«Ώρα αποφάσεων»
boulbasakos01

Γεώργιος Μπουλμπασάκος

«Ώρα αποφάσεων»

Η όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το διαφαινόμενο ναυάγιο των διαδικασιών για το Κυπριακό, το απρόβλεπτο της Συριακής κρίσης, συνοδεία ενός επιβαρυμένου ευρωπαϊκού πολιτικού κλίματος, συνθέτουν μία πραγματικότητα που δύναται να πλήξει την χώρα μας που προσπαθεί να εξέλθει από την μεγαλύτερη μεταπολιτευτική κρίση που περιήλθε εδώ και 10 χρόνια.

Στα χρόνια των μνημονίων αλλά και με τις τελευταίες εξελίξεις δοκιμάζονται θεσμοί, δημοκρατικά κεκτημένα και θα έλεγα ότι το πολιτικό μας σύστημα υφίσταται επικίνδυνους κραδασμούς. Η Συμφωνία των Πρεσπών καθίσταται η μαμμή των εξελίξεων.

Η αριθμητική του 151 αποδομεί το πολιτικό μας σύστημα, και διακινδυνεύεται η πορεία της χώρας στο βωμό μικροπολιτικών επιδιώξεων.

Η μανιχαϊστική αντίληψη που διαπερνά το πολιτικό σώμα της χώρας, οδηγεί μαθηματικά στην όξυνση, στην πόλωση και τον διχασμό.

Έχουμε ιστορικά πληρώσει ακριβά ως χώρα τέτοιες καταστάσεις.

Επιβάλλεται άμεσα να κινητοποιηθούν τα υγιή αντανακλαστικά όλων των κομμάτων του δημοκρατικού φάσματος.
Το Κίνημα Αλλαγής έγκαιρα έχει επισημάνει την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Η απόλυτη εργαλειοποίηση του ζητήματος από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, δεν αφήνει περιθώρια ακόμα και σε αυτούς που θεωρούν ότι τα θετικά στοιχεία της συμφωνίας είναι περισσότερα από τα αρνητικά, να ταυτιστούν με την κυβερνητική θέση.

Άμεσα να προκηρυχθούν εκλογές για να σταματήσει επιτέλους το νοσηρό πολιτικό κλίμα, και ο κυρίαρχος λαός να δεσμεύσει πολιτικούς και πολιτικές. Η προσφυγή στην λαϊκή εντολή, είναι η μόνη διέξοδος. Είναι η καθαρή λύση.


Γεώργιος Μπουλμπασάκος

Κλείσιμο
Μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής

Μέλος της κεντρικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ