Ο θάνατός σου, ο θρίαμβός μου
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ο θάνατός σου, ο θρίαμβός μου

Μια λεπτομέρεια. Αποκαλυπτική των «αιώνιων» πεπραγμένων της τρέχουσας πολιτικής ζωής. Μια λεπτομέρεια διατυπωμένη από το στρατηγείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και δεν αμφιβάλλω ότι την ίδια πρόταση θα την είχε επινοήσει η Νέα Δημοκρατία από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Προτείνουν, λοιπόν, συγκρότηση επιτροπής ειδικών επιστημόνων για την αντιμετώπιση του θανάσιμου ιού. Συγκρότηση επιτροπής κοινής αποδοχής. Και έτσι, λένε, θα δεσμευτούμε όλοι ώστε να υιοθετήσουμε ό,τι προτείνει αυτή η επιτροπή.

Εκ πρώτης όψεως η σκέψη ακούγεται θετική. Γιατί όχι; Να συγκροτηθεί, λοιπόν, μια τέτοια επιτροπή ώστε να καταλήξουμε στην επιθυμητή συμφιλίωση όλων των κομμάτων και έτσι όλοι μαζί εναντίον COVID-19. Θαυμάσια.

Με μια βαθύτερη επεξεργασία προκύπτουν πολλές ενστάσεις. Οπως, ας πούμε. Τι σημαίνει η διατύπωση «κοινής αποδοχής»; Σημαίνει, φυσικά, ότι ο τάδε και η δείνα των λοιμώξεων και των επιδημιών φέρουν ταυτότητα κομματικής προελεύσεως.

Επομένως, η κομματική ταυτότητα των ταχαριστερών του Αλέξη Τσίπρα είναι καλύτερη και πιο έγκυρη από την αντίστοιχη των ειδικών επιστημόνων της Νέας Δημοκρατίας. Επομένως, όλα τα μέλη της σημερινής επιτροπής είναι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας.
Επομένως, εκείνο που μετράει πάνω απ’ όλα είναι η παράταξη, το χρώμα και το κόμμα. Επομένως, πρώτα το κόμμα και ύστερα η ακεραιότητα και η γνώση κάθε επιστήμονα. Επομένως, υπάρχουν επιστήμονες που υποκλίνονται στις επιθυμίες και τις σκοπιμότητες των κομμάτων τους.

Επομένως, αυτοί οι επιστήμονες είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν και να υποκλιθούν στα μικροσυμφέροντα και τις μικροσκοπιμότητες των κομμάτων τους. Επομένως, οι «δικοί μας» επιστήμονες θα ακολουθούν ως εντεταλμένοι του Αλέξη και οι άλλοι, οι «δικοί τους», είναι στρατευμένοι και πειθήνια όργανα του Κυριάκου. Επομένως, η προσωπικότητα όλων αυτών των ειδικών είναι τόσο ευτελής, τόσο ασήμαντη, τόσο αόρατη και τόσο αναξιοπρεπής όσο και του χείριστου απατεώνα.

Επομένως, τα σημερινά μέλη αυτής της Επιτροπής έχουν γράψει στα παλιά τους υποδήματα τα πτυχία τους, την πείρα τους και τον όρκο τους στον Ιπποκράτη. Επομένως, όλοι αυτοί είναι ανυπόληπτοι, ενεργούμενοι και εντελώς ακατάλληλοι. Επομένως και οι άλλοι, αυτής της υποτιθέμενης επιτροπής, κοινής αποδοχής, και αυτοί θα είναι στον ίδιο βαθμό ανυπόληπτοι, ενεργούμενοι και ακατάλληλοι.

Επομένως, εκείνο που θα συνέβαινε θα ήταν η μεταφορά των κοινοβουλευτικών αψιμαχιών στις συνεδριάσεις μιας τέτοιας επιτροπής κοινής αποδοχής. Επομένως, η υγεία όλων των πολιτών μαζί με την οικονομία έχουν καταλήξει αιχμάλωτοι και όμηροι σχεδιασμών του κυβερνώντος κόμματος.

Επομένως, η παρέα του Μαξίμου κάνει κουμάντο. Επομένως, όλοι αυτοί οι επιστήμονες απλώς υιοθετούν και ακολουθούν. Επομένως, τους ειδικούς δεν τους χρειαζόμαστε για την αξιοσύνη τους και την επιστημονική τους «σοφία». Τους χρειαζόμαστε για τη σφραγίδα των ονομάτων τους. Ολοι αυτοί είναι κατηγορίας Yes Man!

Κλείσιμο
Με απλά λόγια, όλα μα όλα θυσιάζονται στον βωμό της εργαλειοποίησης, της εκποίησης, της κομματικής ψηφοθηρίας, της πελατείας και των κομματικών συμφερόντων. Πετάει ο γάιδαρος; Ε, αφού το θέλει είτε ο Κυριάκος ή ο Αλέξης ή ο Κουτσούμπας, πετάει.

Πίσω λοιπόν απ’ αυτή την αθώα, την τάχα μου θετική και δημιουργική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ -ή του όποιου κόμματος- κρύβεται και αποκαλύπτεται μία από τις χειρότερες, τις πιο ακατανίκητες και διαχρονικές παθογένειες αυτού του τόπου.

Πάνω από την Υγεία το Κόμμα. Πάνω από την Παιδεία το Κόμμα. Πάνω από την οικονομία το Κόμμα. Πάνω απ’ όλα το Κόμμα. Ολα καταλήγουν «εργαλεία» του ενός και του άλλου κόμματος. Και η πανδημία. Και ο ιός. Και οι αρμόδιες επιτροπές. Και τα μέτρα. Ολα. Αρα η Επιστήμη σε δεύτερη μοίρα. Αρα ο ιός καταλήγει εργαλείο για προπαγάνδα. Αρα ο φόβος, ο τρόμος, ο αριθμός κρουσμάτων και νεκρών βολεύει τη στρατηγική μου. Αρα ο COVID-19 είναι προσωρινός σύμμαχός μου.

Και άρα, για να αντιληφθείτε τον εφιάλτη των μικροσκοπιμοτήτων, τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί είναι τα επιχειρήματά μου. Ο θάνατός σου, ο θρίαμβός μου!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ