antipas

Η Δημοκρατία συγχωρεί, ο… Κυρίτσης ποτέ!

Γιάννης Αντύπας

Μπορεί να είσαι ο φαρμακοχέρης της 17Ν. Να έχεις αφαιρέσει ζωές. «Στόχων» που δίκασες, καταδίκασες και εφάρμοσες την ποινή. Αθώων περαστικών. Μπορεί να είσαι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αλλά δικαιούσαι της επιείκειας του Κράτους Δικαίου.

Γιατί έτσι είναι η Δημοκρατία. Δεν κάνει τα ίδια ούτε σε εκείνους που θέλουν να την καταργήσουν. Δεν πέφτει στο επίπεδό τους. Δεν κάνει κάτι απλά και μόνο επειδή μπορεί. Η Δημοκρατία είναι δημιούργημα ανθρώπων πολιτισμένων, που την επέλεξαν προκειμένου να διοικήσουν πολιτισμένα και με αρχές τις κοινωνίες τους.

Οι αποφάσεις επιείκειας της οργανωμένης Πολιτείας αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι ο άνθρωπος,που είχε αποφασίσει για τον εαυτό του ότι είχε δικαιώματα ζωής και θανάτου στα χέρια του,είχε άδικο. Ότι το σύστημα ήταν και είναι πολύ πιο δίκαιο απ’ ότι ο ίδιος ήταν έναντι των θυμάτων του.

• Σημείωση:Το αν θα έπρεπε η επιείκεια να φθάσει μέχρι το σημείο να μεταφερθεί ο εκτελεστής στη 17Ν σε αγροτικές φυλακές είναι ένα άλλο θέμα. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι για να δικαιούται των ευεργετημάτων του Κράτους Δικαίου θα έπρεπε έστω να έχει ζητήσει ένα συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του.
• Προσοχή:Όχι να αλλάξει πιστεύω. Η Δημοκρατία δε ζητά δηλώσεις και δεν εκδίδει πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων. Μιλώ για συγνώμη ανθρώπινη και όχι πολιτική. Ώστε να δικαιούται της επιείκειας όλων μας και όχι μόνο του συστήματος.

Η Δημοκρατία συγχωρεί, αλλά ο Κυρίτσης όχι! Δεν δικαιούται συγχώρεσης και δεύτερης ευκαιρίας ένα νεαρό κορίτσι που έκανε κάποτε μια λάθος ανάρτηση στα socialmedia. Παρασυρμένη, ίσως, από τον νεανικό της έρωτα.

Ένα κορίτσι που τιμωρήθηκε για εκείνη της την πράξη, που θεωρήθηκε και ήταν ρατσιστική. Ένα κορίτσι που έσκυψε το κεφάλι, επέμεινε και πέτυχε τη δική της αριστεία. Δεν πήγε σε κομματικά γραφεία να διοριστεί στη Βουλή. Ή στην Περιφέρεια Αττικής. Έμεινε στους στίβους και έζησε το όνειρό της.

Η Βούλα Παπαχρήστου, λοιπόν, δεν δικαιούται να δεχθεί τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού. Γιατί κάποτε είχε κάνει μια λάθος ανάρτηση στα socialmedia. Ούτε… άνθρωπο να είχε σκοτώσει τόση αυστηρότητα.

Αλλά, είπαμε: ο Κυρίτσης δεν τα σηκώνει αυτά. Ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στον πρωθυπουργό, ο οποίος δείχνει να αποκτά μικροαστικές συνήθειες, στέλνοντας συγχαρητήρια τηλεγραφήματα σε όσους σηκώνουν ψηλά την ελληνική σημαία. Ανήκουστα πράγματα. Και σηκώθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να νουθετήσει τον Αλέξη Τσίπρα στα… socialmedia.

Ο Κυρίτσης δεν ενοχλήθηκε από τους 93 νεκρούς στο Μάτι.Δεν ενεργοποίησαν τα πολιτικά αντανακλαστικά του τα καμένα παιδιά, αλλά μια χαραμάδα αισιοδοξίας που μας προσέφερε η Βούλα Παπαχρήστου. Το φως που μπήκε στη σκοτεινή μας ζωή αυτών των ημερών τον ενόχλησε.

Μάτια, αυτιά και μυαλά κλειστά, μέχρι να χτυπήσει συναγερμός από τις… λέξεις κλειδιά, με τις οποίες λειτουργούν τα socialmedia.Μάτια, αυτιά και μυαλά…ανοιχτά μόνο για την προπαγάνδα της κυβέρνησης και τα κομματικά- ιδεολογικά στερεότυπα. Στο όνομα της καρέκλας και της εξουσίας.

ΥΓ. Για τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση: Η ζωή... δεν συνεχίζεται για όλους. Για κάποιους ο χρόνος σταμάτησε στις 23 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ (62)

ΚΠ

Συγχαρητήρια εκεί στο ΠΘ γιατί αναδεικνύετε με εύστοχα σχόλια και πρακτική ανάλυση θέματα κεφαλαιώδους σημασίας, που ''θάβονται'' ή περνούν απαρατήτηρητα στη δίνη της καθημερινότητας.

τον κατρουλιάρη

απ'το σκουλαρίκι γερά και στον αγύριστο, μαζί με όλα τα θρασύδειλα αναρχοτσογλανάκια του αριστερού σύπαντος!

Βούλα

Θα υπάρχεις, στις καρδιές μας κ χωρίς συστημικα κόμματα κ διάφορα άλλα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ κ αποβρασματα, που δεν έχουν δοκιμαστεί σε κανένα "στίβο", της ζωής κ της εργασίας, πόσο μάλλον στο δικό σου, ΣΤΊΒΟ! Μπράβο κορίτσι! Συνέχισε όπως ξέρεις! Η απάντηση που δίνεις, με τις επιδόσεις σου, είναι πολύ πιο δυνατή, από όλους αυτούς, που δυστυχώς κ εγώ ακολουθώ κάποιους από δαύτους, σαν χρήσιμους ηλιθιους! Δεν θα τους πω όμως κ μπράβο για όσα σου έχουν κάνει, επειδή είχες το θάρρος της γνώμης σου!

Φορομπήχτες: υπερχρεώνουν τους Όλους τους Έλληνες !!

Δημεύουν, κατάσχουν, ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΟΥΝ του τίμιους Έλληνες πολίτες με ΧΑΡΑΤΣΙΑ που ονομάζουν «ΦΟΡΟΥΣ», για να τη γλιτώσουν τα ΛΑΜΟΓΙΑ με τις τεράστιες περιουσίες !!! Σκουπίζουν τάληρα συνταξιούχων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς κι ο Χριστοφοράκος στην αγκαλιά της Μέρκελ ... ΑΚΟΜΗ !!!

Νίκος

Μήπως μετάνοιωσαν, Κύριε Αντύπα, και ζήτησαν συγγνώμη αυτοί που έσφαζαν με τα κονσερβοκούτια (αν θυμάμαι καλά κάνουν ακόμη γιορτές στο Γράμμο και στήνουν προτομές των πρωταγωνιστών τους που θεωρούν και δημοκράτε αγωνισατές....), Μήπως, λέπω ΜΗΠΩΣ, αυτοί που έπαιρναν καμαρωτοί τα Βραβεία Λένιν, στηρίζοντας τα κομμουνιστικά καθεστώτα (μήπως, λέω μήπως, και αυτά τα καθεστώτα ήταν δημοκρατικά;) ανάμεσά τους και ο δικός σας Βάρναλης, ο μεγάλος αν θυμάμαι καλά για σας σε ένα σας άρθρο, ο δημοκράτης Γκλέζος, αυτός ντε που καμάρωνε στον θάνατο του Χότζα, ο Θεοδωράκης καί άλλοι. Μια κοπελιά σας μάρανε για ένα της σχόλιο στο διαδίκτυο πριν από χρόνια (για το οποίο η φοβική ΝΔ την διέγραψε από την Ολυμπιακή Ομάδα, αν όμως έγραφε η ίδια κανένα σχόλιο για τον φασίστα Σταλιν, αυτόν ντε που αποκατέστησε το ΚΚΕ, θα της έδιδε και βραβείο), ρε με πόσο σανό θα ταΐζετε ακόμα τον λαουτσίκο βασιζόμενοι στο ότι έχει κοντή πολιτική μνήμη!!!!

chris

Δεν τη διέγραψε η ΝΔ, αλλά η Ολυμπιακή Επιτροπή και ορθώς έπραξε γιατί το σχόλιο ήταν ρατσιστικό. Από εκεί και πέρα, ζήτησε συγνώμη (σωστά) και η ζωή συνεχίζεται!

Jiannis

Όλοι η κατά φαντασίαν δημοκράτες εδώ εμφανίστηκαν

Αληθειες

Φασισμος Ισλάμ κομμουνισμός. Ιδεολογίες για ηλίθιους κατάρες για την ανθρωπότητα

Jiannis

Καλός τον δημοκράτη Έλληνα

Όλυμπος

Σταματήστε με τις κομμουνιστικές αηδίες. Ρατσιστές και φασίστες είναι μόνο οί τεμπέληδες συριζαίοι.

Αντωνακις

Ποσα κιλα φαρμακα πηρε η αγωνιστρια ελληνιδα μανα;..Σε λιγο καιρο θα ξερουμε..

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Απ' αυτά παίρνεις κι εσύ και τα ξέρεις τόσο καλά;

κουτοπονηρα, υπουλα, πουστικα, συριζαιικα

σε αναλογια με το "ποιος ειναι εβραιος καθοριζω εγω" (H Göring) το αριστερο μιασμα αποδιδει συλλήβδην χαρακτηρισμους 'φασιστας', 'ξενοφοβικος', 'ρατσιστης' κλπ. εξ αλλου εχουν κατακτησει το ηθικο πλεονεκτημα για αυτο, η ρουφιανια ειναι μαζι με τον μπαφο, το κοπροσκυλιασμα, την αγραμματοσυνη στην κουλτουρα τους.

ΘΟΔΩΡΟΣ

Δυστυχως φιλοι μου ασχολουμαστε με τετοια αχρεια υποκειμενα που μας κυβερνουν κιολας!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία