tsaousis_kostas

Αρκεί η υπογραφή: Αλέκος Φλαμπουράρης!

Κώστας Τσαούσης

Στην πραγματική ζωή αρκεί ακόμη και μια υπογραφή – δεν χρειάζονται άλλες λέξεις… Όπως στην περίπτωση του project του Ελληνικού.

Την σχετική κυβερνητική ανακοίνωση- υπόμνημα απολογητικού χαρακτήρα υπογράφει ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης. Και μάλιστα, ως υπουργός Επικρατείας αλλά ως πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής.

Το επαναλαμβάνω: Δεν χρειάζονται κατεβατά… αρκεί η υπογραφή: Αλέκος Φλαμπουράρης, Πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής για να εξηγηθούν τα ανεξήγητα! Ο 80αρης πολιτικός μηχανικός που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα από τη στιγμή που εκείνος βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν για δεκαετίες – παραφράζοντας την εκκλησιαστική διάλεκτο- ένας εργολάβος της σειράς. Δεν ήταν όσο και αν φαίνεται περίεργο ένας διάκονος της πολιτικής αλλά ένας άνθρωπος της αγοράς συμμετέχοντας με τον τρόπο που εκείνη απαιτούσε στο παιχνίδι της επιρροής και της ισχύος αλλά και του καταμερισμού και της διανομής.
Από το 2012 – και σίγουρα μετά το 2015- βρέθηκε να είναι εκείνος που ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού ανάμεσα στους συνομιλητές του. Τα παραδείγματα πολλά και γνωστά. Μόνο που η κυβέρνηση Τσίπρα το «έπαιζε» σε ουκ έστιν αριθμός ταμπλό με πολλαπλά αντιθετικά μεταξύ τους συμφέροντα και ένα κόμμα -τουλάχιστον στην αρχή- να θεωρεί ότι «φυλάττει Θερμοπύλες».

Το παράδειγμα της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού είναι χαρακτηριστικό. Ποιος δεν θυμάται τον καθηγητή του ΕΜΠ Νίκο Μπελαβίλα (ο οποίος παρά την κυβερνητική στήριξη δεν κατάφερε να περάσει ούτε καν στο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Πειραιά) που ανακάλυπτε βιομηχανικά μνημεία και άλλες … αρχαιολογίες στο χώρο του πρώην αεροδρομίου; Ποιος δεν θυμάται ότι ο καθηγητής Μπελαβίλας ήταν στενός συνεργάτης του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη;

Λοιπόν, το έχουμε καταλάβει: Μια υπογραφή αρκεί για να πεισθούμε για την αλήθεια και το δίκιο. Δεν χρειάζονται κατεβατά ανακοινώσεων.
Αρκεί η υπογραφή: Αλέκος Φλαμπουράρης. Όπως και Γιάννης Δραγασάκης ( στην περίπτωση με την μελέτη για το παράλληλο τραπεζικό σύστημα), Νίκος Παππάς (για την ΕΡΤ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα), Γιώργος Σταθάκης (για την ΔΕΗ)…

Αρκεί η υπογραφή. Τα λόγια είναι περιττά – ας τα πάρουν μαζί τους φεύγοντας!

ΣΧΟΛΙΑ (6)

stavros

@ένας εργολάβος της σειράς! Mε το που ανέλαβε την θέση γύρισε ολη τη Ελλάδα και οσα εργα πρόκανε μετέτρεψε τους διαγωνισμούς σε απευθείας ανάθεση! Η εξουσία λοιπόν του εδωσε την ευκαιρία να γίνει μεγάλος εργολάβος! Ελπίζω και ευχομαι το επάγγελμα Σύριζα να μην ξαναεμφανιστεί στο τιμόνι της πατρίδας!

Πάλι ο πελατειακους φασισμός

Τί σού ήρθε να μελετήσεις τα αποβράσματα τού φασιστοκομμουνισμου,τής γλιτσας και τής [...]. Από το φερσιμο του μονο ,καταλαβαίνεις πόσο μεγάλος φασίστας είναι. Η προσωποποίηση τού φασισμού τού ολοκληρωτισμού και τού κομμουνισμού. Αμ αυτό το υφος, το λιγότερο 50 καρδιναλίων. Στην προσπάθεια του να να κρύψει την καινοφανή προσωπικότητα πού είναι το τίποτα το καθόλου το μηδέν Αντίθετα γράφει πιένες στην απάτη στο ρίξιμο και το γλοιώδη τρόπο που εξασκεί το φασιστοκομμουνισμό.Το πρόβλημα είναι ποιός τον έφερε στην εξουσία, κοντά στον προϋπολογισμό.Μα αν δεν είχαμε το δημοσιυπαλληλικο κατεστημένο, τις συμμορίες των κομμάτων τής Βουλής, με τούς πληρωμένους ψηφοφόρους,τού πελατειακού φασισμού, δεν θα μάς τυχαιναν αυτά.

τχ

Μπορεί άραγε κάποιος να βρεί έστω και μια υπογραφή μέλους της συμμορίας ΣΥΡΙΖΑ που να έχει το παραμικρό ίχνος αξιοπιστίας; Μαύρο στη συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αριστερά λέγεται το πρόβλημα

Δεν είναι θέμα προσώπων . Να σας πω κι αλλά : Κατσιφάρας , Βαγγελας Γιαννοπουλος , Λαλιωτης , Φωφη Γεννηματα , ΓΑΠ . Ή ακόμα Ζωή Κωνσταντοπουλου , Βαρουφακης , Ρεπούση , Σταύρος Θεοδωράκης . Η Αριστερά προσελκύει άτομα κατώτατης υποστάθμης που μισούν το χώμα που πατάνε και φέρνει φτώχεια και εξισλαμισμό . Σε οποιαδήποτε απόχρωση της .

δ

Άδωνης, Βελόπουλος, Βενιζέλος, Μητσοτάκης. Η κοντή μνήμη τιμωρεί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία