Κυρία…
vgontzas_antonis

Αντώνης Ν. Βγόντζας

Κυρία…

Κυρία…
Σας αποκαλώ έτσι γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση να είμαστε εν τοις πράγμασι συνομιλητές.

Έτσι έχω μάθει από την οικογένειά μου. Έτσι, έχω μάθει από την πολιτική και κοινωνική μου παιδεία. Ανεξάρτητα από την πολιτική, κοινωνική ή ηθική ποιότητα της συνομιλήτριάς μου.

Κυρία…
Η κυρία Γεννηματά, Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σας ζήτησε να παραιτηθείτε. Για τις μεγάλες σας ευθύνες. Και για το έγκλημα πνιγμού 25 ανθρώπων στη Μάνδρα. Και για τους τραγικούς 100 νεκρούς στο Μάτι. Οι ευθύνες περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια στο πόρισμα των τριών Εισαγγελέων.

Κυρία…
Μην επαναπαυθείτε στον προσωρινό χαρακτηρισμό των εγκλημάτων σας ως πλημμελήματα. Στις σχετικές δικογραφίες υπάρχουν αρκετά τεκμήρια και ενδείξεις, τα οποία μπορεί να μετατρέψουν την κατηγορία σε κακουργηματική. Με ενδεχόμενο δόλο. Όπως συνέβη στους φονικούς σεισμούς του 1999.

Κλείσιμο
Κυρία…
Ακόμα, όμως και έτσι, τα χρόνια φυλάκισης είναι πάρα πολλά. Όσοι συμψηφισμοί και αν γίνουν στην τελική επιμέτρηση της ποινής.

Κυρία…
Ακόμα και έτσι για σκεφθείτε το βάρος, το πολιτικό, το κοινωνικό και κυρίως το ηθικό, των 125 ψυχών, που χάθηκαν τόσο άδικα.

Κυρία…
Δε σας το κρύβω ότι αγανάκτησα με την αντίδρασή σας. Υποσχεθήκατε δημόσια ότι θέλετε να μιλήσετε προς τη Γεννηματά ως γυναίκα προς γυναίκα. Και αυτήν την υπόσχεσή σας δεν την τηρήσατε. Η Ελληνίδα μάνα και αδελφή και σύντροφος είναι ένας περήφανος άνθρωπος, που τις δικές της ευθύνες τις σηκώνει αγόγγυστα. Και παίρνει πάνω της και τις ευθύνες άλλων. Που με οποιονδήποτε αξιοκρατικό κώδικα, δεν της ανήκουν. Εσείς, απαντήσατε με βρωμιές. Που δεν χαρακτηρίζουν την περήφανη Ελληνίδα γυναίκα. Δεν μιλήσατε ως γυναίκα της σύγχρονης εποχής.

Κυρία…
Επιχειρήσατε να πλήξετε την κυρία Γεννηματά ότι βρίσκεται στο κέντρο της πολιτικής γιατί φέρει ένα βαρύ όνομα. Και εδώ κάνατε ένα μοιραίο εις βάρος σας λάθος. Η κυρία Γεννηματά φέρει τις ιδιότητες εκείνες, που προκύπτουν από άμεσες εκλογικές διαδικασίες. Δεν έχει διοριστεί σε κανένα πόστο. Ανταγωνίστηκε σκληρά με αντιπάλους γόνους άλλων μεγάλων οικογενειών. Θα έλεγα ακόμα και σημαντικότερους. Δεν είναι τυχαία, λοιπόν, στην πολιτική. Επειδή έχετε περάσεις από πολλούς πολιτικούς χώρους – συλλογικούς και μη – θα πρέπει να ξέρετε ότι οι Γιώργος Γεννηματάς ήταν ένας ικανός και λαοπρόβλητος ηγέτης. Που, όμως, αμφισβητείτο μέσα στο ίδιο του το κόμμα από πολύ φιλόδοξους αντιπάλους. Το όνομα είναι λοιπόν βαρύ, αλλά δεν αποτελεί πασπαρτού για το οποιοδήποτε πόστο εξουσίας.

Κυρία…
Θελήσατε να μας ενημερώσετε ότι ο πατέρας σας ήταν αστυνομικός και η μητέρα σας νοικοκυρά. Είμαι βέβαιος ότι μέχρι και σήμερα ψάχνεται τρόπους να τους τιμήσετε. Πάρα πολύ σωστά. Μα το πρόβλημα δεν έγκειται στην επαγγελματική ιδιότητα των γονέων σας. Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Στο πώς μπήκατε και στη μετέπειτα διαδρομή σας στο δημόσιο βίο. Αφήστε αυτές τις σαχλαμάρες. Έχουμε και εμείς τις απόψεις μας. Που βρίσκονται στο άλλο άκρο των ισχυρισμών σας για το ποια είστε.

Κυρία…
Η κυρία Γεννηματά σας κάλεσε να παραιτηθείτε και για ένα πρόσθετο λόγο. Έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην προετοιμασία και διεξαγωγή των επόμενων περιφερειακών, αυτοδιοικητικών και εθνικών εκλογών. Νομίζετε ότι έχετε το δικαίωμα με το βάρος των 125 χαμένων ψυχών, που δεν έχουν βρει δικαίωση μέχρι σήμερα, να λειτουργήσετε θεσμικά; Οι φίλοι σας, που συνεχώς λιγοστεύουν, μπορεί να υποστηρίξουν και την πιο εγωπαθή, εγωκεντρική και τελικώς ανήθικη στάση. Για στοχαστείτε λιγάκι. Η όποια εκλογικού περιεχομένου αστοχία θα συνδεθεί οργανωτικά και οργανικά με το παράλληλο βάρος των 125 ψυχών.

Κυρία…
Σας το εξομολογούμαι. Δε σας εύχομαι καλή τύχη. Γιατί δεν το αξίζετε. Με οποιοδήποτε κώδικα δεοντολογίας. Κάτι περισσότερο. Με οποιαδήποτε σχετική ποινική διάταξη.

Αχ κυρία…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK