Η κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, τα ρουσφέτια και… το γερό στομάχι
Γ. Δημητρομανωλάκης

Γ. Δημητρομανωλάκης

Η κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, τα ρουσφέτια και… το γερό στομάχι

Η κ. Αικατερίνη Σαββαϊδου την ξέρει την δουλειά. Η νέα Γενική Γραμματέας Εσόδων έχει  μεγάλη πείρα στην διοίκηση και η επιστημονική της κατάρτιση δεν αμφισβητείται.

Επί της ουσίας βρίσκεται σε έναν χώρο που γνωρίζει καλά. Επελέγη από τον Γκίκα Χαρδούβελη γιατί συνδυάζει την επιστημονική κατάρτιση με τη γνώση της ελληνικής αγοράς (επιτελικό στέλεχος στην ελεγκτική εταιρία PwC) ενώ έχει θητεύσει και δίπλα στον Αντώνη Μπέζα, όταν αυτός ήταν υφυπουργός Οικονομικών επί Αλογοσκούφη στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Ως επικεφαλής της Φορολογικής Διοικήσεως, θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών κύριο Χαρδούβελη, αλλά ιδίως με τον υφυπουργό κύριο Γιώργο Μαυραγάνη (με τον οποίο έχει παρόμοιες επιστημονικές και επαγγελματικές «καταβολές»).
 
Κλείσιμο
Όμως έχει μπροστά της δύσκολο έργο. Άμεσα θα πρέπει να φέρει σε πέρας το έργο της υποβολής και εκκαθάρισης των δηλώσεων Ε1 και ΕΝΦΙΑ, που πρέπει να πληρωθούν στις 31 Ιουλίου. Θα διοικεί έναν «στρατό» 15.000 εφοριακών, τελωνειακών και άλλων εργαζομένων του υπουργείου.

Θα βρεθεί αντιμέτωπη με δύσκολες καταστάσεις, με υπαλλήλους που γκρινιάζουν εξαιτίας της περικοπής των μισθών τους, με φορολογούμενους σε απόγνωση και επιχειρήσεις σε κρίση - ακόμη και με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών!

Επίσης θα βρεθεί αντιμέτωπη με ρουσφέτια από υπουργούς, υφυπουργούς και Μέγαρο Μαξίμου. Επί της ουσίας θα πρέπει να έχει γερό στομάχι για να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά.

Και αν πιστέψουμε το διεθνές πρακτορείο Bloomberg  ότι ο τέως γενικός γραμματέας Χάρης Θεοχάρης αποπέμφθηκε γιατί  προσπάθησε να ελέγξει 300 πλούσιους επιχειρηματίες, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ