makrigiannis_giannis

Τα μνημόνια έφυγαν (;) ο αυταρχισμός έμεινε

Γιάννης Μακρυγιάννης

Η υπόθεση με την ποινική δίωξη σε βάρος του Λαφαζάνη θα προκαλούσε μόνο θυμηδία, αν δεν υπέκρυπτε μία φασίζουσα νοοτροπία, που παραπέμπει στο παροιμιώδες «νόμος και τάξη» των πιο αυταρχικών καθεστώτων.

Μία νοοτροπία, που ανέχθηκε και τελικά υιοθέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, έναντι κάθε ακτιβιστικής δράσης που μπορεί να αποτελέσει πολιτική απειλή για τους κυβερνώντες. Για ξεκάρφωμα, η αυτοδιαφημιζόμενη ως αριστερή κυβέρνηση, δείχνει ανοχή στον ακτιβισμό του Ρουβίκωνα – μόνο και μόνο γιατί γνωρίζει ότι δεν έχει να χάσει ψήφους προς εκεί. Αλλά όταν πρόκειται για πολιτικούς σχηματισμούς, που μπορούν να προκαλέσουν πολιτική φθορά και να εκφράσουν απογοητευμένους και δυσαρεστημένους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους τότε τα πράγματα αλλάζουν. Τότε αρχίζει ο εκφοβισμός, ο αυταρχισμός και τακτική της πολιτικής εξολόθρευσης με κάθε μέσο. Κι ας πρόκειται για παλαιούς συντρόφους, με τους οποίους οι σημερινοί κυβερνώντες συμπορεύτηκαν δεκαετίες.

Κι ας χρησιμοποίησαν τον ριζοσπαστισμό που εκείνοι εξέφραζαν, γοητεύοντας τμήματα της κοινωνίας, που κινούνται στα όρια του ευρωσκεπικισμού και του αντιευρωπαϊσμού. Τμήματα, που σε κρίσιμες στιγμές συνέβαλαν στη συγκέντρωση της κρίσιμης κοινωνικής και πολιτικής μάζας, ώστε να διαμορφωθεί το πλειοψηφικό ρεύμα, που έφερε στη διακυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Φανταστείτε να εμφανίζονταν από την αρχή, από το 2011 και το 2012 ή και αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ως συνεχιστής του ΠΑΣΟΚ και ο Αλέξης Τσίπρας ως καρικατούρα του Ανδρέα Παπανδρέου – όπως τελικά έγιναν! Θα μπορούσαν έτσι, χωρίς τη ριζοσπαστική πτέρυγα την οποία τώρα κυνηγούν ποινικά (!!!), να εκφράσουν την εξεγερμένη, εκείνη την περίοδο κοινωνία;

Η συμπεριφορά των κυβερνώντων απλώς επιβεβαιώνει το αξίωμα ότι η λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνοδεύονται πάντα από αυταρχισμό. Και μπορεί να έφυγαν, που λέει ο λόγος δηλαδή, τα μνημόνια, αλλά ο αυταρχισμός έμεινε. Κι αυτό διότι, οι μνημονιακές δεσμεύσεις είναι εδώ και καθορίζουν την πορεία της χώρας. Η λιτότητα παραμονεύει. Η εκποίηση, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου συνεχίζεται. Η επιτροπεία εξακολουθεί. Η ανάπτυξη που υπόσχονται, μόνο δίκαιη δεν είναι – παρουσιάζουν τη χώρα σαν επαίτη, που είναι έτοιμη να «διευκολύνει» τον οποιοδήποτε «επενδυτή».

Γι’ αυτό και ενοχοποιούν τις κοινωνικές αντιδράσεις. Λες και ήρθε το «τέλος της ιστορίας», επειδή ασκούν τη διακυβέρνηση – χάρη και για χάρη των δανειστών!

Σε λίγο θα μιλάνε σαν τον αείμνηστο Λάσκαρη, που είχε καταργήσει, όχι ακριβώς «με ένα νόμο και ένα άρθρο», αλλά κάπως έτσι απλοϊκά, την… πάλη των τάξεων.

Απλώς η υπόθεση με τη δίωξη σε βάρος του Λαφαζάνη, έπεσαν εντελώς οι μάσκες. Για να αποδειχθεί και κάτι άλλο: ότι συνήθως ο αυταρχισμός πάει αγκαζέ με τη βλακεία.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Παρήλθον ανεπιστρεπτί αι ημέραι εκείναι...

Το δεκαεξάμηνο χρονικό διάστημα Μάϊος 2014 - Σεπτέμβριος 2015, ο σύριζα εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για τέσσερις, (4), φορές, κερδίζοντας διαδοχικά τις ευρωεκλογές τον Μάϊο 2014, τις εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο 2015, το δημοψήφισμα τον Ιούλιο 2015 και τις εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο 2015. Πλέον "Παρήλθον αι ημέραι εκείναι..." διότι ο σύριζα συγκυβερνά με τους ανεξάρτητους έλληνες για σαράντα τέσσερις, (44), μήνες περίπου, είναι το δεύτερο κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις από τον Ιανουάριο 2016, (δηλαδή για τριάντα δύο, (32), συνεχείς μήνες, με τεράστια διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία η οποία προηγείται), έχουμε όλοι αντιληφθεί το ποιος είναι και βαδίζει ταχύτατα προς συντριπτική ήττα, στις επερχόμενες τρεις, (3), εκλογικές αναμετρήσεις, (ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές).

Το δεκαεξάμηνο της απόλυτης ανευθυνότητας...

Το δεκαεξάμηνο χρονικό διάστημα Μάϊος 2014 - Σεπτέμβριος 2015, ο σύριζα εξαπάτησε τον ελληνικό λαό λόγω της απόλυτης ανευθυνότητας της λιμασμένης πασοκαρίας, (νυν λιμασμένης συριζαρίας).

Δεν θα μας σώσει ο Κυριάκος; χαχα

Δεν σας αρέσει ο Καπιταλισμός; Η ελεύθερη οικονομία;

Μας αρέσει ο καπιταλισμός,...

Αγαπάμε την πατρίδα μας την Ελλάδα και περιφρονούμε βαθύτατα οτιδήποτε αριστερό.

asxetos

Πως έφυγαν τα μνημόνια όταν εξακολουθείς να δανείζεσαι;

ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ, σας απομένουν επτά, (7), μήνες και είκοσι εννέα, (29), ημέρες...

Θεωρώντας ότι την 26-05-2019 θα διεξαχθούν ταυτόχρονα οι εθνικές εκλογές και οι ευρωεκλογές, ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ, σας απομένουν επτά, (7), μήνες και είκοσι εννέα, (29), ημέρες...

Sanos Pkourletis

Όχι κυρ Γιάννη. Η συμπεριφορά των κυβερνώντων απλώς επιβεβαιώνει το αξίωμα πως τους χρήσιμους ηλίθιους, όταν εξυπηρετήσουν τον σκοπό τους, τους βγάζεις απ΄ την μέση.

Για να μη σας εξαπατούν, ιδού πως διαβάζεται μια δημοσκόπηση: ...

Για να μη σας εξαπατούν, ιδού πως διαβάζεται μια δημοσκόπηση, δεδομένου ότι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών είναι ο αριθμός των βουλευτικών εδρών κάθε κόμματος, (ο οποίος εξαρτάται μόνον από τον αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων): Υπάρχουν τα ακόλουθα τέσσερα, (4), μεγέθη, τα οποία υπολογίζονται διαδοχικά. Το αρχικό «μέγεθος πρόθεση ψήφου επί των δημοσκοπηθέντων». Το πρώτο ενδιάμεσο μέγεθος «πρόθεση ψήφου επί όσων θα προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα», (δηλαδή το προηγούμενο αρχικό μέγεθος αφαιρώντας όσους δηλώνουν ότι θα απέχουν και αναπροσαρμόζοντας όλα τα ποσοστά). Το δεύτερο ενδιάμεσο μέγεθος «πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων», (δηλαδή αφαιρώντας από το αμέσως προηγούμενο πρώτο ενδιάμεσο μέγεθος όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν 'Ακυρο/Λευκό και αναπροσαρμόζοντας όλα τα ποσοστά). Το τελικό μέγεθος «πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων», (δηλαδή το δεύτερο ενδιάμεσο μέγεθος στο οποίο κατανέμονται σε όλα τα κόμματα, αναλογικά με τη δύναμη κάθε κόμματος, όσοι δηλώνουν ότι Δεν Απαντούν ή δηλώνουν Αναποφάσιστοι και αναπροσαρμόζοντας όλα τα ποσοστά).

Προχθεσινή γνήσια συριζαίϊκη δημοσκόπηση: Νέα Δημοκρατία 161 βουλευτές, Σύριζα 78 βουλευτές...

Προχθές, (24-09-2018), στον ιστότοπο tvxs του συριζαίου ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, δημοσιεύθηκε δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis. Τα αποτελέσματά της, στο αποκρυπτόμενο τελικό μέγεθος «πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων», (το οποίο ανακοινώνουν οι δημοσκόποι παγκοσμίως, πλην Ελλάδος...), είναι τα εξής: Νέα Δημοκρατία 35,427 % και 161 βουλευτές, Σύριζα 24,894 % και 78 βουλευτές, ΚΚΕ 8,069 % και 25 βουλευτές, Κίνημα Αλλαγής 6,153 % και 19 βουλευτές και Χρυσή Αυγή 5,471 % και 17 βουλευτές. Συμπερασματικά, θα έχουμε πεντακομματική βουλή, με αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας τον Ιανουάριο 2020 συνεργαζόμενη μόνο με το Κίνημα Αλλαγής.

Για τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση της Palmos Analysis...

Υπάρχουν τα ακόλουθα τέσσερα, (4), μεγέθη, τα οποία υπολογίζονται διαδοχικά. Το αρχικό «μέγεθος πρόθεση ψήφου επί των δημοσκοπηθέντων». Τα αποτελέσματα είναι: Νέα Δημοκρατία 25,9 %, Σύριζα 18,2 %. Διαφορά Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα 7,7 %. Το πρώτο ενδιάμεσο μέγεθος «πρόθεση ψήφου επί όσων θα προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα», (δηλαδή το προηγούμενο αρχικό μέγεθος αφαιρώντας όσους δηλώνουν ότι θα απέχουν και αναπροσαρμόζοντας όλα τα ποσοστά). Τα αποτελέσματα είναι: Νέα Δημοκρατία 27,263 %, Σύριζα 19,157 %. Διαφορά Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα 8,106 %. Το δεύτερο ενδιάμεσο μέγεθος «πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων», (δηλαδή αφαιρώντας από το αμέσως προηγούμενο πρώτο ενδιάμεσο μέγεθος όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν 'Ακυρο/Λευκό και αναπροσαρμόζοντας όλα τα ποσοστά). Τα αποτελέσματα είναι: Νέα Δημοκρατία 28,776 %, Σύριζα 20,220 %. Διαφορά Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα 8,556 %. Το τελικό μέγεθος «πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων», (δηλαδή το δεύτερο ενδιάμεσο μέγεθος στο οποίο κατανέμονται σε όλα τα κόμματα, αναλογικά με τη δύναμη κάθε κόμματος, όσοι δηλώνουν ότι Δεν Απαντούν ή δηλώνουν Αναποφάσιστοι και αναπροσαρμόζοντας όλα τα ποσοστά). Τα αποτελέσματα είναι : Νέα Δημοκρατία 35,427 %, Σύριζα 24,894 %. Διαφορά Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα 10,533 %.

Πλήρης, εμπεριστατωμένη και αδιάσειστη...

Ανάλυση της δημοσκόπησης. Επιτέλους, αντιληφθήκαμε τις κομπίνες των δημοσκόπων οι οποίοι δεν δηλώνουν το τελικό μέγεθος «πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων», (δηλαδή το δεύτερο ενδιάμεσο μέγεθος στο οποίο κατανέμονται σε όλα τα κόμματα, αναλογικά με τη δύναμη κάθε κόμματος, όσοι δηλώνουν ότι Δεν Απαντούν ή δηλώνουν Αναποφάσιστοι και αναπροσαρμόζοντας όλα τα ποσοστά).

κωστας

Πλακα εχετε τελικα εσεις οι αριστερουληδες... οταν το καλυτερο παραδειγμα σας για "νεοφιλελευθερη" πολιτικη ειναι οι Συριζανελ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία