Ψηλά τα χέρια... Τζόκερ: Αλήθειες και ψέματα
anastasopoulos_www

Βασ. Αναστασόπουλος

Ψηλά τα χέρια... Τζόκερ: Αλήθειες και ψέματα

Είχε φανεί από καιρό. Από τον Οκτώβριο του 2017, συγκεκριμένα, όπως τουλάχιστον επιλέγω να το τοποθετήσω χρονικά. Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και επιχειρηματολογώντας κατά της διάταξης για την υπό προϋποθέσεις δυνατότητα επαναπροσδιορισμού φύλου από την ηλικία των 15 ετών, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφηγήθηκε με περίσσια σοβαρότητα την ιστορία ενός νέου παιδιού, που κάλεσε έναν ψυχίατρο να συνηγορήσει στην αλλαγή φύλου, στην οποία ήθελε να προχωρήσει, επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και ένας... εξωγήινος του είπε να το κάνει!

Κάτι δεν πήγαινε καλά με το πώς αντιλαμβανόταν η Νέα Δημοκρατία τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις ιδιαιτερότητες των 15χρονων... Με το πώς αντιλαμβανόταν τον ψυχισμό τους, με απλά λόγια.

Περίπου δύο χρόνια αργότερα, μέρα μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ομάδα αστυνομικών εισέβαλε σε κινηματογραφική αίθουσα εντός μεγάλου εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων της Αθήνας και έβγαζε... σηκωτούς από αυτό όσους ανήλικους συνέβαινε να παρακολουθούν, την ώρα εκείνη, την... ακατάλληλη ταινία «Joker».

Ωσάν να ήταν «εγκληματίες», παιδιά 12, 13, 14 και 15 ετών οδηγήθηκαν σε κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου -σύμφωνα με επιστολή γονέα, που είδε το φως της δημοσιότητας- παρέμειναν επί έξι-επτά ώρες -κάποια με τους γονείς, άλλα μέχρι να έρθουν οι δικοί τους- όρθια, είτε στον προαύλιο χώρο του Α.Τ. μαζί με αλλοδαπούς που είχαν προσαχθεί για παρεμπόριο είτε εντός του Τμήματος. Πολλά από τα παιδιά έκλαιγαν, ενώ μία κοπέλα λιποθύμησε, σύμφωνα με μαρτυρία, της οποίας έλαβε γνώση ο υπογράφων.

Αν και ήσσονος σημασίας για κάποιους, η υπόθεση έλαβε τεράστιες διαστάσεις μέσα από τα social media. Οι μαρτυρίες παιδιών και γονέων επιχειρήθηκε να περάσουν σε δεύτερη μοίρα, ο ψυχικός κλονισμός ανηλίκων που βρέθηκαν αίφνης από το σινεμά στο αστυνομικό τμήμα επίσης, και η πολιτική «σπέκουλα» αναδύθηκε στην επιφάνεια.

Προσέξτε, λοιπόν, τι συνέβη εκεί: επιχειρώντας να αποτινάξει από πάνω της κάθε ευθύνη, η κυβέρνηση θέλησε να αποδώσει τον όλο «θόρυβο» στον... προπαγανδιστικό μηχανισμό και στο αντιπολιτευτικό «μένος» του ΣΥΡΙΖΑ. Προς... επίρρωσιν, μάλιστα, των ισχυρισμών της και έχοντας ήδη αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι οι αστυνομικοί εισέβαλαν στις κινηματογραφικές αίθουσες, κατόπιν καταγγελιών και υποδείξεων από δύο υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού, η Νέα Δημοκρατία άφησε τεχνηέντως να «διαρρεύσει» ότι η εντολή δόθηκε από... Συριζαίες υπαλλήλους του ΥΠΠΟΑ.

Το «αφήγημα» αυτό, μάλιστα, έσπευσαν να ενστερνιστούν και δύο εκ των επιφανέστερων στελεχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Προχώρησαν, δε, ένα βήμα παραπέρα, κατονομάζοντας δημοσίως την τέως γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού ως εκείνη που κάλεσε τις δυνάμεις της τάξης να επέμβουν για τους ανήλικους που έβλεπαν το «Joker» σε σινεμά της Αθήνας. Η διάψευση δεν άργησε να έρθει και ήταν ηχηρή, υποχρεώνοντας τους δύο «γαλάζιους» βουλευτές σε... άτακτη υποχώρηση και «μισή», έστω, συγγνώμη.

Τα ονόματα, φυσικά, των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, που έστειλαν την αστυνομία στους κινηματογράφους, μάλλον δεν θα τα μάθουμε ποτέ -αφού δεν είναι Συριζαίες...

Όσο για το σκεπτικό εκείνων που θεωρούν ότι ένας κινηματογραφικός «ήρωας», έστω και ακραίος, μπορεί να είναι πιο επικίνδυνος και ακατάλληλος δι' ανηλίκους, απ' ό,τι η εικόνα αστυνομικών να εισβάλουν σε σινεμά και να οδηγούν 14χρονους στο τμήμα, τι να πει κανείς. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου -α, και τώρα που είπα ψυχή, το θυμήθηκα. Εκείνη η... ψυχή που έσπευσε να διατρανώσει στα social media ότι το μόνο που συνέβη στον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», στην Πατησίων, ήταν ένας έλεγχος των αστυνομικών σε πατέρα που μετέβη με τον ανήλικο γιο του στο σινεμά, ενάντια στη θέληση της εν διαστάσει συζύγου του, τι να απέγινε άραγε; Τίνος... μηχανισμού προπαγάνδας «γρανάζι» να ήταν;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ