ΑΕΠ φυλακών
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

ΑΕΠ φυλακών

Αυτό που συμβαίνει με τις ελληνικές φυλακές, δεν έχει προηγούμενο. Κανείς δεν κοιτά πλέoν στις φυλακές σαν τον καθρέπτη της κοινωνίας μας.

Έντρομοι οι υπεύθυνοι και φοβούνται για το τι θα αντικρύσουν, πίσω απο κάθε υπόθεση. Μέσα σε διάστημα λιγότερο απο μήνα, τουλάχιστον δυο φορές, ο κ. Αντώνης Αραβαντινός είχε προειδοποιήσει δημοσίως για την επικράτηση των συμμοριών μέσα στις φυλακές.

Ακόμη και στις φυλακές, αρκετοί γνωρίζουν πόση σημασία έχει η πρόληψη. Απέναντι, όμως, σ αυτά τα απελπισμένα μηνύματα δεν υπήρξε καμία ανταπόκρισή ούτε απο τους υπευθύνους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ούτε απο την ηγεσία του. Πως να αντιδράσουν, όμως, όταν οι ίδιοι οι νόμοι της σημερινής διακυβέρνησης έχουν μετατρέψει τις φυλακές σε εκδοτήρια του Μετρό;

Η μοναδική απάντηση, η επέμβαση εισαγγελέα ήταν κατόπιν εορτής και μετά το μακελειό. Δεν χρειαζόμαστε απλώς ένα πόρισμα, αλλά εαν και ποιοί ωφελούνται απο την ανεξέλεγκτη δράση. Σ όλα τα επίπεδα. Η δράση αυτών των συμμοριών είναι γνωστή και πιθανότατα δεν περιορίζεται εντός των φυλακών.

Άλλωστε, όταν, δια της ισχύος επικρατούν στην φυλακή γιατί να μην λειτουργήσουν νομίμως και εκτός φυλακής για τις όποιες παράνομες συναλλαγές τους; Και το πραγματικό ερώτημα στα όσα συνέβησαν στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού είναι εαν αυτές οι συμμορίες έχουν την συνδρομή διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών εκτός φυλακής; Οι απαντήσεις είναι ρητορικές.

Το βέβαιο είναι ότι, όσο επιτρέπουμε τις φυλακές- κολαστήρια, αλλά τόσο χειρότερη θα είναι και η εικόνα εκτός φυλακών. Το ακαθάριστο Εθνικό προϊόν δεν αυξάνεται ούτε με την αργή δικαιοσύνη, ούτε με νεκρούς και τραυματίες στις φυλακές. Οι επόμενοι υπουργοί δικαιοσύνης δεν χρειάζονται καν να είναι δικηγόροι.

Υπάρχουν αρκετοί γι αυτή την δουλειά. Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, σε όλους όσοι ασχολούνται με την δικαιοσύνη, ακόμα και οι φυλακές υπακούουν στον νόμο έσοδα – έξοδα. Αν τα έξοδα είναι λιγότερα εκεί που πρέπει, δεν θα έχεις έσοδα. Με φοβισμένους αστυνομικούς, δεσμοφύλακες, δικαστές, δικαιοσύνη δεν υφίσταται.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ