Δεσμοί των δανειστών με την διχόνοια
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Δεσμοί των δανειστών με την διχόνοια

Δεν εξέπληξε τους περισσότερους η δήλωση της Μέρκελ ότι, υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές για τα πλεονάσματα του 3,5%.

Οι δανειστές θέλουν να κρατούν τους λογαριασμούς της Ελλάδας στα χέρια τους. Κι όσο χειρότεροι είναι αυτοί οι λογαριασμοί, τόσο καλύτερα για τους δανειστές.

Οι αραχνιασμένοι φάκελοι των συντάξεων που δεν έχουν πληρωθεί, τα κόκκινα δάνεια, αλλά και όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

Όσο επικρατεί δε διχόνοια, τόσο καλύτερα γι αυτούς. Δέκα χρόνια παραμένουμε δέσμιοι και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απο τον κλοιό.

Η ελληνική διχόνοια, όμως, απο την αρχή της κρίσης έφερε τους κερδοσκόπους στα ελληνικά ομόλογα και οδήγησε στα Μνημόνια. Με μια έγκαιρη κοινή αντιμετώπιση των δανειστών το 2008-2009 σίγουρα θα είχαμε αποφύγει την σκληρή εποπτεία απο τους υπαλλήλους του ΔΝΤ. Τους τελευταίους, ο Σύριζα τους βάφτισε ως “θεσμούς” και τα τα μέτρα περνούσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο και όχι στα υπουργεία. Με την πολιτική του, όμως, ο Τσίπρας απέκτησε πρόσβαση στην Ευρώπη και σίγουρα σε προσωπικό επίπεδο, δεν θέλει να την χάσει. Εαν ακούσει τους θερμοκέφαλους του κόμματος του ακολουθώντας μια σκληρή αντιπολίτευση και διεκδικήσει πάλι την εξουσία θα επιστρέψει πάλι ο διχασμός.Το πλεόνασμα θα μείνει στο 3,5% και οι δανειστές θα απομυζούν αποικιακά την χώρα. H συζήτηση λοιπόν πρέπει να αλλάξει στην χώρα. Να προχωρήσουν, όσα μένουν πίσω, για να διεκδικήσουμε την αποτίναξη του ζυγού.

Μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή, τα δυο πρώτα κόμματα και όσοι άλλοι συμφωνούν πρέπει να δηλώσουν ότι, θέλουν την αλλαγή της συμφωνίας με τους δανειστές. Μόνο η συμφωνία της ηγεσίας των κομμάτων και οι γρήγορες αλλαγές στην οικονομία θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για όλους στην Ευρώπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network