Ου γαρ οίδασι τι λέγουσι
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ου γαρ οίδασι τι λέγουσι

Ανοησία επικών διαστάσεων. Όπως δηλώνουν και τα αρχιγράμματα ΚΔΟΕ. Τουτέστιν «Κτηνώδης Δύναμη Ογκώδης Αγνοια». Ο κόσμος καίγεται και ο βλαξ χτενίζεται. Βρε συ ανεκδιήγητε τύπε

Τι σε κόφτει εσένα αν η Νατάσσα Μποφίλιου η οιοσδήποτε φοράει αυτά η τα άλλα ρούχα.

Τι παριστάνεις δηλαδή; Τον αυτόκλητο νταβατζή στην γκαρνταρόμπα μου; Τα έκλεψα; Με λαμογιές τα αγόρασα; Δικά σου είναι; Σάμπως η Μποφίλιου γυναίκα σου, αρραβωνιάρα σου, γκόμενά σου είναι;

Όχι σου λέει. Η Μποφίλιου είναι ένοχη χωρίς ίχνος υπερασπιστικής γραμμής, επειδή κομμουνίστρια, ψηφοφόρος του ΚΚΕ και διαδηλώτρια εναντίον πολέμου, όπως στην Ουκρανία.

Ε και; Δηλαδή κάθε κομμουνιστής πρέπει να κυκλοφορεί με τραγιάσκα. Κάθε προλετάριος με φθαρμένο κοστούμι. Κάθε ψηφοφόρος του Περισσού με αμπέχωνο. Και φυσικά οι Κνίτισσες με αξύριστες μασχάλες και με άφθονη τριχοφυία στα πόδια. Τι να του πω τώρα; Θα σπαταλήσω το σάλιο μου. Χαράμι θα πάει. Δεν το αξίζει.

Μόνο τρία πράγματα. Το πρώτο η αλήθεια. Δηλαδή η φωτογράφιση της Μποφίλιου στο Λονδίνο έγινε δύο μήνες πριν. Κάπου τον Οκτώβριο. Τώρα, εκ του πονηρού το ανακάλυψαν.

Το δεύτερο τα κλισέ που όλοι έχουμε στο κεφάλι μας. Και σπανίως, ίσως ποτέ δεν τα διώχνουμε από μέσα μας. Δηλαδή ρε βλάκα ο Ανδρέας ο Πάτσης, αυτός ο λεβέντης της Βουλής που έχει ρημάξει σπίτια, τι κι αν φοράει μπλου τζιν αγορασμένα από H&M τι από Prada, το ίδιο είναι. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Δεν το έχεις ακούσει; Ντιπ για ντιπ. Α Ουα Α!

Το τρίτο οι αντιφάσεις μας. Ολοι τις έχουμε. Ολοι ζούμε μ αυτές. Ολοι συμφιλιωμένοι μ αυτές. Εσύ, για παράδειγμα που την χλεύη την έχεις κομποσκοίνι και την λοιδωρία μεγάλη ευκολία. Εσύ λοιπόν τι κάνεις στο σπίτι σου; Όταν οι πόρτες είναι κλειστές; Καρπαζώνεις τα παιδιά σου και άμα λάχει πλακώνεις στο ξύλο την γυναίκα σου;

Αναμάρτητος εσύ. Πάναγνος και απόλυτα συνεπής. Ε λοιπόν η Νατάσσα ντύθηκε όπως εκείνη γουστάρει. Ασε που όλα αυτά τις πάνε κουτί. Ασε που τα ρούχα που φοράει αναδεικνύουν την λάμψη της. Η Μποφίλιου, σ αρέσει δεν σ αρέσει είναι και φωνάρα και μάγκας και αντάρτισσα στις απόψεις της.

Παρεμπιπτόντως, μια και το φερε η κουβέντα για πασαρέλα και ρούχα, θυμήθηκα την περίπτωση την ξεχωριστή με το όνομα Ναόμι Κάμπελ. Αν κάτσεις και διαβάσεις γι αυτήν θα σου φύγει το τσερβέλο. Ανάποδη, επιθετική, αιρετική, ακατάπαυστη και μοναδική. Ο ζωντανός ορισμός του θηλυκού αντάρτη που ουδέποτε συμφιλιώθηκε με χαλινάρι.

Κλείσιμο
Τουτέστιν ένα το κριτήριο το αδιάψευστο και μοναδικό: ο χαρακτήρας. Πέρα και πάνω από ιδεολογίες, κόμματα και σημαίες. Ο χαρακτήρας.

Και για να τελειώνω, σε όλους αυτούς υπενθυμίζω τα λόγια του Εσταυρωμένου: «Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι». Και αυθαιρέτως τα συμπληρώνω Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι και τι λέγουσι. Κοίτα τις δικές σου τις αμαρτίες τις πολλές και άσε με ποια φούστα πρέπει να κυκλοφορεί η Μποφίλιου. Βλάκα ε βλάκα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ