Λευτέρης Αυγενάκης

Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει εξανεμιστεί

Λευτέρης Αυγενάκης

Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει εξανεμιστεί.

Το ένα μετά το άλλο τα περιστατικά διαφθοράς μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έρχονται να το επιβεβαιώσουν.

Μετά την υπόθεση Κατρούγκαλου με τα συμφωνητικά απολυμένων, μετά την υπόθεση Μάρδα με τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, μετά την υπόθεση της μητέρας της κυρίας Κωνσταντοπούλου με το επίδομα ανήλικων τέκνων, μετά την ομολογία για τα διπλά ταμεία από τον κ. Πολάκη, μετά την υπόθεση Βαλαβάνη και συγγενών της για ανάληψη χρημάτων πριν από τα capital controls, μετά το περιστατικό εκτεταμένης φοροδιαφυγής από τον κ. Μητρόπουλο, μετά τη δημοσιοποίηση ότι ο κ. Βαρουφάκης ενοικιάζει εξοχική κατοικία χωρίς να φέρει σήμα του ΕΟΤ, μετά τη δημοσιοποίηση ότι ο κ. Κορωνάκης "κρύβεται" για να μην υπηρετήσει στον στρατό, μετά την κατοχή offshore από τον κ. Χαϊκάλη χωρίς να το έχει δηλώσει κ.ά., καθίσταται περισσότερο επιτακτική, όσο ποτέ άλλοτε, η ανάγκη συνεργασίας των υγιών πολιτικών δυνάμεων και ανάπτυξης δράσεων για την πάταξη της διαφθοράς και την εδραίωση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.

Η πολυδιαφημιζόμενη καταπολέμηση της διαφθοράς αποδείχθηκε κενό γράμμα κατά τη διάρκεια της 8μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. και η πολλαπλώς προβαλλόμενη εικόνα της "ηθικής ανωτερότητας" της Αριστεράς κατέρρευσε.

Σε όλα αυτά έρχεται ως επιβεβαίωση ο ρόλος "απλού παρατηρητή" των κυρίων Τσίπρα - Καμμένου, αλλά και η απραξία του αρμόδιου (!) υπουργού για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και πρώην δικαστή κ. Νικολούδη.

Στόχος των επαναλαμβανόμενων τεκμηριωμένων κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και παρεμβάσεων που έκανα με συναδέλφους το τελευταίο διάστημα ήταν και είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας για ουσιαστική πάταξη της διαφθοράς.

Τα φαινόμενα διαφθοράς δεν έχουν ιδεολογική ή πολιτική βάση, αλλά δυστυχώς συναντώνται σε όλους τους χώρους και έχουν βαθιές ρίζες. Η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, αλλά αποτελεί βασικό συστατικό της πολύπλευρης κρίσης θεσμών που βιώνει η κοινωνία.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να πετύχουμε πραγματικά αποτελέσματα. Μόνο έτσι θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και το πολιτικό σύστημα, που είναι βασικό συστατικό για την έξοδο από τη γενικευμένη κρίση που διάγουμε.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

zz

Το ηθικό της αριστεράς είναι κοπανιστός αέρας , δημοσιογράφος είσαι ψάξε , ότι κάνανε και η άλλοι μη αριστεροί φεύγοντας από την εξουσία έκανε και η αριστερά , που μετά από αυτό βλέπεις ηθική , άσε την ηθική στην ησυχία της , μη την βρίζεις .

Α ρε Αυγενάκη

Ότι η Αριστερά έχασε το ηθικό πλεονέκτημα δεν σημαίνει ότι το βρήκε η Δεξιά. Αυτό είναι το αδιέξοδό της χώρας όλοι ανήθικοι και οι ΝΔ ΠΑΣΟΚ διεφθαρμένοι μέχρι το κόκκαλο. Όσο για τα καλόπαιδα των διαπλεκομένων ούτε λέξη δεν χρειάζεται.

543

Ε καλά , ποιό ηθικό πλεονέκτημα; Ποιός το πίστευε αλήθεια; Η Νέα Δημοκρατία βέβαια το πίστευε διότι πάντα φοβόταν να αντιπαρατεθεί και ονόμαζε τον εαυτό της πάντα μεγάλη κεντρο .... παράταξη. Ωραία. Τώρα χαιρόμαστε που αποκαλύφθηκε ότι ουδείς έχει ηθικό ανάστημα στον τόπο. Όλοι πιλά. Ε πιλά λοιπόν. Ζήτω! Ζήτω τα πιλά. Πιλά απεδείχθησαν όλοι από το πείραμα.

ποιάς αριστερας ?!

ο συριζα δεν ηταν ποτέ αριστερα...ΑΝΑΡΧΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ.- και δεν ειχε και ποτέ του καμία ηθικη.- ....οποτε τι να συζηταμε τωρα ?!

ΚΥΠΡΙΟΣ

Τι ηθικό πλεονέκτημα και μ... είχαν αυτή που αιματοκύλησαν την Ελλάδα το 46; Έλεος με την προπαγάνδα σας! Αφήσαμε τον κάθε προδότη πρόκτορα της Σ.Ε., αυτόν που καλούσε να αγκαλιάσουμε τους σύμμαχους Ιταλούς και να συνεργαστούμε με τους ναζί, αυτόν που αγωνιζόταν για ανεξάρτητη Μακεδονία και ακρωτηριασμένη Ελλάδα, αυτόν που σύμφωνα με το Ριζοσπάστη (έχω το αντίτυπο) αγωνίστηκε ΚΑΤΑ του ελληνικού στρατού (και υπέρ του σύντροφου Κεμάλ που συμμαχησε με τον αρχιδολοφόνο Λένιν, μεγάλο ηρωα της πντοτε δολοφονικής αριστεράς), γιατί ήταν... ιμπεριαλιστικός! Αυτή είναι η ηθική υπεροχή της ΠΑΝΤΟΤΕ αντεθνικής αριστερας; Και τι έκπληξη! Κατέστρεψε τη χώρα! Ποιος να το περίμενε από αυτούς που ευαγγελίζονται την καταστροφή των εθνών! Η ιδεολογία που βασίζεται στην "ανακατανομή του πλούτου", την κλοπή δηλαδή, δεν μπορέι να επικαλείται ηθική. Η ηθική ανήκει στον πολιτισμό και όχι στους "επαναστάτες" που μόνο να καταστρέφουν ξέρουν. Το ποτάμι ΟΜΩΣ δεν έχει γυρισμό. Θα πληρώσετε τη φαντασιοπληξία σας, που βασίζεται στην τεμπελια και τα εγκλήματα αυτών που ψηφίσατε. Το πολύ σε 10 χρόνια, αλλά μάλλον σε 2-3 οι βλακείες του διεθνισμού θα καταλήξουν στον οχετό που ανήκουν. ΥΓ Πλούσιος δεν είμαι και ουδέποτε το επιδίωξα. Η ακινητή μου περιουσία δε φορολογείται καν- έχουμε κτηματολόγιο και κεντρικό έλεγχο εμείς- άρα το 70% των κλαμένων Κυπρίων είναι αντικειμενικά πλουσιότεροί μου... Με φτάνουν αυτά που έχω. Τα δούλεψα και τα θέλω ΔΙΚΑ μου όμως. Δε μου τα έδωσαν ως επιδόματα. Δεν διεκδίκησα ΠΟΤΕ ελεημοσύνη, γιατί η αξιοπρέπειά μου περισσεύει...Όπως έλεγε ο άλλος αριστερός αρχιεγκληματίας ο Τίτο, αυτά που έχετε ΔΕΝ τα θέλω, αυτά που έχω ΔΕ θα τα αγγίξετε (τον παράφρασα ελαφρώς προφανώς, τον ... καπιταλιστή σας). ΥΓ2 Το άλλο πιο ξεκαρδιστικό ανέκδοτο με τους νεοφιλελεύθερους... φόρους το μάθατε; Το λέει η κυπριακή αριστερά που τους ψήφισε ΟΛΟΥΣ επί διακυβέρνησης της (κάποιοι ψηφίστηκαν το 2012 με εφαρμογή το ...2015- έξυπνο έτσι;), για να έχει να μοιράζει επιδόματα σε "αναξιοπαθούντες", όπως τους λαθρομετανάστες που τους έδινε σπίτι 300 τ.μ. ΜΕ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ, αφού δεν καθάριζαν και ήταν ...κρίμα τα παιδιά τους να ζουν σε αχούρι ΚΑΙ επίδομα να πάνε να δουν την... Μπαρτσελόνα. Επίσης έδινε επιδόματα σε κομματικές οργανώσεις όπως η ΕΔΟΝ από το ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ προεδρικό ταμείο. Είπαμε η αριστερά έχει.... ήθική υπεροχή! Τελικά πιο μεγάλο ανέκδοτο από αυτό δεν υπάρχει!!! Το πρόβλημα το καταλαβαίνετε- όπως είπε και η Μάργκαρετ (πάλι παραφράζω), όταν τελειώσουν τα χρήματα των δεξιών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία