anastasopoulos_www

Είστε «φάουλ», κύριε Τσίπρα

Βασ. Αναστασόπουλος

«Άγγελε και Δημήτρη, όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του γολγοθά σας». Έτσι τιτλοφορείται η δήλωση-παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση κυριακάτικη εφημερίδα, με αφορμή την Ανάσταση, το Πάσχα των Ελλήνων και την συνεχιζόμενη κράτηση, από τους Τούρκους, των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στις Καστανιές Έβρου: του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.

Λυπάμαι, χρονιάρες μέρες, αλλά θα τον... στενοχωρήσω τον πρωθυπουργό μας. Διότι στα εθνικά θέματα δεν χωράνε διαχωρισμοί σε ημέτερους και μη... Δεν χωράνε «επιλεκτικές» δηλώσεις-παρεμβάσεις μέσα από έντυπα, λίγο ως πολύ, κομματικά. Ένα μήνυμα προς όλους τους Έλληνες, ένα μήνυμα προς τους δύο στρατιωτικούς που βρίσκονται εδώ και περισσότερο από έναν μήνα μακριά από την πατρίδα τους και τις οικογένειές τους, πρέπει να έχει εμβέλεια πανεθνική, πανελλαδική. Πρέπει να ακούγεται καθαρά και ξάστερα, με στεντόρεια φωνή, να ηχεί σε κάθε σπιθαμή γης που υπάρχουν Έλληνες.

Να ενημερώνει για την προκλητική στάση της Τουρκίας και για τα διπλωματικά παίγνια της γείτονος, στα οποία εντάσσεται και η συνεχιζόμενη κράτηση των Μητρετώδη και Κούκλατζη. Να κάνει γνωστές, ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, όλες τις ενέργειες που έγιναν και που πρόκειται να γίνουν από την κυβέρνηση για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Να ψέγει -και όχι να ευχαριστεί- την περίφημη «ευρωπαϊκή οικογένεια», τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την αφωνία τους απέναντι στον «σουλτάνο» Ερτνογάν. Και να διατρανώνει με πάθος την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο, κάθε απειλή εξ Ανατολών, αφήνοντας κατά μέρος την αμηχανία και την αδράνεια απέναντι στον προκλητικό γείτονα.

Όλα αυτά, φυσικά, θα έπρεπε να τα κάνει ο πρωθυπουργός, όχι ως άλλος... Πάνος Καμμένος, με στρατιωτικά παραγγέλματα, φαιοπράσινη στολή και «κορώνες» για την Επανάσταση του 1821 -όπως έχουμε ξαναγράψει, άλλωστε, το γεγονός ότι μας πήρε, ως έθνος, μόλις... 400 χρόνια, για να αποτινάξουμε τον τουρκικό ζυγό, δεν είναι άνευ σημασίας... Αλλά ως ηγέτης μίας χώρας, που έχει ακόμα το σθένος και την ικανότητα να υπερασπίζεται τα δίκαιά της. Μίας χώρας που -σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα- βγαίνει από τα Μνημόνια και την επιτροπεία και ανακτά την εθνική της κυριαρχία.

Αν τα πιστεύει όλα αυτά ο πρωθυπουργός, θα έπρεπε να βγει και να μας τα πει, κοιτώντας μας στα μάτια. Σε πανελλαδική εμβέλεια, ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών, εκατομμυρίων Ελλήνων ανά την υφήλιο. Για να μας κάνει κοινωνούς του μηνύματός του, τόσο εμάς όσο και -κυρίως- τα δύο παιδιά που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, μην γνωρίζοντας τι θα τους ξημερώσει. Για να καταστήσει το πρόβλημα παγκόσμιο, έτσι ώστε να το ακούσει και να το λάβει σοβαρά υπόψη του ο Ερντογάν. Διαφορετικά, με... επιλεκτικές δηλώσεις-«παρεμβάσεις» για ολίγους, δουλειά δεν κάνουμε...

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Σταύρος

Άκουσα τον Αλέξιο τον Α τον ειλικρινή να λέει στην βουλή ότι θα πάρει τον Ερντογαν τηλέφωνο όταν κρίνει αυτός γιατί είναι ένα συνηθισμένο μεθοριακό επεισόδιο... 38 μέρες μετά μήπως να το κάνει αντί να δίνει συνεντεύξεις στον Βαξεβανη;

Καλή Ανάσταση στους Ορθοδόξους Χριστιανούς

είσαι πολύ συναισθηματικός αγόρι μου, θα τους στεναχωρήσεις κι από την πολλή στεναχώρια αντί να τσουγκρίσουν αυγό με αυγό θα τσουγκρίσουν αυγό με μέτωπο, και θα ανάψουν ανάποδα καμιά λαμπάδα,άλλωστε δεν τολμούν να πουν Χριστός Ανέστη και λένε όλοι χρονια πολλά, αλλά και να το πουν δεν έχει πλέον σημασία, μην τους μπερδεύεις , άστους , περαστικοί είναι και κακό τέλος θα έχουν όλοι οι θεομπαίχτες όπως λένε οι Αγιοι της Ορθόδοξης Ελλάδας

ΜΑΝ

Τα σύγχρονα αγόρια διακρίνονται για την μαλθακότητα και την ηττοπάθειά τους. Γεννήματα υπερπροστατευτικών γονέων που έχουν αναθρέψει μία γενιά άβουλων ανθρώπων που δεν λερώθηκαν ποτέ, δεν χτύπησαν ποτέ, δεν τσακώθηκαν και γενικώς έπαψαν να ζουν πριν προλάβουν να γεράσουν. Μία ολόκληρη γενιά γαλουχημένη μονάχα με τις θηλυκές αρετές, όπως η φροντίδα, η ευαισθησία και η λεπτότητα, ενώ απέβαλε και στιγμάτισε τις ανδρικές αρετές, το θάρρος, την ακεραιότητα, την σκληραγωγία και την τιμή. Όλα αυτά για να γίνουν πιο πολιτισμένα και ευγενικά τα παιδιά. έχουμε λοιπόν έναν πρωθυπουργό Τουρκιάς γαλουχημένου δια πυρός και σιδήρου και έναν Ελληνα πρωθυπουργό του παραπάνου κειμένου .Ζητείται Ηγέτης Τώρα.!!!!

Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο

Σε ξέρα το'ριξαν οι κλεφτοπασοκοι με τους γαλάζιους μιζαδόρους κι απλά οι Τσιπροκαμμένοι το ανατίναξαν!

Ζήτα συγνώμη

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι η Τουρκία θα τολμούσε να απαγάγει και να κρατήσει ομήρους Έλληνες αξιωματικούς αν πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς και υπουργός Άμυνας ο Βενιζέλος; Άρα φταις και συ κύριε δημοσιογράφε..

Θάνος

Σωστό.

Κάποιος...

Η αποποινικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στα φυτικά ντρόγκια σε βάρεσε κατακέφαλα... με μέτρο την κατάχρηση γιατί σε κάνει φυτό. Ούτε τους Έλληνες καπιταλιστές που τον εξέλεξαν δεν μπόρεσε να κερδίσει για να τον κρατήσουν μπροστάρη τους, και ονειρεύεσαι ότι θα το έκανε στους Τούρκους αστούς και το μαντρόσκυλό τους τον "Σουλτάνο"... εσύ "κάηκες" νωρίς.-

Άσχετος

Βαθιά ανιστόρητος ο "δημοσιογράφος". Ας μελετήσει λίγο τις αναρίθμητες εξεγέρσεις που είχαν προηγηθεί της επανάστασης του 1821 και ας αφήσει τα χαζοχαρούμενα αστειάκια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία