Συμφορά χωρίς μυαλό
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Συμφορά χωρίς μυαλό

Ο κόσμος τρελάθηκε.   Από τον  Τραμπ(άκουλα); Κι αυτός μέσα  είναι. Από  τον  ψετυσουλτάνο Ερντογάν; Κι αυτός μέσα  είναι  Από ποιούς ακόμα; Μα φυσικά από το σύμπαν.  Εκατομμύρια  κάθονται και διαβάζουν, ακούνε, σχολιάζουν. Ενδεχομένως και να  σκοτεινιάζουν.  Ενδεχομένως και να  χύνουν μαύρο  δάκρυ

Προς τι; Μα φυσικά για τη συμφορά που βρήκε τους «ιδιοκτήτες» του Μπάκιχαμ. Μα να φύγουν ο Χάρι και η Μέγκαν; Μα να εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους μεγαλεία; Μα να χωρίσουν τη βασιλική οικογένεια; Μα να στεναχωρήσουν μια Ελισάβετ; Πως το έκαναν αυτό σε μια γυναίκα που από το 1952 είναι γατζωμένη στο θρόνο τον Βρετανικό!

Εχει στοιχειώσει το παλάτι. Εχει κηδέψει κάμποσους πρωθυπουργούς. Εχει σουλατσάρει σε όλα τα μέρη του πλανήτη. Εχει καταβροχθίσει άπειρες λίρες. Εχει «λιποθυμήσει» από άπειρα σκάνδαλα. Εχει κηδέψει ακόμα και την Νταιάνα. Εχει μεταλλαχθεί σε μούμια. Και τώρα η καημένη η βασίλισσα δεν ξέρει με ποιο τρόπο να διαχειριστεί αυτό το «διαζύγιο».

Φανταστείτε, πως σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές , ο πρίγκιψ Χάρι λαμβάει, ετησίως, περί τα οκτώ εκατομμύρια λίρες. Μαζί με την σύζυγό του. Οσο χρειάζονται, για τα απαραίτητα, όλοι οι πρόσφυγες, όλοι οι μετανάστες, όλων των τριτοκοσμικών χωρών. Και κλάμα η κυρία.

Και γιατί παρακαλώ ο Χάρι και η Μέγκαν εγκαταλείπουν τόσα εκατομμύρια και τόση γκλαμουριά αλλά και τόσες ανέσεις; Επειδή, λέω τώρα εγώ, κάποιος μαικήνας, προφανώς για βίτσιο, θα τους υποσχέθηκε άφθονο χρήμα. Και γιατί; Προκειμένου να τους περιφέρει, να τους κάνει παρέα και να τους χρησιμοποιεί ως βιτρίνα για τις δικές τους μπίζνες.

Φανταστείτε, ακόμα, πως χάριν τόσης άφθονης δημοσιότητας, οι μετοχές του Χάρι και της ασήμαντης Μέγκαν έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Περισσότερο δεν γίνεται. Φανταστείτε ακόμα πως αυτή η δημοσιότητα τους εξασφαλίζει βίον ανθόσπαρτον. Και πως όλα αυτά, να είστε σίγουροι, θα τα εκταμιεύσουν έναντι δικαιωμάτων τόσο για βιβλίο όσο και για ταινίες. Το Χόλιγουντ τους περιμένει με αγωνία!

Και κάτι ακόμα. Για να μη νομίζουμε πως όλος αυτός ο θόρυβος γίνεται μόνο και μόνο από στεναχώρια για ένα μελό με τίτλο «Το εγγόνι που εγκατέλειψε τη γιαγιά» η για κωμωδία του είδους «πέτα τη γιαγιά από το τρένο».

Ατελείωτη η μπίζνα στην Αγγλία από τα σκάνδαλα, τις περιφορές και τα σουλάτσα βασίλισσας και ολόκληρης της βασιλικής οικογένειας. Με απλά λόγια τουρισμός, ενθύμια, ξενοδοχεία, φαγάδικα και πάσης φύσεως καταναλωτικά αγαθά εκτοξεύονται με εφαλτήριο βασιλικούς γάμους, διαζύγια και οτιδήποτε άλλο προέρχεται από το Μπάκιχαμ πάλας.

Και εμάς τι μας κόφτει; Μωρέ δε πα να φύγουν όλοι από το παλάτι! Μωρέ δε πα να χωρίσει ο Κάρολος από την Καμίλα. Εσένα καψερέ και άφραγκε τι σε ενδιαφέρει; Σάμπως κάτι θα σου προσφέρει;

Και για να ολοκληρώσω το σκεπτικό μου. Ως τυπικός Νεοέλλην με το ακόλουθο απόφθεγμα: έκανε η μύγα κ@λο και έχεσε τον κόσμο όλο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ