Ο Θεοχάρης , ο Μπουραντάς και η Ελλάδα που ποτέ δεν αλλάζει ....
Γ. Δημητρομανωλάκης

Γ. Δημητρομανωλάκης

Ο Θεοχάρης , ο Μπουραντάς και η Ελλάδα που ποτέ δεν αλλάζει ....

Ας δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά με τα δυο παρακάτω περιστατικά :

Περιστατικό πρώτο

Την Τετάρτη το απόγευμα ο υπουργός οικονομικων (φημολογείται οτι στον επικείμενο ανασχηματισμό θα αποχωρήσει απο την θεση του ) σε συνάντηση που είχε με τον τον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχαρη του ανακοινώνει οτι θα πρεπει να παραιτηθεί .
Η θεση του γενικού γραμματέα θεσμοθετήθηκε απο την τροικα με την σύμφωνη γνώμη της κυβερνησης. Συμφωνα με την ελληνική νομοθεσία η θεση αυτη ειναι ημιαυτονομη και ειναι 5ετους θητείας. Οπως γινεται άλλωστε σε πολλα ευρωπαϊκά κράτη . Ο κ, Θεοχαρης διορίστηκε σε αυτη την θεση τον Ιανουάριο του 2013. Και 18 μήνες αργότερα του ανακοίνωσαν οτι πρεπει να παραιτηθεί . Η πρόσληψη του υποτίθεται οτι εγινε με καθαρά ιδιωτικοοικονομικα κριτήρια . Το εαν έκανε λάθη ο ιδιος η οχι αυτο το ξέρουν οι κυβερνώντες . Ομως το θεμα ειναι αλλο.
Κλείσιμο
Χθες ρώτησα μερικούς σοβαρούς ανθρώπους  εαν θα τους ενδιέφερε μια τετοια θεση. Η απάντηση ηταν κατηγορηματική . ΟΧΙ. Τους λόγους εύκολα τους καταλαβαίνει κάποιος ειδικα μετα τα χθεσινά γεγονότα . Αφήστε που ήδη ξέρουμε απο τωρα τον αντικατάστατη του . Οι φήμες λένε οτι θα ειναι νυν στέλεχος της κυβέρνησης.

Περιστατικό δεύτερο

Ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς συγγραφει και εκδίδει ενα βιβλίο πριν απο 16 -17 χρονια δηλαδη πριν καλα καλα εμφανιστεί το Ίντερνετ . Η πολιτεία επέλεξε το βιβλίο αυτο να διδάσκεται στα σχολεία και για τη ακρίβεια στην Γ Λυκείου ως ύλη πανελλαδικών εξεταςεων. Οπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο καθηγητής πριν απο λίγα χρονια επι πρωθυπουργίας Γ.Παπανδρεου είχε ζητήσει απο το υπουργείο παιδείας  να επικαιροποιήσει το βιβλίο αλλα ουδείς του έδωσε σημασια. Είτε λεει αλήθεια είτε οχι ο κ.  Μπουραντάς (περί της επικαιροποίησης ) προφανώς κανεις στο υπουργείο παιδείας δεν θεώρησε σωστό να προβεί είτε στην κατάργηση είτε στην επικαιροποίηση του . Άρα οι μαθητές διδάσκονται ενα βιβλίο και μάλιστα εξετάζονται σε αυτο κατα την διάρκεια των πανελληνίων εξεταςεων που σημερα ειναι βέβαιο οτι δεν εχει καμμια χρησιμότητα .


Επι της ουσίας στην Ελλαδα τίποτα δεν αλλάζει....
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network