H μεγάλη απόφαση του Γιάννη Κωστόπουλου
Γ. Δημητρομανωλάκης

Γ. Δημητρομανωλάκης

H μεγάλη απόφαση του Γιάννη Κωστόπουλου

Η απόφαση του κορυφαίου τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Κωστοπουλου να αποχωρήσει από την προεδρία της τράπεζας που ο ίδιος γιγαντωσε τα τελευταία 41  χρόνια δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Ο ίδιος το είχε εμμέσως πλην σαφώς προαναγγείλει  πέρυσι τέτοια εποχή στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας στην οποία η οικογένεια του κατέχει σημαντικό ποσοστό μετοχών.

Ο κ. Κωστοπουλος τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες πέρασε από 40 κύματα . Όμως κατάφερε όχι μόνο να σταθεί όρθιος στις δυσκολίες αλλά να καταστήσει την τράπεζα έναν γίγαντα της χώρας με πάνω από 15.000 εργαζόμενους.   Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο ότι η τράπεζα που επί της ουσίας ο ίδιος  γιγαντωσε έγινε κατά καιρούς το μήλον της έριδος για πολλούς ανταγωνιστές του.   Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μέσα στην χρηματιστηριακή φρενίτιδα ο ίδιος ο κ. Κωστοπουλος συμφώνησε με τον αείμνηστο Θ. Καρατζά την συγχώνευση της Εθνικής με την Alpha Bank εγχείρημα που όμως που στην συνεχεία εγκαταλείφθηκε.    Το ίδιο συνέβη και το 2010 όταν επικεφαλής ήταν της Εθνικής ήταν ο Απόστολος Ταμβακακης.  Σε αυτή την περίπτωση ενώ υπήρξε πρόταση από την πλευρά της ΕΤΕ εν τούτοις η διοίκηση Κωστοπουλου δεν δέχτηκε.  Προ ετών είχε συζητήσει με τον τέως ιδιοκτήτη της Eurobank Σπύρο Λάτση.  Ενώ οι δυο άνδρες είχαν δώσει τα χέρια  και ήταν σχεδόν όλα έτοιμα εν τούτοις ούτε αυτό το εγχείρημα είχε αίσιο τέλος.  
Ο καπετάνιος (είναι γνωστή  η αγάπη του για την θάλασσα) απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι διοίκησε την Alpha Bank με σοφία και σύνεση. 
Κλείσιμο

Επίσης δεν είναι τυχαία η περίφημη ρήση του ότι η Ελλάδα χωράει μόλις 2,5 τράπεζες δήλωση η οποία έγινε πριν από περίπου 15 χρόνια.

Υπό την καθοδήγηση του η Alpha Bank απέδειξε ότι ήταν και θα είναι μια τράπεζα που θα αντέξει στον χρόνο.  Και το βέβαιον είναι ότι η παρούσα διοίκηση υπό τον κ. Δημήτρη Μαντζουνη και των κ. Φιλαρετου,  Αρωνη και Θεοδωρίδη θα φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης του κορυφαίου τραπεζίτη του 20ου  αιώνα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network