Λευτέρης Αυγενάκης

Κινήσεις πανικού από μια κυβέρνηση που καταρρέει

Λευτέρης Αυγενάκης

Λίγες μέρες μετά το φιάσκο στη Βουλή με τον εκλογικό νόμο, η κυβέρνηση αναλώνεται σε κινήσεις πανικού και επικοινωνιακές κορόνες.

Ετσι, διοργάνωσε, με αφορμή μάλιστα την 42η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, μια «τελετή» με τις εξαγγελίες της για την αναθεώρηση του Συντάγματος, γελοιοποιώντας ακόμη και τον ίδιο τον θεσμό και τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Με σπασμωδικές κινήσεις η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της πολιτικής της «περήφανης διαπραγμάτευσης» και της κυβερνητικής ανικανότητας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.
Μάλιστα, η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα κοινωνικής προστασίας. Μέτρα γενικόλογα, δίχως συγκεκριμένες δράσεις, δίχως αντίκρισμα και, δυστυχώς, δίχως σαφή και συγκεκριμένα αποτελέσματα για τις ευάλωτες ομάδες.

Αφού οδήγησε την οικονομία σε βαθιά ύφεση και ασφυξία, με την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, το κλείσιμο των τραπεζών και την απουσία ρευστότητας, αφού με την αυξανόμενη φορολογία και την αύξηση του ΦΠΑ στραγγαλίζει τη μικρομεσαία επιχείρηση και τον ελεύθερο επαγγελματία, αφού με τη μείωση μισθών και συντάξεων μειώνει καθημερινά όλο και περισσότερο την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, αφού επιβάλλει νέους δυσβάσταχτους φόρους και περικοπές ύψους 9 δισ. ευρώ και αύξηση των έμμεσων φόρων κατά 1,8 δισ. ευρώ, αφού μόνο στον τζίρο του λιανεμπορίου παρατηρείται βουτιά της τάξεως του 8%, αφού οδηγεί τους Ελληνες πολίτες στη φτώχεια και την εξαθλίωση, η κυβέρνηση έρχεται να εξαγγείλει μέτρα κοινωνικής προστασίας!

Ο κ. Τσίπρας έρχεται να ρίξει άλλη μια πομφόλυγα προκειμένου να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης αλλού και να ασχοληθεί όχι με τα προβλήματα της χώρας, αλλά με την επικοινωνιακή μικροκομματική του πολιτική.

Την ίδια στιγμή που τα προβλήματα συσσωρεύονται και το τεράστιο κόστος αυτής της ανεύθυνης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. σε οικονομικοκοινωνικό επίπεδο και σε επίπεδο ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων δεν έχει εκτιμηθεί πλήρως, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη συνταγματική αναθεώρηση και να χρησιμοποιήσει το «κοινωνικό πρόγραμμα» προς την κατεύθυνση ενός πολιτικού αντιπερισπασμού από τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, η θεσμική εκτροπή συνεχίζεται, όχι μόνο με τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά και με μια σειρά δράσεις που απαξιώνουν το Κοινοβούλιο, όπως η απουσία του πρωθυπουργού από σημαντικές συζητήσεις, για παράδειγμα, αυτή για το Plan X, καθώς και η πρόσφατη νομoθετική δραστηριότητα: η πληθώρα των άσχετων τροπολογιών, η ευνοιοκρατία υπέρ των κομματικών συντρόφων, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων με χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου, η άρση της ευθύνης και της λογοδοσίας για τους φορολογικούς ελεγκτές, έτσι ώστε να μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι ποιες υποθέσεις θα παραγραφούν και ποιες όχι, η άρνηση πληρωμής των δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ έως ότου ολοκληρωθεί η μηχανογράφησή του, η αυθαίρετη παρακράτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η απευθείας ανάθεση μεγάλων ποσών σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον χώρο των προσφύγων - μεταναστών με πρόσχημα έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., στην προσπάθειά της να επιβάλει το κομματικό κράτος, βάλλει εναντίον του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών και κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις πανικού γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη!

ΣΧΟΛΙΑ (2)

spyraklas

αγαπητέ καλά τα λες...και εισαι και καλός στη δουλειά σου ....και ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΕΞΙΟΣ....ΠΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΤΑ ΕΞΗΣ: 1 . Εξουσία δεν θα δεί εάν δεν τα βρεί με τους δημοσίους υπαλλήλους κι αν δεί πρόσκαιρα θα είναι γιατί δεν θα πάψουν να του ροκανίζουν την καρέκλα 2. Προσλήψεις πρέπει να κανει ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ 3. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ,....ΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟ ΙΚΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΛΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ. (ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ) 4. ΜΗΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ...ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΕ 30 -32 ΩΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΛΥΘΗΚΕ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ. ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΜΥΞΟΚΛΑΙΝΕ ....ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΚΙ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ 5. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ (ΕΠΕΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ - ΣΥΝΕΛΘΕ!) 6. ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΑΠΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΖ ΠΟΛΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΚΑΔΕΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΜΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΛΩΡΑΚΙΑ . ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΚΙ ΑΞΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΕΛΕΙΑ! ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΦΙΛΤΑΤΕ ΟΤΙ ΟΣΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΙ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΑΤΣΑ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ. ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΠΑΜ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ? ΜΕΙΩΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΟ 20% . ΕΙΤΕ 1000 ΕΥΡΩ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΙΤΕ 1ΕΚ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 20% (ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΓΡΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ) ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 50% ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΑ ΙΣΑ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ! ΚΑΙ ΠΕΣ ΣΤΑ ΔΑΠΑΚΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΣ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ "ΘΕΤΙΚΟ" ΣΟΚ ΜΕΙΩΣΗΣ ΦΟΡΩΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ (ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ) ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΠΑΛΙΑ......ΚΑΙ ΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΜΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ...ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΝΙΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΟΥ.....ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ......Α! ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ....ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΡΙΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ......ΑΣ ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ.......ΑΥΤΑ ΛΕΥΤΕΡΗ.......ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ...ΘΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ!

Yannis απο Κιλκίς

Δεν έχετε βαρεθεί να εμφανίζετε τις επιθυμίες σας σαν γεγονότα?ελεος ο λαός δεν έχει πάθει γενικευμένη αμνησία,όπως θα επιθυμούσατε!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία