Προετοιμασία για την αντιπολίτευση…
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Προετοιμασία για την αντιπολίτευση…

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του με τις τελευταίες πριν από την κάλπη διευθετήσεις προετοιμάζονται για τα καλά για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η επιλογή της διοίκησης της κομματικά ελεγχόμενης ΕΡΤ να προχωρήσει εσπευσμένως στην ικανοποίηση των αιτημάτων της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγορά των δικαιωμάτων των εντός έδρας ποδοσφαιρικών αγώνων έναντι ενός εξωπραγματικού ποσού (7,5 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος για μια 3ετία) δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια προετοιμασία για το αφήγημα της επόμενης μέρας – ένα αφήγημα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται (λέμε τώρα και μια κουβέντα παραπάνω…)την τζάμπα μπάλα της αγαπημένης ομάδας στους τηλεοπτικούς δέκτες στα σπίτια των φιλάθλων... Καλό και άγιο το δικαίωμα της ελευθερίας πρόσβασης αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι δωρεάν αλλά ακριβοπληρωμένο μέχρι εκεί που δεν φθάνει! Και ας μην έφτανε όλο αυτό τα εκατομμύρια πηγαίνουν απευθείας στο πορτοφόλι της ιδιοκτησίας (η ΠΑΕ είτε μας αρέσει, είτε όχι είναι μια ιδιωτική επιχείρηση).

Ιδιωτικές επιχειρήσεις, λοιπόν, φορτώνει με χρήμα ο ντεμέκ υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων ΣΥΡΙΖΑplus – από τις κερκίδες του αθλητικού θεάματος έως τα τηλεοπτικά πλατό με τα σήριαλ των ιδιωτικών καναλιών να βαπτίζονται εν μία νυκτί πολιτιστικά προϊόντα. «Μην ψαρώνεις» όπως θα έλεγε κάποιος επαΐων των καναλιών – και κάπως έτσι θα ήταν αν ο αξιότιμος υπουργός ΨΗΠΤΕ δεν χρηματοδοτούσε αδρά το ελληνικό πρόγραμμα των ιδιωτικών καναλιών. Για τους άπιστους Θωμάδες υπάρχουν και οι σχετικές αναρτήσεις στην Διαύγεια. Ας προστρέξουν!

Και δεν είναι τα μόνα. Η προκλητική Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Ελληνικό ξαναβγάζει στο προσκήνιο του κάθε λογής υποστηρικτές του Νίκου Μπελαβίλα – που έχασε πανηγυρικά στο Δήμο Πειραιά και ξαναγύρισε στον ακτιβισμό των μελετών! Τα ίδια και με τις επενδύσεις των Κινέζων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά όπου το κρυφτούλι με την διοίκηση συνεχίζεται …

Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑplus οργανώνει πέραν του αφηγήματος του για την επόμενη μέρα της κάλπης – με την αναμενόμενη ήττα του- τα νέα προγράμματα ακτιβισμού του. Στο Ελληνικό, στις προβλήτες του ΟΛΠ και στους δρόμους γύρω από το Λιμάνι, στις ανηφοριές της Τούμπας. Ας το τολμήσουν- κανείς δεν θα τους εμποδίσει. Απλώς θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτή τη φορά η ήττα θα είναι στο δικό τους προνομιακό γήπεδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK