Κινήσεις πανικού από μια κυβέρνηση που καταρρέει
leyteris-aygenakis-blog

Λευτέρης Αυγενάκης

Κινήσεις πανικού από μια κυβέρνηση που καταρρέει

Λίγες μέρες μετά το φιάσκο στη Βουλή με τον εκλογικό νόμο, η κυβέρνηση αναλώνεται σε κινήσεις πανικού και επικοινωνιακές κορόνες.

Ετσι, διοργάνωσε, με αφορμή μάλιστα την 42η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, μια «τελετή» με τις εξαγγελίες της για την αναθεώρηση του Συντάγματος, γελοιοποιώντας ακόμη και τον ίδιο τον θεσμό και τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Με σπασμωδικές κινήσεις η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της πολιτικής της «περήφανης διαπραγμάτευσης» και της κυβερνητικής ανικανότητας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.
Μάλιστα, η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα κοινωνικής προστασίας. Μέτρα γενικόλογα, δίχως συγκεκριμένες δράσεις, δίχως αντίκρισμα και, δυστυχώς, δίχως σαφή και συγκεκριμένα αποτελέσματα για τις ευάλωτες ομάδες.

Αφού οδήγησε την οικονομία σε βαθιά ύφεση και ασφυξία, με την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, το κλείσιμο των τραπεζών και την απουσία ρευστότητας, αφού με την αυξανόμενη φορολογία και την αύξηση του ΦΠΑ στραγγαλίζει τη μικρομεσαία επιχείρηση και τον ελεύθερο επαγγελματία, αφού με τη μείωση μισθών και συντάξεων μειώνει καθημερινά όλο και περισσότερο την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, αφού επιβάλλει νέους δυσβάσταχτους φόρους και περικοπές ύψους 9 δισ. ευρώ και αύξηση των έμμεσων φόρων κατά 1,8 δισ. ευρώ, αφού μόνο στον τζίρο του λιανεμπορίου παρατηρείται βουτιά της τάξεως του 8%, αφού οδηγεί τους Ελληνες πολίτες στη φτώχεια και την εξαθλίωση, η κυβέρνηση έρχεται να εξαγγείλει μέτρα κοινωνικής προστασίας!

Ο κ. Τσίπρας έρχεται να ρίξει άλλη μια πομφόλυγα προκειμένου να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης αλλού και να ασχοληθεί όχι με τα προβλήματα της χώρας, αλλά με την επικοινωνιακή μικροκομματική του πολιτική.
Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή που τα προβλήματα συσσωρεύονται και το τεράστιο κόστος αυτής της ανεύθυνης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. σε οικονομικοκοινωνικό επίπεδο και σε επίπεδο ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων δεν έχει εκτιμηθεί πλήρως, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη συνταγματική αναθεώρηση και να χρησιμοποιήσει το «κοινωνικό πρόγραμμα» προς την κατεύθυνση ενός πολιτικού αντιπερισπασμού από τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, η θεσμική εκτροπή συνεχίζεται, όχι μόνο με τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά και με μια σειρά δράσεις που απαξιώνουν το Κοινοβούλιο, όπως η απουσία του πρωθυπουργού από σημαντικές συζητήσεις, για παράδειγμα, αυτή για το Plan X, καθώς και η πρόσφατη νομoθετική δραστηριότητα: η πληθώρα των άσχετων τροπολογιών, η ευνοιοκρατία υπέρ των κομματικών συντρόφων, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων με χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου, η άρση της ευθύνης και της λογοδοσίας για τους φορολογικούς ελεγκτές, έτσι ώστε να μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι ποιες υποθέσεις θα παραγραφούν και ποιες όχι, η άρνηση πληρωμής των δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ έως ότου ολοκληρωθεί η μηχανογράφησή του, η αυθαίρετη παρακράτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η απευθείας ανάθεση μεγάλων ποσών σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον χώρο των προσφύγων - μεταναστών με πρόσχημα έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., στην προσπάθειά της να επιβάλει το κομματικό κράτος, βάλλει εναντίον του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών και κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις πανικού γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK