Οι «ευαίσθητοι» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να σταθούν για μία φορά από τη σωστή πλευρά της ιστορίας
maria

Μαρί Κατσιουγιάννη - Stridborg

Οι «ευαίσθητοι» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να σταθούν για μία φορά από τη σωστή πλευρά της ιστορίας

Πού είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών απέναντι σε αυτή την ανείπωτη πολιτισμική και ανθρωπιστική τραγωδία που συντελείται στην Ουκρανία;

Πού είναι όλοι αυτοί που μάχονται για τα δικαιώματα του κάθε κατατρεγμένου σε κάθε γωνιά του πλανήτη και όταν χρειάζεται μεταμφιέζονται στα χαρακτηριστικά των θυμάτων (βλ. κόκκινα γάντια);

Σε άλλη περίπτωση – σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση – όλοι αυτοί οι «ευαίσθητοι» θα είχαν κατακλύσει αν όχι κατασκηνώσει στο Σύνταγμα για εβδομάδες. Θα πρωτοστατούσαν με κάθε είδους διαμαρτυρία προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους απέναντι στο έγκλημα στην Ουκρανία.

Όμως, φίλες και φίλοι του κινήματος της δήθεν «παγκόσμιας ανθρωπιστικής ευαισθησίας» σας έχουμε κακά μαντάτα: η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με τους χιλιάδες νεκρούς Ουκρανούς αμάχους ηλικιωμένους, γυναίκες, παιδιά και βρέφη και τους χιλιάδες βαριά ανάπηρους και σοβαρά τραυματισμένους, δεν έχει μόνο τους ανθρώπους ως θύματα – που αρνείστε να δείτε - αλλά και την τσέπη σας.

Ναι! Γιατί στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, όταν κάποιος φτερνίζεται σε μία γωνιά του πλανήτη, υπάρχει η περίπτωση όλος ο πλανήτης να πάθει βρογχοπνευμονία ή και να πεθάνει. Μην ψάξουμε στα βάθη της ιστορίας, ας δούμε την πανδημία του covid-19 που ακόμη δεν έχει τελειώσει και οι συνέπειές της σύμφωνα με τους ειδικούς θα κρατήσουν για πολλά χρόνια.

Επαναπροσδιορίστε λοιπόν τη στάση σας για αυτό που συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή γειτονιά μας και που μπορεί να έχει απροσδιόριστο ντόμινο εξελίξεων στη Βαλκανική. Κι επειδή προφανώς δεν σας ενδιαφέρει η ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη ή γενικά, αλλά μόνο αυτή που έχει συγκεκριμένους χρωματισμούς, αυτούς που εξυπηρετούν την κομματική σας ταυτότητα, δείτε το θέμα ξανά. Οι τιμές στην ενέργεια ανεβαίνουν παγκοσμίως, υπηρεσίες και αγαθά πρώτης ανάγκης θα είναι σε λίγο καιρό πανάκριβα ή δεν θα υπάρχουν, εξ αιτίας μίας παράνομης εισβολής ενός κράτους σε ένα άλλο, στην καρδιά της Ευρώπης που τυγχάνει αμφότερα να είναι πρωταθλητές παραγωγής γεωργικών και ενεργειακών προϊόντων.

Και αν αυτό δεν σας συγκινεί «ευαίσθητοι» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαδηλώστε και μιλήστε για το φαινόμενο της «εισβολής» που αφορά στην Κύπρο μας, που αφορά στη μόνιμη απειλή της Τουρκίας κατά της Ελλάδας μας.

Σας δίνεται μία ευκαιρία να σταθείτε από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να κάνετε το καλό για τον τόπο μας. Μην τη χάσετε και αυτή!

Υ.Γ.
Οργανώνεται μία συναυλία αυτές τις ημέρες – μετά κόπων και παθών – γενικά και απροσδιόριστα για την «ειρήνη», χωρίς ταυτότητα, χωρίς καμία αναφορά για την Ουκρανία. Μάλλον αποτελεί προσβολή και μέγιστη υποκρισία για το δράμα του Ουκρανικού λαού.

Κλείσιμο
*Η Κατσιουγιάννη - Stridborg Μαρί είναι Οδοντίατρος DDS – MBA και Πρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ