Έρχεται βροχή έρχεται τριήμερο
antipas

Γιάννης Αντύπας

Έρχεται βροχή έρχεται τριήμερο

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες και επιτρέπεται να κυκλοφορούν τα παιδιά που κάνουν delivery; Γιατί μπορεί να καθίσει σπίτι του ο δημόσιος υπάλληλος και να πρέπει να πάει στο κατάστημα που δουλεύει μια 18χρονη κοπέλα; Θα μου πείτε: βρε χαζούλη, για να μην υπάρχει κίνηση στους δρόμους και να μπορούν οι τελευταίοι να πάνε στις δουλειές τους.

Όμορφα! Συμφωνώ! Ως χαζούλης, λοιπόν, λέω να καθίσουν στα σπίτια τους τα παιδιά που κάνουν delivery και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και να πάνε στις δουλειές τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς να ταλαιπωρηθούν από την κίνηση. Λογικό δεν είναι; Για να λειτουργεί το κράτος και να μπορέσουν όσοι πρέπει να κάνουν μία γραφειοκρατική υποχρέωση να τη φέρουν σε πέρας σε μια μέρα χωρίς συνωστισμό. Λογικό δεν είναι; Για να έχουν χρόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις και να δουν τους φακέλους που είχαν αφήσει πίσω εξαιτίας του φόρτου εργασίας τις ημέρες που είχαν και τον κόσμο στα γραφεία τους. Λογικό δεν είναι; Και δεν είναι λίγες οι δουλειές που πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο.

Να φέρω μερικά παραδείγματα:

Τι νόημα έχει η ψηφιοποίηση του κράτους όταν επιτρέπεται στις τράπεζες να ζητούν ότι έγγραφο τους γουστάρει και μάλιστα επικυρωμένο! Ξέρουν μέχρι και το χιλιοστό του χιλιοστού από πορτοφόλι και περιουσία, αλλά θέλουν να πας στο ΚΕΠ και μετά να πας σε αυτές, ενώ διαφημίζουν ότι όλα γίνονται ηλεκτρονικά!

Έχουμε κάποιο νέο από την έρευνα για εκείνους που άλλαξαν τα φορολογικά τους στοιχεία για να πάρουν επιστρεπτέες προκαταβολές; Θα τιμωρηθούν όσοι βρήκαν στην πανδημία το Ελντοράντο; Εις υγείαν των κορόιδων βεβαίως. Του ελληνικού λαού που θα πληρώσει τα δανεικά και αγύριστα.

Έχουμε κάποιο νέο από την έρευνα για εκείνους που άλλαξαν φορολογική έδρα για να μπουν στις αποζημιώσεις του καλοκαιριού για τις καταστροφικές πυρκαγιές; Έχουν ελεγχθεί όσοι κατέθεσαν αιτήσεις αν όντως υπέστησαν ζημιές και ποιες είναι αυτές;

Είναι σίγουροι στο υπουργείο Οικονομικών ότι οι ασθενέστεροι που λαμβάνουν επιδόματα και απαλλαγές δεν είναι φοροφυγάδες; Είναι σίγουροι ότι τα μέτρα για την ανακούφιση των ασθενέστερων από την αύξηση του ενεργειακού κόστους θα πάνε εκεί που πρέπει;

Κλείσιμο
Και ένα… πονηρό ερώτημα: είναι σίγουροι ότι όσοι πληρώνουν θα συνεχίσουν να το κάνουν αν δεν υπάρξουν επιτέλους απαντήσεις σε ερωτήματα όπως τα προαναφερθέντα; Γιατί, φοβάμαι ότι κάποια στιγμή εκείνοι που πληρώνουν θα φθάσουν στο περίφημο pourquoi; Το οποίο είναι η καλύτερη επιλογή. Γιατί, υπάρχει και το… ουφ έσκασα! Θα σκάσει το γαϊδούρι αν συνεχιστούν τα «ζήτω που καήκαμε» και τα τριήμερα από τη σημαία, που λέγαμε παλιά. Είναι πολλά τα λεφτά του δημόσιου χρέους και θα πρέπει κάποια στιγμή να το πάρουμε αλλιώς αν δε θέλουμε να ζήσουμε ξανά μνημόνια. Εκτός και αν κάποιος ξέρει ότι ΗΠΑ, Κίνα κοκ θα αποφασίσουν τα επόμενα χρόνια οριζόντιο κούρεμα. Το οποίο, βεβαίως, θα επιβεβαιώσει τις υπάρχουσες θέσεις στην κατάταξη. Δε θα αλλάξει από μόνο του το ΑΕΠ και την παραγωγικότητα της Ελλάδας.


ΥΓ. Και μία απορία: γιατί το υπουργείο Παιδείας δεν έκανε τηλεκπαίδευση σήμερα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ