Αρκεί η υπογραφή: Αλέκος Φλαμπουράρης!
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Αρκεί η υπογραφή: Αλέκος Φλαμπουράρης!

Στην πραγματική ζωή αρκεί ακόμη και μια υπογραφή – δεν χρειάζονται άλλες λέξεις… Όπως στην περίπτωση του project του Ελληνικού.

Την σχετική κυβερνητική ανακοίνωση- υπόμνημα απολογητικού χαρακτήρα υπογράφει ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης. Και μάλιστα, ως υπουργός Επικρατείας αλλά ως πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής.

Το επαναλαμβάνω: Δεν χρειάζονται κατεβατά… αρκεί η υπογραφή: Αλέκος Φλαμπουράρης, Πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής για να εξηγηθούν τα ανεξήγητα! Ο 80αρης πολιτικός μηχανικός που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα από τη στιγμή που εκείνος βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν για δεκαετίες – παραφράζοντας την εκκλησιαστική διάλεκτο- ένας εργολάβος της σειράς. Δεν ήταν όσο και αν φαίνεται περίεργο ένας διάκονος της πολιτικής αλλά ένας άνθρωπος της αγοράς συμμετέχοντας με τον τρόπο που εκείνη απαιτούσε στο παιχνίδι της επιρροής και της ισχύος αλλά και του καταμερισμού και της διανομής.
Από το 2012 – και σίγουρα μετά το 2015- βρέθηκε να είναι εκείνος που ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού ανάμεσα στους συνομιλητές του. Τα παραδείγματα πολλά και γνωστά. Μόνο που η κυβέρνηση Τσίπρα το «έπαιζε» σε ουκ έστιν αριθμός ταμπλό με πολλαπλά αντιθετικά μεταξύ τους συμφέροντα και ένα κόμμα -τουλάχιστον στην αρχή- να θεωρεί ότι «φυλάττει Θερμοπύλες».

Το παράδειγμα της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού είναι χαρακτηριστικό. Ποιος δεν θυμάται τον καθηγητή του ΕΜΠ Νίκο Μπελαβίλα (ο οποίος παρά την κυβερνητική στήριξη δεν κατάφερε να περάσει ούτε καν στο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Πειραιά) που ανακάλυπτε βιομηχανικά μνημεία και άλλες … αρχαιολογίες στο χώρο του πρώην αεροδρομίου; Ποιος δεν θυμάται ότι ο καθηγητής Μπελαβίλας ήταν στενός συνεργάτης του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη;

Λοιπόν, το έχουμε καταλάβει: Μια υπογραφή αρκεί για να πεισθούμε για την αλήθεια και το δίκιο. Δεν χρειάζονται κατεβατά ανακοινώσεων.
Αρκεί η υπογραφή: Αλέκος Φλαμπουράρης. Όπως και Γιάννης Δραγασάκης ( στην περίπτωση με την μελέτη για το παράλληλο τραπεζικό σύστημα), Νίκος Παππάς (για την ΕΡΤ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα), Γιώργος Σταθάκης (για την ΔΕΗ)…

Αρκεί η υπογραφή. Τα λόγια είναι περιττά – ας τα πάρουν μαζί τους φεύγοντας!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ