Viral + Virus = CoronaVirus
plantzos_kostas

Κωστής Πλάντζος

Viral + Virus = CoronaVirus


Επί 1,5 χρόνο κάποιοι δηλητηριάζουν τις ζωές τους και των άλλων: πρόβατα, όλοι τα πιάνουν, φταίνε οι δημοσιογράφοι, φταίνε οι έξω, φταίνε οι μέσα κλπ κλπ. Εμβόλιο για αυτούς υπάρχει;

Γιατί «κολλάνε» με τα "viral" βιντεάκια που κυκλοφορούν σαν «ιοί» του διαδικτύου για τον Κορωνοϊό;



Δεν έβγαλα selfie με το εμβόλιο. Δεν δηλώνω γιατρός ή ειδικός –και δεν προλαβαίνω να γίνω πριν τελειώσει η πανδημία. Ούτε προφήτης είμαι να γνωρίζω για το μέλλον. Προτιμώ την αμάθεια, είναι καλύτερη από την ημιμάθεια. Προτιμώ να ακολουθώ όσα λένε Έλληνες γιατροί «της πρώτης γραμμής» που έχουν ήδη ανοσία στο 90%.



Κρίμα όμως τα 6+ χρόνια της ζωής τους που κάποιοι σπούδασαν Ιατρική ή Φαρμακευτική. Άχρηστα, αφού ο "wanna be" γιατρός, δικηγόρος, πανεπιστήμων Έλληνας που φωνάζει και τα σπάει, ξέρει περισσότερα για τα εμβόλια. Αλλά και για τα άρθρα του Συντάγματος. Και για την παγκόσμια συνομωσία. Και για όποιο κρούσμα εμβολιασμένου καταγράφεται (ή ακόμα και αν αποκρύπτεται) σε Ελλάδα ή ξένες χώρες.



Είχαμε ησυχάσει από ξερόλες «Ελληνάρες» όταν επεβλήθηκε το 1ο Μνημόνιο. Όσοι ως τότε φώναζαν «πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε» και επέβαλαν στα σπίτια τους ή στα καφενεία και στους άλλους τι να πουν και τι να ψηφίζουν, είχαν λουφάξει. Αυτοί οι «κάτσε να σου πω εγώ γιατί εσύ δε ξέρεις» είχαν κρυφτεί και κλαίγονταν «εμείς δεν ξέραμε, εμείς δεν φάγαμε, αυτοί τα δίνανε, αυτοί τα ξέρανε, αυτοί τα κρύβανε και αυτοί φταίνε» που γινόταν ό,τι γινόταν.



Βγήκαν φυσικά ξανά μετά το 2011 από τα λαγούμια τους. Και γίνανε και βουλευτές πολλοί. Ενάμισι χρόνο όμως τώρα έχει ξεσπάσει ένα νέο «κύμα» από share και spam μηνύματα αρνητών των κορωνοϊού, της μάσκας, των απαγορεύσεων, των εμβολίων και των μέτρων γενικώς. Τους ρωτάς «είσαι γιατρός και μού λες να μην εμβολιαστώ;» και σου λέει «από αγάπη στο λέω, για το καλό σου»! Αν όμως σε δουν με μάσκα, τότε «είσαι πρόβατο».

Ποιος είναι «πρόβατο»; Το 62% που πήγε και εμβολιάστηκε στην Ελλάδα; Το 70%-80% που εμβολιάστηκε σε Ολλανδία, Δανία,Γερμανία, Νορβηγία, Φιλανδία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και όποια χώρα της ΕΕ σκεφτείς; Ή είναι ποιο έξυπνοι στη Λιθουανία, Εσθονία, Σλοβενία, Σλοβακία, Κροατία, Λεττονία και σε όλο το πρώην ανατολικό μπλοκ που είναι κάτω από εμάς; Η Βουλγαρία με 18% και Ρουμανία με 30% εμβολιασμένο έχουν καλύτερους λοιμωξιολόγους και επιστήμονες; Πιο πατριώτες πολιτικούς; Τα καλύτερα Μέσα Ενημέρωσης που υπάρχουν; Αυτοί θα επιζήσουν σαν κατσαρίδες, όταν «οι άλλοι» τα τινάξουν;

Μήπως όμως τελικά εδώ είναι Βαλκάνια; Γιατί τότε και το 62% είναι υπερβολικά υψηλό ίσως για τις προδιαγραφές της χώρας και του χώρου όπου ζούμε.

Αφήστε λοιπόν τα εμβόλια…

Το θέμα είναι …το ίντερνετ. Εμβόλιο για το ίντερνετ υπάρχει;

Κλείσιμο
Από μια γενική παρατήρηση, οι πιο μαχητικοί αρνητές (που σπέρνουν φόβους και αμφιβολίες και στους υπολοίπους) «τρέφονται» από το σκοτεινό διαδίκτυο. Αναπαράγουν συστημικά δεκάδες links με ψευδείς ειδήσεις που κάποιοι κατασκευάζουν, μοντάρουν, παραποιούν. Ή, τουλάχιστον, όσα εξ αυτών μου στέλνουν και προλαβαίνω να εξετάζω, σε λιγότερο από 5 λεπτά ανακαλύπτω ότι σχεδόν όλα είναι ψεύδη. Συχνά απαντώ και ενημερώνω για το μήνυμα που μου έστειλαν, αλλά παίρνω κοφτή απάντηση: «είσαι από άλλο …στρατόπεδο»!

Παράδειγμα 1ο :

Ξεκίνησε 4 Ιουλίου η Δίκη της Νυρεμβέργης 2, ο δικηγόρος Reiner Fuelmich και 700 επιστήμονες θα αποκαλύψουν την αλήθεια, τελειώνουν τα παραμύθια. Μπαίνω στον λογαριασμό του Γερμανού ακτιβιστή κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών και γράφει ο ίδιος: «ψέματα είναι». Το ίδιο έλεγε και τον Μάιο, που του έγραφαν τα ίδια. Και τον Φεβρουάριο πιο πριν.

Παράδειγμα 2ο:

Κομισιόν και ΕΟΔΥ στις επίσημες ιστοσελίδες τους παραδέχονται ότι οι εμβολιασμένοι εκπέμπουν bluetooth και 5G και ελέγχονται. Πατάς τα link και διαβάζεις ελληνικά. Και γράφει «οι ασθενείς» (όχι «εμβολιασμένοι») με μια εφαρμογή στο κινητό που εκπέμπει Bluetooth (το κινητό, όχι το σώμα τους) ενημερώνουν και ενημερώνονται αν βρέθηκαν νωρίτερα κοντά σε δηλωμένο κρούσμα.

Θα ήταν για γέλια, αλλά είναι για κλάματα! Για κάποιο κόσμο η αλήθεια έχει τις εξής δύο όψεις: ή την κατέχουν οι ίδιοι, ή εσύ είσαι σε άλλο στρατόπεδο.

Οι ίδιοι που φωνάζουν «χούντα» «πατρίδα», «Ελλάδα» κλπ, είναι έξω βρίζουν φωνάζουν και παρανομούν. Dura lex sed lex (σκληρός νόμος, αλλά νόμος) δεν υπάρχει στη Δημοκρατία. Την υπακοή στον Νόμο ο Σωκράτης ίσως και να τη δίδαξε με το παράδειγμά του επί …Χούντας και όχι σε δημοκρατικά (λαϊκά) δικαστήρια των Αθηναίων.

Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα…

Και ρωτώ εδώ και 1,5 χρόνο όσους φωνάζουν πως «κρύβετε την αλήθεια» -που οι ίδιοι την κατέχουν βέβαια αλλά παραμένει άγνωστη στους υπόλοιπους:

1. υπάρχει μία χώρα έστω, δημοκρατική ή μη, που να μην επιβάλλει μέτρα για τον κορωνοϊό; Ας είναι και Ρωσία, Τουρκία, Αιθιοπία ή Κούβα; Όλες υποταγμένες;

2. υπάρχει ένας φορέας Υγείας που να έβγαλε οδηγία «μη φοράτε μάσκα», «μη κάνετε εμβόλια»; Και ας είναι και ο Ιατρικός Σύλλογος Κολοπετινίτσας, Βάρνας ή Τιμισοάρα. Όχι ο ένας ή ο άλλος ιατρός, αλλά επιστημονικός σύλλογος ιατρών. Να βγει και να πει ότι συνεδρίασε, εξέτασε και συμφώνησε καθαρά και ξάστερα «στοπ όλα αυτά».

3. υπάρχει ένα δικαστήριο που να δίκασε και έβγαλε απόφαση ότι «κακώς» επιβλήθηκε το ένα ή άλλο μέτρο; Όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά και στον κόσμο ; Υπάρχει ένα; Μετά από 1,5 χρόνο μέτρων, μού έστειλαν link να διαβάσω στα Ισπανικά ότι το Ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε την ακύρωση του νόμου περί υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αν όμως κάποιος το διαβάσει, βλέπει ότι δε μιλά για ακύρωση, αλλά αναστολή του μέτρου. Απόφαση λέμε, όχι αναστολή μέχρι να βγει απόφαση.

Τι άλλο ήταν λοιπόν δυνατόν να ακούγεται, εκτός από τις επίσημες θέσεις και ανακοινώσεις των οργάνων παγκοσμίως; Αυτά που λένε οι αδαείς; Ή αυτά που λένε κάποιοι «ειδικοί» σε αδαείς; Ούτε ένα σωματείο ιατρών δεν μπορούν να πείσουν οι «ειδικοί»; Ούτε ένα διοικητικό Πρωτοδικείο στην Ελλάδα ή αλλού στον κόσμο;

Δεν λέω ότι δε μπορεί κάποτε να συμβεί και αυτό. Και θα έχει την αξία και τη σημασία του.

Αλλά αυτοί που ζητάνε «αλήθεια» από τους δημοσιογράφους, γιατί δεν κάνουν κάτι από μόνοι τους;

· αντί να στέλνουν βίντεο από νομικούς επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου που δίνουν συνεντεύξεις, κάνουν πορείες και γράφουν βιβλία (ζήλεψαν τους καθηγητές οικονομικών;) γιατί δεν προσφεύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια ως «ειδικοί»; Δικόγραφο και δικάσιμο περιμένω να δω εδώ και 1,5 χρόνο! Για αυτό υπάρχουν δεκάδες Διοικητικά Δικαστήρια στην χώρα και χιλιάδες στον κόσμο όλον, για να ακυρώνουν εντολές και τυχόν αυθαιρεσίες του κράτους.

Ας πείσουν έναν δικαστή για όσα λένε. Και ας τρέχει μετά το Κράτος στο Εφετείο ή στο ΣτΕ για να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση. Αν ήταν να ζητάνε αναδρομικά για καμιά σύνταξη που κόπηκε, ουρά θα έκαναν χιλιάδες στα γραφεία των εργατολόγων. Τώρα που σώζουν ζωές, μισές δουλειές;

· αντί να κατεβάζουν και να διακινούν βίντεο από ιατρούς, βιολόγους, φαρμακοποιούς κλπ γιατί δεν τους ζητούν να κάνουν και αυτοί προσφυγή; Ή ένα συνέδριο για να πείσουν ή για να πειστούν από τους άλλους; Γιατί πρέπει λίγοι ειδικοί να τσακώνονται με διαιτητές εκατομμύρια αδαείς;

Αύριο-μεθαύριο κάποιος ίσως θα κάνει κάτι από όλα αυτά. Και μπράβο του, αν δεν μεταδίδει «ιούς» κακίας και άρνησης, αλλά αποδείξει την αλήθεια που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε όταν μιλάμε και για την Υγεία του λαού και των παιδιών μας.

Μέχρι τότε όμως, 1,5 χρόνο τώρα, χωρίς να ζητάνε τίποτα από αυτά τα δύο απλά πράγματα που έπρεπε να έχουν ήδη γίνει (στην Ελλάδα ή και οπουδήποτε στον κόσμο) γιατί δηλητηριάζουν τις ζωές τους;

Ίσως κάποιοι να εκλεγούν βουλευτές. Οι άλλοι θα γίνουνε γιατροί; Ή θα πουν στο τέλος «μα γιατρός είμαι; Τι να φταίω εγώ και πού να ξέρω; Ό,τι νόμιζα έλεγα, τη γνώμη μου, δημοκρατία έχουμε»…

Και το πιο απλό, που ρωτώ όποιον βλέπει ότι από αυτό το «τσουνάμι» των πληροφοριών που «ξερνά» το σκοτεινό διαδίκτυο, τόσα και τόσα είναι συστηματικά ψέμα –έστω και μικρά ή εξόφθαλμα και παιδαριώδη: γιατί άραγε δικαιολογούνται και χρειάζονται τόσα ψέματα, αν το πιο απλό που έχεις να κάνεις, είναι να αποδείξεις την αλήθεια;

Φυσικά η απάντηση πάλι είναι: «είσαι από άλλο στρατόπεδο». Εκεί που αρχίζουν τα στρατόπεδα, σταματά η λογική…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ