Θάνατος στην ΕΡΤ
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Θάνατος στην ΕΡΤ

Με αφορμή το σχόλιο «ακούγεται σαν θεωρητικός του φασισμού» σχετικά με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Το σχόλιο από χείλη δημοσιογράφου της ΕΡΤ. Που εισπράττει την αμοιβή του από τα τέλη υπέρ της ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Το σχόλιο, φερ’ ειπείν, με αποδέκτη εμένα. Που δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ. Και που προσφάτως πλήρωσα 43,19 ευρώ για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. και 27,44 ευρώ για «χρεώσεις Δήμου και ΕΡΤ».

Με απλά λόγια, ο συνάδελφος Σωτήρης Καψώχας, αμειβόμενος από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουν όλοι Ελληνες καταναλωτές όλων των παρατάξεων, χαρακτήρισε τον αρχηγό μου «φασίστα». Επομένως κι εγώ «φασίστας».

Εμείς, ας πούμε, οι Νεοδημοκράτες όχι μόνο είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε τον μισθό του κάθε Καψώχα, αλλά πρέπει και να τον ανεχόμαστε να μας καθυβρίζει και να μας κακοχαρακτηρίζει από πάνω. Τον πληρώνουμε δηλαδή εμείς, φερ’ ειπείν, της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ για να ασκεί προπαγάνδα υπέρ του κόμματός του, να ευλογάει τα γένια του αρχηγού του και να πολεμάει εναντίον του κόμματός μου. Είτε ευθέως είτε δολίως. Πράγμα φυσικά που ισχύει και από την ανάποδη. Εννοώ δηλαδή Νεοδημοκράτη δημοσιογράφο της ΕΡΤ να χαρακτηρίζει τον Τσίπρα «απατεώνα» και «συμμορίτη».

Στο επιχείρημα «τα ίδια, πάνω κάτω, σούρνει στον Τσίπρα ο Αρης Πορτοσάλτε», η απάντηση είναι απλή: ο Πορτοσάλτε λαμβάνει μισθό από το αφεντικό του Γιάννη Αλαφούζο. Και ο Γιάννης Αλαφούζος λαμβάνει χρήματα από τις διαφημίσεις. Και οι διαφημίσεις καταφτάνουν ανάλογα με τη θεαματικότητα κάθε εκπομπής.

Επομένως, εμείς με τον δείκτη θεαματικότητας πριμοδοτούμε κάθε ιδιωτικό κανάλι. Και επομένως, αν δεν γουστάρουμε Αρη Πορτοσάλτε, πατάμε το πλήκτρο και αλλάζουμε κανάλι. Και επομένως στο χέρι μας είναι να βλέπουμε ή να μη βλέπουμε Αρη Πορτοσάλτε. Προφανώς και σύμφωνα με τη θεαματικότητα, γουστάρουμε Αρη Πορτοσάλτε!

Η παθογένεια της ΕΡΤ είναι ο πιο κρυστάλλινος καθρέφτης της νοσηρής κοινωνικής και πολιτικής νεοελληνικής πραγματικότητας. Με τρία χαρακτηριστικά. Από την πρώτη ημέρα ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως της Ελληνικής Ραδιοφωνίας:

Κλείσιμο
Ενα, η εκ γενετής λειτουργία της ως αγωγού προπαγάνδας της εκάστοτε κυβέρνησης. Κάτι σαν βιομηχανία βολικών ειδήσεων και διαφημιστικό γραφείο των κυβερνητικών, υπουργικών «επιτευγμάτων».

Δύο, η εκ γενετής λειτουργία της ως εκμαυλιστή δημοσιογραφικών συνειδήσεων. Σε προσλαμβάνω, σε μονιμοποιώ και ως αντάλλαγμα θα με λιβανίζεις. Δούναι και λαβείν. Προσέξτε όμως. Με χρήματα ολόκληρου του ελληνικού λαού. Ολων των καταναλωτών. Πληρώνεις εσύ να απολαμβάνουν εκείνοι. Αλλος πληρώνει, άλλος π@@@ει. Περίφημα.

Τρία, η εκ γενετής λειτουργία της ως κομματικού γραφείου εύρεσης εργασίας. Προς εξυπηρέτηση της κομματικής πελατείας. Από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ πληρώνεται ο κομματικός στρατός.

Με απλά λόγια, τα κρατικά κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί εκλαμβάνονται, από την εκάστοτε κυβέρνηση, ως δικά της, ως αποκλειστικά περιουσιακά της στοιχεία. Ως προσωπική της ιδιοκτησία. Η κυβέρνηση, διά του αντιπροσώπου της Νίκου Παππά, του μεγάλου αφεντικού. Εκείνος δίνει γραμμή. Εκείνος εγκρίνει, απορρίπτει. Εκείνος σχεδιάζει τη στρατηγική των καναλιών. Εκείνος προσλαμβάνει. Εκείνος απολύει. Ολο το κουμάντο πηγάζει από την υπέρτατη εξουσία του Νίκου Παππά. Του κάθε Νίκου Παππά.

Η κατάληξη τόσο θλιβερή, τόσο μελαγχολική, τόσο τριτοκοσμική, τόσο οθωμανική και τόσο ανατριχιαστική.

Κουμαντάρω τα ειδησεογραφικά δελτία. Κουμαντάρω την πληροφορία. Κουμαντάρω τον σχολιασμό. Κουμαντάρω τις ιδέες. Κουμαντάρω τα πάντα. Επομένως χειραγωγώ τις συνειδήσεις του ελληνικού λαού. Αν αυτό το κουμάντο έχει την οποιαδήποτε σχέση με απειροελάχιστο ίχνος ουσιαστικής δημοκρατίας, τότε το BBC προέρχεται από μυθιστόρημα επιστημονικής καλπάζουσας φαντασίας.

Οσο θα είναι εξαρτημένη και ζωντανή η ΕΡΤ, τόσο θα πεθαίνει αργά αλλά σταθερά η Δημοκρατία. Αληθινή Δημοκρατία σημαίνει θάνατος στην εξαρτημένη κυβερνητικά ΕΡΤ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ