Ο λογαριασμός έρχεται πάντα μετά την κάλπη!
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Ο λογαριασμός έρχεται πάντα μετά την κάλπη!

Πέφτουν οι … προεκλογικές τροπολογίες σαν χαλάζι στη Βουλή ικανοποιώντας κατά το πλείστον συντεχνιακά αιτήματα του εν δυνάμει του κομματικού ακροατηρίου της «Ελλάδας των πολλών». Και αφού είναι πολλοί και πρέπει να μείνουν και πολλοί , ε κάτι πρέπει να λάβουν εις ανταπόδοση…

Η κυβέρνηση Τσίπρα φαίνεται να έχει μάθει καλά το μάθημα της ολοκληρώνοντας με ταχύρυθμα σεμινάρια την διατριβή της στο …ρουσφέτι, την επιτομή του παλαιοκομματισμού. Και το μάθημα λέει το εξής απλό: Πριν τις εκλογές δίνε να δουλεύεις ασταμάτητα η αριθμομηχανή, το κομπιουτεράκι με τις προσθέσεις και τους πολλαπλασιασμούς των παροχών. Και σωστά, πριν τις εκλογές ο ενθουσιασμός της είσπραξης – για μετά ποιος νοιάζεται… Έτσι και αλλιώς, αυτοί που τα εξαγγέλλουν και τα ψηφίζουν, δεν θα είναι και πίσω από το ταμείο για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που θα έχουν δημιουργήσει.

Το ποιος θα κληθεί το …μάρμαρο τώρα που το κουτί της Πανδώρας άνοιξε για τα καλά είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι έχει όνομα και επώνυμο. Δεν είναι άλλος από τον απλό πολίτη που εργάζεται για να αυξήσει νόμιμα τα εισοδήματα του και ακολουθώντας πλήρως τον δρόμο της νομιμότητας τα δηλώνει και στην Εφορία μέχρι σεντ.

Ο απλός πολίτης, λοιπόν, θα κληθεί να πληρώσει μετά τις εκλογές τα κουβαρνταλίκια του Αλέξη Τσίπρα. Εκείνος και μόνο, θα κληθεί να πληρώσει και το έλλειμμα της ΕΡΤ που προέκυψε από την …επιτυχή διαχείριση των δικαιωμάτων των τηλεοπτικών μεταδόσεων του ποδοσφαίρου αλλά και την περιβόητη Κοινή Υπουργική Απόφαση – συνολικό κόστος 65 εκατ. ευρώ- για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που μετά την απόλυση τους δεν εντάχθηκαν στα διάδοχα σχήματα της Δημόσιας Τηλεόρασης και της ΝΕΡΙΤ. Και δεν είναι μόνο ότι η ΕΡΤ ξαναβυθίζεται στα ελλείμματα αλλά και το γεγονός ότι η διοίκηση της που διεκδικεί μεγάλη αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού της ουσιαστικά επιστρέφει στην αποδοχή του καθεστώτος των κρατικών ενισχύσεων… Αλλά, υπάρχει και συνέχεια στη κατηφόρα. Η διοίκηση της ΕΡΤ με άνωθεν εντολή προτίθεται – και ας μην έχει μία…- να ικανοποιήσει τις παράλογες οικονομικές απαιτήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ιδιοκτησίας της προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα των τηλεοπτικών μεταδόσεων στην έδρα του Δικέφαλου του Βορρά.

Ας πάμε, όμως, και ένα βήμα παρακάτω. Ο απλός πολίτης που σήμερα χαίρεται που το παιδί του από σπουδαστής ΤΕΙ γίνεται φοιτητής ΑΕΙ θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα ότι κανείς από τους εμπνευστές της περιβόητης αναβάθμισης με τις συγχωνεύσεις κλπ ΤΕΙ με ΑΕΙ δεν είναι υπολογίσει το κόστος όλης αυτής της ψευδώνυμης μεταρρύθμισης. Ο Σεπτέμβριος είναι πολύ κοντά και θα αποδειχθεί ότι το σχέδιο Γαβρόγλου απλώς και μόνο υπηρετούσε προεκλογικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις με άγνωστο οικονομικό και κοινωνικό κόστος…

Και η ΕΡΤ και τα ΤΕΙ που πήγαν …ΑΕΙ και μαζί τους, πολλά άλλα μικρά και μεγάλα της κυβέρνησης Τσίπρα θα λειτουργήσουν ως άλλη αχλάδα που έχει πίσω την ουρά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK