Η κυρία Γρυπάρη της Μυκόνου, η παραλία της Αγίας Άννας και άλλα τραγελαφικά
Γ. Δημητρομανωλάκης

Γ. Δημητρομανωλάκης

Η κυρία Γρυπάρη της Μυκόνου, η παραλία της Αγίας Άννας και άλλα τραγελαφικά

Η δήμαρχος της Μυκόνου είναι προκλητική.   Ερωτηθείσα για το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο νησί προ ολίγων 24ωρων και τις παραλείψεις της επιχείρησης θαλάσσιων σπορ το μόνο που βρήκε να απαντήσει ήταν ότι «η εταιρία είχε άδεια και ότι αρμόδιο για τους ελέγχους είναι το λιμενικό.»

Όμως, η δήμαρχος δεν σταματά εδώ. Δίνει άλλη μια «εξωφρενική»  απάντηση σε ερώτηση της συνάδελφου Ελένης Καραθάνου η οποία δημοσιεύεται στο «ΘΕΜΑ».  Λέει, λοιπόν, με αφέλεια: «Δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν ξαπλώστρες στο Καλό Λιβάδι».

Προφανώς για να μην γνωρίζει ότι υπάρχουν ξαπλώστρες στο Καλό Λιβάδι δεν θα γνωρίζει ότι υπάρχει και επιχείρηση θαλάσσιων σπορ. Μήπως δεν υπάρχει και το Καλό Λιβάδι; Μήπως είναι από άλλο κόσμο η κυρία Γρυπάρη;  Φυσικά και όχι. Είναι σαφές ότι  η κυρία Γρυπάρη ψεύδεται.
Δε θέλει να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που της αναλογούν.  
Κλείσιμο

Γιατί ως δήμαρχος (η θητεία της ολοκληρώνεται σε λίγες  εβδομάδες καθώς δεν επανεξελέγη ) έχει τεράστιες ευθύνες. Έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες της…

Στον βωμό των τεράστιων κερδών οι αρχές κάνουν τα στραβά ματιά σε ότι συμβεί στο νησί.  Αισχροκέρδεια, κερδοσκοπία: όλα επιτρέπονται.  Οποία καταγγελία και να γίνει κανείς δεν είναι υπεύθυνος. Όλοι κάνουν τα στραβά μάτια.

Όπως τα στραβά ματιά κάνουν οι αρχές και στον άνθρωπο που έχει ενοικιάσει την παραλία της Άγιας Άννας (δίπλα τον Καλαφάτη) .  Σε αυτή λοιπόν την παραλία της Αγίας Άννας οι ομπρέλες κοστίζουν 15 ευρω .  Όμως 15 ευρω πληρώνει κάποιος που θα παρουσιαστεί ο ίδιος επιτόπου χωρίς να τηλεφωνήσει. Εάν τολμήσει να τηλεφωνήσει για να κλείσει τις ξαπλώστρες  τότε θα πληρώσει 30 ευρώ, δηλαδή διπλάσια τιμή.  Όλα αυτά σίγουρα τα ξέρουν όλοι στο νησί. Όσοι τολμούν να ψελλίσουν κάτι , ξέρουν ότι δεν θα τους ακούσει κανένας.

Το συμπέρασμα είναι ένα : Τους εθόλωσαν τα λεφτά όπως έλεγε και ο Γιώργος Κωνσταντίνου στην ταινία του Δημήτρη Ψαθά «Ξύπνα Βασίλη»

Υ.Γ.: Προφανώς μια είναι η λύση: να επέμβουν δικαστές και εισαγγελείς αλλά και το ΣΔΟΕ τώρα και να επιρρίψουν ευθύνες εκεί που πρέπει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα