Το διάλειμμα τέλειωσε
pagadakis_dimitris_color

Δημήτρης Παγαδάκης

Το διάλειμμα τέλειωσε

Απλά πράγματα. Το συντριπτικό αποτέλεσμα της ευρωκάλπης περιέχει ένα ξεκάθαρο εκτονωτικό μήνυμα. Τη  σαφή αποδοκιμασία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του. Και παράλληλα εξωτερικεύει τη καταδίκη των καταστροφικών, λαϊκίστικων και διχαστικών πολιτικών τους.

Η χώρα ξόδεψε πολλά στις κούφιες ελπίδες, κενές προσδοκίες και ψεύτικες υποσχέσεις που πλάσαραν . Με συνέπεια να χορτάσει ο λαός της μόνο απογοητεύσεις, βιώνοντας ένα καθημερινό ψυχόδραμα. Μια θεατρική αναπαράσταση της Ελλάδας ως Ευρωπαικής χώρας σε ένα σαθρό αφήγημα που υπέγραψε άγαρμπα και υπηρέτησε αυτάρεσκα ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αμφότεροι ως βαλκάνιοι μικροτσιφλίκαδες με μαγκούρες κομματικού μεγαλοιδεατισμού.

Νόμιζαν ότι οι Έλληνες πολίτες έτρωγαν κουτόχορτο. Θα τους συγχωρούσαν πως με τους ίδιους στο πηδάλιο της χώρας η Ελλάδα έχει τριπλάσια ανεργία από τον μέσο όρο της Ευρώπης, διπλάσια τραπεζικά επιτόκια, χαμηλότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, την μεγαλύτερη υστέρηση στην ανταγωνιστικότητα και βρίσκεται στο πάτο της ελκυστικότητας ξένων επενδύσεων. Ας μη μιλήσουμε για την εγχώρια ασφάλεια

Πίστευαν ότι θα τους ξεγελούσαν χαρίζοντας χάντρες και καθρεφτάκια όπως στους καλοκάγαθους Ινδιάνους της Άγριας Δύσης , τη στιγμή που η χώρα είναι πρωταθλήτρια σε φόρους ενώ ταυτόχρονα είναι ουραγός στις κοινωνικές δαπάνες, στο εκπαιδευτικό σύστημα, στις γεννήσεις παιδιών. Και βέβαια συνεχίζει να διατηρεί τα περισσότερα νομικά και διοικητικά εμπόδια για το επιχειρείν ενώ κεφαλαιακοί έλεγχοι συνεχίζονται με αυστηρότητα.

Υποτίμησαν και επιχείρησαν να εκβιάσουν τον Έλληνα ψηφοφόρο. Τον ίδιο που κολάκευαν στο κλονισμό του και τον κορόιδεψαν στη μελαγχολία του, τού συμπεριφέρθηκαν τώρα σαν σε παρία με αμνησία. Το χειρότερο, ζώντας στη ψευδαίσθηση μιας αενάως Win-Win κατάστασης τον περιφρόνησε με θράσος ως ηττοπαθή για την έως τώρα αδράνεια του . Θεωρούσαν ότι μετά από αλλεπάλληλες λαβωματιές δεν θα έχει το σθένος να αντιστρέψει την δική τους ροπή προς την απαξίωση της κοινωνίας και τη κακοποίηση της πολιτικής. Τον βρήκαν μπροστά τους σε αυτές τις κάλπες. Και θα τον ξαναβρούν σύντομα. Το διάλειμμα τέλειωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK