danikas_dimitris

Δεν είναι οι κόκκινοι, οι κιτρινόμαυροι είναι ρεεεεε

Δημήτρης Δανίκας

Με αφορμή  τα  γαλλικά  κίτρινα γιλέκα. Ολα  μα όλα  γκρεμίζονται. Ολοι  οι μύθοι. Ολες οι  παραδοχές  Made in Greece.

Ολες οι προκαταλήψεις. Ολες οι ανοησίες. Και μαζί με όλα αυτά γκρεμίζονται οι ακράδαντες , των «αναλφάβητων», ελληνικές πεποιθήσεις

Ενα λοιπόν. Το μπάχαλο. Οι μαζικές διαμαρτυρίες. Οι ατελείωτες διαδηλώσεις. Η ασταμάτηση βεβήλωση οικοδομικών τετραγώνων, κτιρίων του δημοσίου, αυτοκινήτων και οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο των πάσης φύσεως αγανακτισμένων δεν είναι επινόηση και αποκλειστικό σπορ των εγχώριων μπαχαλάκηδων. Καθόλου μάλιστα. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Και τις Γαλλικές αλλά και τις Αμερικανικές. Εκεί να δεις οργιώδες μπάχαλο. Οταν, ας πούμε, δολοφονείται από τους αστυνομικούς, κάποιος περαστικός Αφροαμερικανός!

Δύο λοιπόν. Αν η ίδια, ίσως και χαμηλότερη, μικρότερη, οικονομική κρίση συνέβαινε στην Γαλλία η οπουδήποτε αλλού σε περιοχή της ευρωζωνής. Αν οι συντάξεις είχαν κουρευτεί, σχεδόν γουλί, από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Και αν οι μισθοί τραμπαλίζονταν μεταξύ τετρακοσίων και εξακοσίων ευρω, τότε θα σου λεγα εγώ τι θα είχε συμβεί. Που; Μα φυσικά Παρίσι, Μιλάνο, Κοπεγχάγη, Οσλο, Ρώμη, Λονδίνο. Το έλα να δεις

Τρία λοιπόν. Με απλά λόγια-σε εσένα κουφιοκεφαλάκη το λέω-ο «μέσος» Ελληνας πολίτης αποδείχτηκε ο πιο υπομονετικός, ο πιο «ψύχραιμος», ο πιο συγκρατημένος και τελικά ο πιο συστημικός και θεσμικός!

Τέσσερα λοιπόν. Για να συμβεί αυτό έπρεπε ο Αλέξης με τις δήθεν αριστερές αμπελοφιλοσοφίες του, να σκαρφαλώσει στην εξουσία. Επρεπε ακόμα ο Βαρουφάκης να ταλαιπωρήσει, να βασανίσει, επί εξάμηνο, την χώρα. Επρεπε να πληρωθεί βαρύ οικονομικό τίμημα. Ωστε, έτσι, δια της αριστερής μπαρουφολογίας, να ευεργετηθεί το σύστημα. Γι αυτό η Κριστίν Λαγκάρντ, αν θυμόμαστε λιγουλάκι, είχε επιμείνει στην φορολόγηση των πλουσίων. Γι αυτό η «αγωνία» για την υπερφορολόγηση των φτωχών και μικρομεσαίων. Γιατί, σου λέει το «κορίτσι», αν τους ξυρίσουμε όλες τις «τρίχες» τότε τα υποζύγια θα επαναστατήσουν τυφλά και τότε το σύστημα άντε γεια. Καταλάβατε; Οχι;

Πέντε λοιπόν. Οι «μπαχαλάκηδες» της γαλλικής πρωτεύουσας που τα έχουν κάνει όλα ρημαδιό, φέρουν τα εξής χαρακτηριστικά. Είναι μικρομεσαίοι. Είναι μικροαστοί. Είναι, σχετικά, ευκατάστατοι αγρότες, είναι τα στηρίγματα του συστήματος

Εξι λοιπόν. Που πάει να πει ότι οι εξεγερμένοι και Γάλλοι αγανακτισμένοι ουδεμία σχέση με κόκκινους, με κομμουνιστές, με αναρχοαυτόνομους και με αντισυστημικούς. Οι περισσότεροι εξ αυτών φλερτάρουν με την μαντάμ Λεπέν. Λίγο έξω και λίγο πιο δώθε από τον φασισμό

Εφτά λοιπόν. Που πάει να πει ότι η παράταξη που σε όλη σχεδόν την Ευρώπη ανθίζει, μεγαλώνει, δυναμώνει και θυμώνει, είναι της ακροδεξιάς, της εσωστρέφειας, του ρατσισμού, του ευρωσκεπτικισμού και του αντιευρωπαισμού!

Οκτώ λοιπόν. Που πάει να πει-σε εσένα το λέω που πέρα βρέχει-ότι Ιταλία, Γαλλία, μπορούν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα. Που πάει να πει «που σαι ακόμα», «τίποτα δεν έχουν δει τα μάτια μας» και «όλα κρέμονται από μια αόρατη κλωστή»

Και τέλος, για να ξεμπερδεύω με όλες αυτές τις ανοησίες. Οπως πηγαίνουμε και όπως βαδίζει η Ευρωπαική Ενωση, φοβάμαι ότι στο μέλλον, μπροστά στις φλόγες που θα ανάψουν σε πολλές ευρωπαικές πρωτεύουσες, το μπάχαλο των Εξαρχείων θα μποιάζει με Μίκι Μάους

Δεν είναι οι κόκκινοι, οι κιτρινόμαυροι είναι ρεεεεεεεε!


ΣΧΟΛΙΑ (5)

Chris

Λάθος το διαβάζεις Δανίκα. Οι Έλληνες δεν αντιδρούν, διότι υπάρχει ακόμα μια ισχυρή οικογένεια, που προστατεύει τον μέσο Έλληνα, από την πλήρη εξαθλίωση. Αυτό δεν ισχύει στις άλλες προηγμένες χώρες. Η οικογένεια είναι διαλυμένη, και από τη στιγμή που χάνεις τη δουλειά σου, έστω και για έναν μήνα, έχεις μείνει στον δρόμο. Αν έστω και για λίγο, χάσει η Αμερική την πρωτοκαθεδρία, και χαθούν εκατομμύρια δουλειές, εκεί θα δεις, καταστάσεις χειρότερες της Βενεζουέλας. Η Ελλάδα, όσο και να την κατηγορείς, έχει πολιτισμό και ισχυρή οικογένεια. Οι πρόσφυγές μας από τη Σμύρνη, ζούσαν σε χαμόσπιτα, και παρόλα αυτά καθάριζαν τις αυλές τους, γιατί ήταν θέμα αξιοπρέπειας. Ενώ βλέπεις τους ισλαμο-εισβολείς, που χ@ζουν εκεί που τρώνε. Την Ελλάδα μην τη φοβάσαι. Να φοβάσαι τους Ούνους, και τους Φράγκους. Αυτοί που τη φτιάξανε την ΕΕ, αυτοί και θα τη διαλύσουν. Φταίνε οι Ούνοι με την αυταρχικότητά τους, αλλά και οι Φράγκοι, με τον εθνικό τους σωβινισμό, που θα δώσουν μια κλωτσιά σε όλα. Εμείς θα αντιδράσουμε, όταν θα δούμε τους ανθρώπους μας, να πεθαίνουν στον δρόμο, από την πείνα. Αλλά, και πάλι, είναι τόσο πλούσια η Ελληνική γη, που κάτι να φυτέψουμε αμέσως θα δώσει καρπούς. Και ίσως να μην φτάσουμε ποτέ σε αυτήν την κατάσταση.

Ηλίας

Με απλά λόγια ο ΜΕΣΟΣ Έλληνας πολίτης ανέχεται τη λεηλασία της παρέας Αλ6. Αποδείχτηκε ο πιο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ο πιο υπομονετικός, ο πιο ψύχραιμος, ο πιο συγκρατημένος και τελικά ο πιο συστημικός και θεσμικός! Εγώ συμπληρώνω μέγας μ@λ@κ@ς και σανοφάγος!!! Οι μπαχαλάκιδες της Γαλλικής πρωτεύουσας Είναι μικρομεσαίοι. Είναι μικροαστοί. Είναι, σχετικά, ευκατάστατοι αγρότες, είναι τα στηρίγματα του συστήματος, καμία σχέση με τα πειθήνια Ελληνικά υποζύγια. Που πάει να πει ότι όποιος εξεγείρετε διαμαρτυρόμενος για την ασυδοσία των ολιγαρχιών και κατσαπλιάδων, είναι κατά του συστήματος!!! Είναι φασίστας!!! Κάποτε τον αποκαλούσαν κουμουνιστή!!! Βρέ πως αλλάζουν οι καιροί!!!

ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΎΡΙΕ ΔΑΝΙΚΆ.... ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..... ΆΠΑΞ ΚΑΙ ΒΟΛΕΎΤΗΚΑΝ..... ΤΕΛΟΣ! ΤΙ ΕΝΝΟΏ? ΑΜΕΣΩΣ! ΌΤΑΝ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΈΜΕΝΕ ΣΕ ΚΑΛΎΒΑ ΧΤΙΣΜΈΝΗ ΑΠΌ ΠΛΙΝΘΕΣ.... 7 ΆΤΟΜΑ ΣΕ 50 ΤΜ....... ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΣ ΈΛΑ ΣΤΑ 50 ΤΜ.... 4 ΆΤΟΜΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΥΑΛΈΤΑ..... ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ Η ΤΗΝ ΠΆΤΡΑ Η ΤΗΝ ΣΑΛΟΝΙΚΑ.... ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ..... ΟΙ 2 ΘΑ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ 15 ΧΡΌΝΙΑ ΘΑ ΈΧΕΤΕ ΑΓΟΡΆΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΆΔΕ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΗ..... ΤΗΝ ΦΑΒΕΛΛΑ ΣΑΣ......,ΕΚΕΊΝΗ ΤΗΝ ΏΡΑ ΑΙΣΘΆΝΕΤΑΙ ΩΣ ΛΟΥΔΟΒΊΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΗΛΙΟΣ, ΣΤΟ ΑΝΆΚΤΟΡΟ ΤΩΝ ΒΕΡΣΑΙΓ! ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ.... ΕΙΔΙΚΆ ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΙ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΌ 3 ΜΎΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΊ ΔΗΜΌΣΙΟΙ.... 55+ ΗΛΙΚΙΑΚΆ! ΟΙ ΓΆΛΛΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΊ ΙΤΑΛΟΊ ΚΛΠ ΚΛΠ.... ΤΗΝ ΔΙΑΔΉΛΩΣΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ.... Την ΈΧΟΥΝ ΠΟΛΎ ΕΎΚΟΛΗ.... ΔΙΌΤΙ ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ ΠΈΤΥΧΕ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΠΈΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΏΝΩΝ.... ΈΤΣΙ ΤΟ ΠΉΡΕ! ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ! ΜΌΝΟ Ο ΟΎΓΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΣ ΤΌΛΜΗΣΕ ΝΑ ΓΡΆΨΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: ΜΗΝ ΒΓΗΣ ΞΑΝΆ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ.... Η ΕΥΤΥΧΊΑ ΕΊΝΑΙ ΚΆΠΟΥ ΔΊΠΛΑ ΣΟΥ!

καράτσος

ΕΙΠΕΣ: ''Δεν είναι οι κόκκινοι, οι κιτρινόμαυροι είναι ρεεεεεεεε!'' ενα μονον ονομα θα αναφερω ΜΑΡΦΙΝ, γενικευεις με λαϊκισμο , που είναι δειγμα επιφανειακής δημοσιογραφικης αναλυσης.

κωστας

Παλι λαθος τα διαβαζεις Δανικα. Το αναποδο ακριβως συμβαινει. Παντου στον κοσμο οι ανθρωποι αντιδρουν σε μειωση του επιπεδου διαβιωσης τους. Στην Ελλαδα, την κομμουνιστο-αριστερο-χαρουμενη, το μονο που χρειαζοντουσαν ηταν εναν πατερουλη που θα τους ελεγε τι να κανουν και αυτοι ευχαριστως το εκαναν. Τιποτα σχετικο με ψυχραιμια. Και στην αλλη πλευρα του νομισματος, οταν ο Τσιπρας ηταν αντιπολιτευση καιγοταν τακτικα η Αθηνα, και μαζι και κατι εγκυες. Τι αλλο θελεις για να δεις ποιος τα οργανωνε και ποσο εξυπνος ειναι ο πιο εξυπνος λαος του κοσμου. Τωρα για την "ακροδεξια," αυτα ειναι αριστεριστικα παραμυθακια γιατι το 70 θεσπισαν (και τους περασε) οτι "ακροδεξιος" ειναι υβρις. Λοιπον, ασ με λετε ο,τι θελετε. Εγω θα συνεχισω να μιλαω για συμμοριτοπολεμο και θα γελαω βλεποντας σας να παιρνετε τη θεση σας στα κατακαθια της ιστοριας.

vg

Μάλιστα, οι μικρομεσαίοι κατά τον αρθρογράφο είναι ακροδεξιοί, μάλιστα. Το νον πέιπερ δίνει τη γραμμή που θα ακολουθήσει το σύστημα μμε-συριζανελ: Όσοι διαμαρτυρηθούν για την "αριστερή" λιτότητα είναι... ακροδεξιοί, χρυσαύγουλα. Να υπενθυμίσω μονάχα ότι η μεσαία τάξη άλλαξε τη μορφή του κόσμου και δεν έχει πεθάνει. Οπότε, κρατάτε "μικρό καλάθι" οι εκ Μαξίμου υποστηρικτές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία