Αυγενάκη αυτή η προδοτική κυβέρνηση έχει σκοπό να εξαντλήσει την τετραετία με το όποιο κόστος.Ή αξιωματική αντιπολίτευση και ειδικά η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βγούν μπροστά.Μακάρι να μπορέσετε να προσεγγίσετε στελέχη και ψηφοφόρους που έφυγαν από εσάς.Κάποιοι πίστεψαν τα παραμύθια του Τσίπρα για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ,των φόρων και των μνημονείων και ψήφισαν αυτά τα ύπουλα καθάρματα.Κάποιοι άκουσαν ταν Κασιδιάρη και τον Παναγιώταρο και πήγαν στη Χρυσή Αυγή.Στόχος σας πρέπει να είναι εκτός από την διεύρυνση της εκλογικής σας βάσης και ο επαναπατρισμός αυτών που έφυγαν.Μόνο ενωμένη και δυνατή η παράταξη θα νικήσει και θα ανατρέψει αυτούς τους επικίνδυνους αλήτες.Ή Νέα Δημοκρατία διαχρονικά είχε ένα μείον.Έβαζε το Εθνικό συμφέρον της χώρας πάνω από τους ψηφοφόρους της και α θέλω τους.Τελικά αυτό το πλήρωσε πολύ ακριβά.Καλές Γιορτές.

ΚΑΛΑ

Κρασιά...

Jiannis

Η πληρωμένο τρολλ είσαι εσύ ή το εσκασες από κάνα ψυχιατρείο .Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό Ζήτω συγγνώμη για αυτό μιας και δεν συνηθίζω να γράφω έτσι αλλά διαβάζοντας σε θα πω ότι όλοι έχουν μια πρώτη φορά που παρεκτρέπονται ,και αυτή σήμερα είναι η δικιά μου Δεν μου άφησες κανένα περιθώριο

Jiannis

Κύριε αυγενακη,μέχρι το 2015 ποιος μου είχε κόψει δέκα και έντεκα φορές την σύνταξη ????ποιος μου έκοψε κατά 60% το επικουρικό μου ???ποιος έφτιαξε τον ΕΝΦΙΑ ?????ποιος μου διπλασίασε τον ΕΝΦΙΑ μιας και έβαλε ΕΝΦΙΑ και στα μη ηλεκτροδοτουμενα μη κατοικήσιμα και στα μπετά και μόνον γιαπια ?????ο Σαμαράς δήλ.το κόμμα σου ,ποιος αύξησε τους φόρους ????τον ΦΠΑ ????ποιος έκοψε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα ?????ποιοι δίναν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εφάπαξ στο δημόσιο ????ποιοι δίναν τριακόσιες χιλιάδες ευρώ εφάπαξ στους υπαλλήλους της Βουλής ????ποιοι διναν μεγαλύτερη σύνταξη σε τέκνα βουλευτών και δικαστικών και της ΔΕΗ ???? μεγαλύτερη μάλιστα από αυτή που επέλεξε κάποιος με σαράντα χρόνια στα βαρέα του ιδιωτικού τομέα ????αλλά τα τέκνα του ιδιωτικού εργαζομένου δεν επερναν ούτε περνούν σύνταξη του γονέα .Ποιες γυναίκες βγαίναν κάποτε με 15 στις στο δημόσιο σε σύνταξη ???ποιοι άντρες βγαίναν στα 45 στην σύνταξη και μόνον στο δημόσιο ????ποιος τα είχε φτιάξει όλα αυτά με αποτέλεσμα να βουλιάξει η οικονομία της Ελλάδος ???ο Τσίπρας?????Ποιοι είχαν φτιάξει η πολύτεκνη μητέρα του δημοσίου να βγαίνει στην σύνταξη από τα 45-50 της χρόνια αλλά η πολύτεκνη του ιδιωτικού τομέα στα 65 ????ο Τσίπρας ???? Και μετά από όλα αυτά έρχεστε εσύ σήμερα ,εσύ που ανήκεις στο κόμμα που κατέστρεψε τη χώρα ,στο κόμμα που γέμισε με αδελφούς ξαδέλφια και εγγόνια την βουλή των Ελλήνων σ;ν υπαλλήλους της Βουλής ???που από 500 τους είχε φτάσει ο Κωστάκης Καραμανλής 1800 σε πέντε χρόνια ?????που ο τραγακης έβαλε όλο του το σόι εκεί μέσα σαν υπαλλήλους της Βουλής ????εσείς που κάθε αποτυχημένο βουλευτή τον κάνατε διοικητή ΔΕΚΟ κτλ.????Εσύ ερχεσε τώρα να μας πεις ΤΙ ???? Το θράσος έχει και τα όρια του ,αλλά δυστυχώς έχετε και τα πρόβατα που κάθε μήνα γίνεται αυτοματο φορμάτ εγκεφάλου και ξεχναν τι έπαθαν επί των ημερών σας ή φοράνε παρωπιδες και εν βλέπουν γύρο τους και σας ψηφίζουν ακόμα Όποτε να δεχθώ ότι απευθύνεστε στα πρόβατα του μαντριου σας Δυστυχώς αμετανόητοι καταστροφής της χώρας βλέπω εγώ

GEORGIA.

Αν δεν εισαι ο Καρανικας, σιγουρα εισαι ενας κρατικοδιαιτος Δημοσιος χαφιες, η μελος ΜΚΟ που τα μασαει γερα επι ΣΥΡΙΖΑ.Δεν βλεπεις την λαιλαπα των Συριζεικων μνημονιων, δεν βλεπεις τις αυτοκτονιες γιατι αυτες τις κουκουλωνει η κυβερνηση.Δεν βλεπεις τον επικοισμο των νησιων απο τους Ισλαμιστες λαθρομεταναστες, δεν βλεπεις την φυγη των επιχειρησεων και των νεων Ελληνων στο εξωτερικο, δεν βλεπεις την υπογεννητικοτητα και τον εξισλαμισμο της Ελληνικης κοινωνιας απο τα καθαρματα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.Δεν βλεπεις που ο κατσαπλιας Εντυ πρεζεμπορας Ραμα και ο Μογγολος Ερντογαν ζητουν κομματια της Ελλαδας απο τα χαλια του Τσιπρα και του Καμμενου.Δεν βλεπεις το επιδομα των 35 Ευρω που πια δεν μπαινει σε Τραπεζικο Λογαριασμο αλλα σε φακελο.Αν δεν τα βλεπεις ολα αυτα σιγουρα ζεις την μπανανια του ψευτη και απατεωνα Αλεξη.Ουτε βημα πισω.Τον Συριζα και τους ΑΝΕΛ θα τους τελειωσουμε οσοι ειμαστε και αισθανομαστε ακομα Ελληνες.

ΓΙΑΝΝΗΣ Π.

Κύριε Αυγενάκη.Σαν ανιδιοτελής ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας θα ήθελα να τονίσω ότι η αντιπολίτευση που κάνετε σε αυτή την βρώμικη και εγκληματική κυβέρνηση είναι πολύ χαλαρή.Εδώ έχετε να κάνετε με ανθρώπους του υποκόσμου, των Εξαρχείων και του πολιτικού πεζοδρομίου.Οι άνθρωποι αυτοί σας έριξαν σύμφωνα και με τον Βούτση, σε συμφωνία με τους πιό σκοτεινούς κύκλους της Ε.Ε. και της Τρόικας για να περάσουν τα πιό αντιλαικά και σκληρά φορολογικά μέτρα.Είπαν του κόσμου τα ψέματα για κάψιμο μνημονείων και κατάργηση εφαρμοστικών νόμων και μόλις ο καταστροφέας Τσίπρας με την πολιτική του συμμορία έκατσαν στην καρέκλα της εξουσίας, άρχισαν να ξετυλίγουν το βρώμικο και ολέθριο σχέδιο που είχαν από κοινού υπογράψει με τους ξένους δανειστές.Ένα συμβόλαιο κυριολεκτικά.εκτέλεσης του Ελληνικού λαού Δεν αντιμετωπίζεις την πολιτική αλητεία με χαλαρή αντιπολίτευση.Κατηγορούν και λασπώνουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους γιατί έτσι κερδίζουν μέρες στην εξουσία.Άν δεν αλλάξετε το μείγμα της αντιπολίτευσης σας, θα χάνετε ψηφοφόρους πρός την άκρα δεξιά της οποίας ο λόγος είναι πιό επιθετικός και Εθνικός.Δεν έχετε να κάνετε με μιά νόμιμη Ελληνική κυβέρνηση, αλλά με μιά κυβέρνηση Εσκομπάρ.Άν το καταλάβετε σύντομα αυτό θα είναι καλύτερο για όλους μας.Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά.Μακάρι το 2018 να είναι χρονιά ανατροπής αυτής της άθλιας, βρώμικης και χουντικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ηλίας

Ο Αλέκος έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει τη θητεία του, έρποντας, γλείφοντας, κλωτσώντας, δαγκώνοντας, αρπάζοντας, ΕΠΙ ΠΩΛΟΥ ΟΝΟΥ ή καλλίτερα ΟΝΩΝ!!! Και γιατί όχι; Ποιος αντιδρά; Μεγάλη απεργία με 12 χιλιάδες απεργούς!!! Είναι προφανές ο λαός εξαπατήθηκε, πουλήθηκε και τελικά ευνουχίσθηκε!!! Δεν έχει πια το κουράγιο και την αξιοπρέπεια να αντιδράσει, ξαναγυρίσαμε στα μαύρα χρόνια της ΚΑΤΟΧΗΣ!!!

Αθανάσιος

Δεν σας κάνει εντύπωση που ο λαός δεν διαμαρτύρεται; Δεν έχει κουράγιο λέτε ή μήπως βλέπει την επόμενη κυβέρνηση (ΝΔ -ΔΗΣΥ) και ξέρει ότι δεν υπάρχει ελπίδα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία