tsaousis_kostas

Η Αριστερά των Κολλητών!

Κώστας Τσαούσης

Κάποτε, στα χρόνια της στασιμότητας όπως χαρακτηρίσθηκε η εποχή που στο τιμόνι της Σοβιετικής Ένωσης ήταν ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ η ηγετική ομάδα του ΚΚΣΕ ήταν για τα καλά κλεισμένη στη γυάλα της «βλέποντας» από το μπαλκόνι του Κρεμλίνου μια άλλη Μόσχα σε μια άλλη Σοβιετική επικράτεια.

Ο Μπρέζνιεφ και η κομματική- κρατική νομενκλατούρα είχαν διαμορφώσει ή αποδεχθεί την διαμόρφωση μιας δικής τους πραγματικότητας σε αντίθεση με την ψυχρή πραγματικότητα της κοινωνίας και της χώρας.

Την εποχή του Μπρέζνιεφ θυμήθηκα διαβάζοντας την βαρυσήμαντη ομιλία του 72χρονου βετεράνου του κομμουνιστικού κινήματος, αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Εquifund. Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα θυμήθηκε – την ίδια ώρα της μεγάλης αποθέωσης της Αριστεράς των κολλητών στην Βουλή- να αναδείξει τις κατά την άποψη του «δύο γραμμές» – τα «δύο σχέδια για την οικονομία και την κοινωνία» μέσα από την πολεμική του προς τον ολοκληρωτικό νικητή της 3ης κάλπης του Μαΐου Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τώρα το πώς δένει η Αριστερά των κολλητών με το λεγόμενο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑplus είναι ένα μεγάλο ανέκδοτο με τα γέλια να φθάνουν από το κέντρο της Αθήνας στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού αλλά και στις πίστες του Διεθνούς Αεροδρομίου των Σπάτων για να μεταφερθούν μέχρι πάνω στα κράσπεδα της Εγνατίας Οδού και το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Αλλά, για να διαβάσουμε μαζί το τι είπε ο σύντροφος Γιάννης: «Άκουσα εχθές τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αναφέρει ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι τι ανάπτυξη θα έχουμε, δηλαδή, αν θέλουμε μία ανάπτυξη για όλους ή μια μιζέρια στην οποία μοιράζουμε τη φτώχεια μας.

Αυτό βέβαια είναι ένα επικοινωνιακό σχήμα χωρίς πραγματικό περιεχόμενο. Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα έχουμε μια ανάπτυξη διατηρήσιμη, δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς, μια ανάπτυξη που θα εναρμονίζεται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Ή θα έχουμε μια μεγέθυνση σαν αυτή που είχαμε στο παρελθόν, η οποία ήταν άναρχη, αποσπασματική, άνιση και για τους λίγους, που δεν ήταν διατηρήσιμη και οδήγησε σε μια τεράστια κρίση. Γύρω από αυτό το δίλημμα πρέπει να αρχίσουμε τη σκέψη μας, πώς θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη, πώς θα την κάνουμε, βιώσιμη, δίκαιη, πώς τα οφέλη της θα φτάσουν σε όλους. Και αυτό εξαρτάται από την πολιτική που εφαρμόζουμε».

Ευτυχώς που ο σύντροφος μας διαφώτισε και δεν θα πέσουμε στην παγίδα του Μητσοτάκη. Να είναι καλά! Του το χρωστάμε και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι πολίτες πολύ σύντομα θα ανταποδώσουν τη χάρη! Λίγο υπομονή – ο Ιούλιος είναι προ των πυλών.

ΣΧΟΛΙΑ (21)

ΑΚΑΚΙΟΣ

Συντρόφια! Να σας αποκαλύψω και το άλλο φοβερό, που ετοιμάζει εν κρυπτώ ο Μητσοτάκης και νεοφιλελεύθερη νομεκλατούρα, για να μη την πατήσετε. Ακούστε λοιπόν! Τα ασανσέρ δεν θα παίρνουν επιβάτες στο ανέβασμα αλλά μόνο στο κατέβασμα! Για να πεθάνουν από εμφράγματα οι γέροι! Σατανικό! Αλλά δεν θα περάσει! Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το ανατρέψει!!!

Συριζαίοι, σας απομένουν 29 ημέρες, 23 ώρες και 40 λεπτά...

Οι εθνικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή, 07-07-2019. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 07:00 και θα λήξει την 19:00, οπότε και θα ανακοινωθεί η δημοσκόπηση εξόδου από το εκλογικά τμήματα, (exit poll). Ή έναρξη της ψηφοφορίας σημαίνει την αρχή του τέλους για τον Σύριζα. Συνεπώς, συριζαίοι, σας απομένουν 29 ημέρες, 23 ώρες και 40 λεπτά, μέχρις ότου να αρχίσει η ψηφοφορία που θα σας καταστήσει πανάθλιο παρελθόν για την Ελλάδα!!!

Πισο γουσταρω!

Να σε βλεπω να βγάζεις πόνο και κόμπλεξ! Σίγουρα έπιασες τη γυναίκα σου με Συριζαιο!

Παρήλθον ανεπιστρεπτί αι ημέραι εκείναι, του δεκαεξάμηνου της τρέλας του ελληνικού λαού...

Το δεκαεξάμηνο χρονικό διάστημα Μάϊος 2014 - Σεπτέμβριος 2015, ο σύριζα εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για τέσσερις, (4), φορές, κερδίζοντας διαδοχικά τις ευρωεκλογές τον Μάϊο 2014, τις εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο 2015, το δημοψήφισμα τον Ιούλιο 2015 και τις εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο 2015. Πλέον "Παρήλθον αι ημέραι εκείναι..." διότι ο Σύριζα υπέστη χθες συντριπτική ήττα στρατηγικού χαρακτήρα, από τη Νέα Δημοκρατία, (με 9,36 % διαφορά, τη μέγιστη διαφορά που έχει καταγραφεί σε 8 ευρωεκλογές που έχουν διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 1981-2019). Δυστυχώς, από τον Σεπτέμβριο 2015 έως των Μάϊο 2019, πέρασαν 44 μήνες χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα εκλογικής αναμέτρησης, με αποτέλεσμα ο Σύριζα να καταστρέψει την πατρίδα μας. Ιδού, τι μας κόστισε το δεκαεξάμηνο χρονικό διάστημα Μάϊος 2014 - Σεπτέμβριος 2015, της τρέλας του ελληνικού λαού!!!

Αριστεροί καλοχαιρέτες

Ακόμη και εμείς οι φιλελεύθεροι όταν βγήκε ο συριζα το 2015 είπαμε μέσα στην απελπισία μας για να δούμε και την αριστερά αφού την εξέλεξαν οι πολίτες. Προσωπικά ήλπιζα ότι κάποια πράγματα θα μπορούσε να τα φτιάξει όπως πχ θα έκοβε την οθωμανική κληρονομιά του ρουσφετιού. Φαίνεται ότι διαψεύστικα. Αυτά που γίνονται στη Βουλή τις μέρες αυτές αποτελούν την επιτομή του μαυρογιαλουρισμού της αριστεράς. Τελικά το ρουσφέτι θα κοπεί μέσα από τη δημιουργία στέρεων δημοκρατικών θεσμών. Και αυτό σήμερα μπορεί να το κάνει μόνο η Νέα Δημοκρατία.

Σύριζα και τσίπρας, ΤΕΛΟΣ.

Στο καλό και να μη μας γράφουν, διότι εμείς τους έχουμε ήδη "γραμμένους"!!!

'Η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν, ούρλιαζε ο τσίπρας το 2015...

Συριζαίοι, σας τελειώνουν το 2019. 'Ηδη, μετά τις συντριπτικές νίκες τους στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές εκλογές και τις δημοτικές εκλογές, σας έχουν γονατίσει και αναμένεται να σας δώσουν το τελικό κτύπημα στις εθνικές εκλογές, την 07-07-2019.

Τρία "φιστίκια" στη σειρά, τίποτε το παράλογο...

Κάθε συριζαίο σχολιαστή τον κάνουν άλογο!!!

Επεξήγηση των τριών "φιστικιών"...

Πρόκειται για τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές εκλογές και τις δημοτικές εκλογές.

Συριζαίοι σχολιαστές, πέσατε στην απόλυτη ξεφτίλα...

Εισπράττοντας καθημερινά ειρωνείες, λοιδορίες, χλεύη και εξευτελισμούς από τους αντιπάλους σας σχολιαστές. Λογικό, αναμενόμενο και απολύτως δίκαιο!!!

Φιστίκι 22,36 % - 25,36 %, θα "αρπάξει" ο Σύριζα στις εθνικές εκλογές;;

"Νέα Δημοκρατία 38 %, Σύριζα 20 % - 23 %. 04/06/2019, 07:13 Σε σημερινή συνέντευξη του γνωστότατου εκλογολόγου Ανδρέα Δρυμιώτη στον Δημήτρη Δανίκα, η οποία έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο αυτόν, περιλαμβάνεται πρόβλεψη του εκλογολόγου για τις εθνικές εκλογές 2019. Δηλαδή, Νέα Δημοκρατία 38 %, Σύριζα 20 % - 23 %". Με απλά λόγια, η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει τον Σύριζα με διαφορά 15 % - 18 %. Δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία, στις εθνικές εκλογές της 25-09-2015, είχε ηττηθεί από τον Σύριζα , με διαφορά 7,36 %, τούτο σημαίνει ότι ο Σύριζα στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, θα "αρπάξει" φιστίκι 15 % - 18 % - (- 7,36 %) = 22,36 % - 25,36 %;;;

Φιστίκι 13,20 % "άρπαξε" ο Σύριζα...

Συγκρίνοντας όμοιες εκλογές, ο Σύριζα νίκησε στις ευρωεκλογές του 2014 τη Νέα Δημοκρατία με διαφορά 3,84 % και ηττήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του 2019 με διαφορά 9,36 %, Συνεπώς, "άρπαξε" μεταξύ 2014 και 2019, στις ευρωεκλογές, φιστίκι 9,36 % - (- 3,84 %) = 13,20 %!!!

Νέα Δημοκρατία 38 %, Σύριζα 20 % - 23 %.

Σε συνέντευξη του γνωστότατου εκλογολόγου Ανδρέα Δρυμιώτη, την 03-06-2019, στον Δημήτρη Δανίκα, η οποία έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο αυτόν, περιλαμβάνεται πρόβλεψη του εκλογολόγου για τις εθνικές εκλογές 2019. Δηλαδή, Νέα Δημοκρατία 38 %, Σύριζα 20 % - 23 %.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία