vgontzas_antonis

Ηρθε η ώρα της αντιπολίτευσης

Αντώνης Ν. Βγόντζας

Το διαβόητο άγγελμα του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Τρίτη από την Ιθάκη ήταν απογοητευτικό. Πάνω από όλα ήταν χυδαία υβριστικό. Οχι μόνο εναντίον των αντιπάλων του. 

Εναντίον του λαού μας συνολικά. Δεν ασχολήθηκε με τα δικά του πεπραγμένα. Δεν ζήτησε μια ελάχιστη συγγνώμη. Για τα 100 δισ. και πάνω ευρώ που μας φόρτωσε αδικαιολόγητα. Εστω και ένα δάκρυ για τις εκατό ψυχές που χάθηκαν άδικα και φρικιαστικά στο Μάτι. Που κάποιοι, ανόητα και ανήθικα, προσπάθησαν να τις συμψηφίσουν με τα πανηγύρια που είχαν ετοιμάσει για τη δήθεν έξοδο. Ούτε προσδιόρισε με καθαρότητα τη μελλοντική πορεία της Ελλάδας. Αφησε κάτι υποσχέσεις για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Προφανώς, όμως, θα έχουν τη φύση και τον χαρακτήρα μυθοπλασίας αντίστοιχης με εκείνη στη ΔΕΘ του 2014.

Από την προσεκτική μελέτη του κειμένου του λόγου του προδίδεται ο πυρήνας της πολιτικής του στρατηγικής τους επόμενους μήνες: μια προεκλογική περίοδος που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του διαγγέλματος. Δηλαδή, υβριστική και χυδαία. Θα συνεχίσει να ομιλεί και θα ομιλούν για τη δήθεν έξοδο από το μνημόνιο. Δίχως αναφορά στις υπερσυνταγματικές δεσμεύσεις για λιτότητα και παράδοση του δημόσιου πλούτου στους δανειστές. Και δίχως να εξηγεί τι είδους έξοδος είναι αυτή, όταν ο ίδιος έχει δεσμεύσει τη χώρα ως προς τη λιτότητα αρχικά μέχρι το 2022, ακολούθως μέχρι το 2060 και τη δημόσια περιουσία υποθηκευμένη μέχρι το 2114.

Θα ισχυριστεί, επίσης, ότι μοιράζει χρήματα στους αδύναμους. Θα πρέπει, βέβαια, να ξέρει ότι για κάθε σχετική δαπάνη θα υπάρξει και μία ισοδύναμη επιβάρυνση. Ιδίως της μεσαίας τάξης. Και όχι αυτόν που έχουν και κατέχουν πολλά.

Για όλα αυτά υπάρχουν αποδείξεις. Τελευταίο ανδραγάθημα του Αλέξη Τσίπρα και της κλειστής παρέας του ήταν η υπόθεση της δήθεν αντιγραφής του γιου του Αντώνη Σαμαρά πριν από αρκετά χρόνια. Οταν ο γιος ήταν ανήλικο παιδί. Μια υπόθεση κλεισμένη δικαστικά. Που απέδειξε πως δεν υπήρξε αντιγραφή. Ούτε η καθηγήτρια του ανήλικου γιου του απολύθηκε εξαιτίας αυτής της «μεγάλης» αποκάλυψης. Ολα αυτά έχουν τη σφραγίδα αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων, που δικαίωσαν τον νεαρό γιο και άφησαν ακάλυπτη τη συμπεριφορά της καθηγήτριάς του. Αλλωστε, προσωπικά, δεν βλέπω να υπάρχει καμία δυνατότητα για επανάληψη της δίκης. Οταν η συγκεκριμένη καθηγήτρια έχει αποβιώσει, η απόφαση είναι αμετάκλητη και το υπουργείο Παιδείας αμαθώς και αναιδώς αναφέρθηκε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ο Αλέξης Τσίπρας και η μοιραία παρέα του θα εξακολουθήσουν να επιτίθενται κατά των αντιπάλων τους. Κατά των οικογενειών τους. Κατά των συζύγων τους. Ανασκαλεύοντας ως τυμβωρύχοι αναληθή γεγονότα και καταστάσεις, που είναι μακριά από την ουσία της πολιτικής.

Και το αυτονόητο ερώτημα. Και η Αντιπολίτευση τι κάνει; Παρασύρεται στην κραυγαλέα και καταγγελτική φορά, στην οποία επενδύει η κυβέρνηση; Αρχίζει κι εκείνη να ψάχνει τις οικογένειες του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του με την παράφορη ελπίδα να κατασκευάσει ή να επεκτείνει τη δική της αντεπίθεση; Θα περιοριστεί στην ανάδειξη των τερατωδών ψεμάτων με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την πολιτική καριέρα του; Θα αυτοεγκλωβιστεί στην καταγγελία της τερατώδους απάτης με την οποία ο Αλέξης κατέκτησε την εξουσία; Νομίζω ότι πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες.

Ο πρώτος: Η Αντιπολίτευση δεν πρέπει να παγιδευτεί στην οξύτητα του ολοφάνερα προεκλογικού λόγου του Αλέξη Τσίπρα. Αν το πράξει, τότε δεν πρέπει να προσδοκά μεγάλα οφέλη. Πολλοί από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη του 2015 θα επιμείνουν στο ίδιο τραγικό λάθος. Οσο κι αν πιστεύουμε το αντίθετο, η εξωτερίκευση των εσωτερικών συναισθημάτων απογοήτευσης που νιώθουν για το έργο και τη συμπεριφορά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αυτό δεν συνεπάγεται την εγκατάλειψη της παρέας που σήμερα μας κυβερνά. Ούτε μπορούμε να τους ενοχοποιήσουμε για το πώς συμπεριφέρθηκαν ως εκλογείς το 2015.

Ο δεύτερος κανόνας: Οι λαοί και ο λαός μας στις εθνικές εκλογές ψηφίζουν κατά κανόνα προτάσεις διακυβέρνησης. Συνήθως ελέγχουν και τις εγγυήσεις για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων. Δεν αρκούν ούτε αφηρημένα γενικά προσκλητήρια ή πολιτικοί αφορισμοί και συνθήματα. Πάντως μέχρι σήμερα αυτά που κυρίως η Ν.Δ. έχει δημοσιοποιήσει με τίποτα δεν μπορούν να συνιστούν πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Αλλωστε οι περισσότερες γνωστές προτάσεις θα εξαγγελθούν και θα επαναληφθούν ακόμα και από τον Αλέξη. Εστω και αν ο τελευταίος δεν πιστεύει σε τίποτα. Ούτε καν στην Αριστερά που επικαλείται κάθε φορά ψευδώς και προσχηματικά.

Ο τρίτος κανόνας: Πρέπει να διατυπώσει η αντιπολίτευση το πλαίσιο της διαχείρισης του πρόσφατου παρελθόντος. Αλλο η πολιτική διαχείριση. Αλλο η διοικητική διαχείριση. Και άλλο η δικαστική και ενδεχομένως ποινική αντιμετώπιση. Τίποτα δεν πρέπει να έχει τη φύση και τον χαρακτήρα της αντεκδίκησης. Δεν πρέπει να στήσουμε «απέναντι» ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Σε θέματα ατομικών ελευθεριών πρέπει να είμαστε άτεγκτοι. Να τα υπερασπιστούμε στο πρόσωπο των ενδεχομένως υποδίκων. Αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε ένα γενικό συγχωροχάρτι. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη να ξαναοικοδομήσουμε το Κράτος Δικαίου. Το κράτος που ο νόμος ισχύει για όλους. Και για τους πολιτικούς. Ολα φυσικά εξαρτώνται από το περιεχόμενο και το εύρος της λαϊκής εντολής.

ΣΧΟΛΙΑ (42)

freeman

10 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΑ την πτωχευση , βρείτε το θάρρος και πείτε στον κόσμο (εφήβους , γονείς, παππούδες) πως τις επόμενες δεκαετίες , η μεγάλη πλειοψηφία των νέων σήμερα θα ΠΡΕΠΕΙ να εξειδικευθεί-προσανατολιστεί-αποκτήσει δεξιότητες σε επαγγέλματα τεχνικά-ημιχειρωνακτικά-μουζτούρικα , καθως ΔΕΝ θα υπάρχουν χρήματα στις οικογένειες για πτυχία-μεταπτυχιακά-σπούδες μέχρι τα 28-32 χρόνια τους . Η μετανάστευση πολυτελείας επιστημονικού προσωπικού θα αφορά μόνο ένα 20-30% των οικογενειών . ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ για ΝΕΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑ-ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ της παιδείας-κοινωνίας γιατί ειδάλλως ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΟΚ και οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ενώ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΈΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΊΕΣ στα σημερινά ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΆ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΈΛΜΑΤΑ .

22

ακου μεγαλε να σου πω εγω τη θεραπεια της κοινωνιας οικονομιας,το βασικο στοιχειο δεν υπαρχει αλλο για την θεραπεια ειναι ,λιωσιμο το κεφαλι στο δημοσιο,λιωσιμο,το καταλαβαινεις αυτο,ακου για να μη τρελενομαστε,ενας οδηγος της ΔΕΗ,μισθο 3750,χωρις να ξερω τα αλλα ευεργετηματα ,τα οποια δεν μπορω να τα προσδιορισω με ακριβεια,διοτι πολλα ειναι ειναι κρυφα δυστυχως δεν μπορουμε να τα μαθουμε,απο οτι μου εχουν πει υπερβαινου τα 1000 το μηνα,δηλαδη παμε κοντα στις 5 000 το μηνα και συταξη στα 50, στο καθεαυτο δημοσιο μεγαλο ποσοστο ειναι αναπηρο,δηλαδη τους προβληματικους τους διορισαν ,αντι να τους δινουν ενα επιδομα και να μενουν στο σπιτι τους,εν ολιγοις δουλευουν κατω του 20%,αυτο σημαινει οτι το 70% το αμολας και με το 30% βγαινει η δουλεια,.εκει ειναι το προβλημα μεγαλε,θελεις να το καταλαβεις καταλαβετε το,.δεν θελεις μη το καταλαβαινεις,.αυτα λιγα και περιληπτικα,.

Στα καθάρματα απομένουν...

Θεωρώντας ότι θα διεξαχθούν ταυτόχρονα εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, την 26-05-2019, απομένουν στα καθάρματα οκτώ, (μήνες) και είκοσι τρεις, (23), ημέρες!!!

Μέτρα!

Ως τις επόμενες εκλογες θα εχουν φανεί τα πρωτα ΘΕΤΙΚΑ αποτελεσματα της εξόδου απο τα Μνημονια! Επισης θα εχουν προχωρησει στη δικαιοσυνη τα σκανδαλα Νοβαρτις και του ΚΕΕΛΠΝΟ.. Οποτε η ΝΔ θα κερδίσει τις δημοσκοπησεις και ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογες, και ολοι ευχαριστημενοι 😂 κι εσυ κλαμενος θα μετρας τις μερες για αλλα τέσσερα χρόνια...

Γιάννης

Άκου βλακακο. Καμία εταιρία φαρμάκων δεν χρηματίζει υπουργούς. Τους γιατρούς χρηματιζει. Εντάξει Βαξεβάνη; Είστε ότι χειρότερο έχει γεννήσει αυτός ο τόπος. Τα σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ λέγονται συριζοανελ και πανε τη χώρα κάτω και από τον πάτο.

Dum Spiro Spero

ξεκινησαν τα θετικα τις εξοδου ,μεγάλε. Εκει που δανειζόμασταν με 1% , τωρα 4,4% και ανεβαίνει. Βγήκαν οι Ευρωπαίοι απο μνημονια (την υποχρέωσή τους να μας στηρίξουν) και κανουμε μνημόσυνα εμεις. Δεν διορθώθηκε τίποτα στο δημόσιο , αντιθετα η κρατικη δαπάνη του δημοσιου για μισθους αυξηθηκε .Πεσμου μια -δυο επενδύσεις που εφεραν τα σουργελα , γιατι οσες εγιναν ή γινονται, άρχισαν απο το παλιο σύστημα . Ακομα περιμενουμε τις μπουλντοζες στο Ελληνικο. Περιμενουμε και τος συντάξεις να αυξηθούν και εκει να δεις γλέντια . Ασε για την φορολογία απο τα 5.500 ευρω. Πέρνα και μια βόλτα απο Β.Ελλαδα να δεις τα ποσοστά σας , μετα την προδοτικη συμφωνια με τα Σκοπια. Ολα ζαιοι, θα μπουν σε μια τάξη και αυτο φαίνεται απο τις απελπισμένες κινήσεις του αρχιαλητη με την απελπισια ζωγραφισμενη στη νεα κυβέρνηση του.

Η ομολογία ενός αριστερότατου δημοσιογράφου για την επερχόμενη συντριβή του Σύριζα...

"Η μεγάλη εικόνα δείχνει μετατόπιση του πολιτικού φάσματος προς τα δεξιά και ένα ακροατήριο δυσαρεστημένων και αβέβαιων Ελλήνων. Η Ν.Δ. έχει προσχωρήσει σε ακροδεξιές λογικές, εγκαταλείποντας το Κέντρο. Το Κέντρο -αν εκφράζεται από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.- έχει προσχωρήσει στις τακτικές Μητσοτάκη και του μιντιακού συστήματος ΣΚΑΪ και ΔΟΜ (Μαρινάκη). Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται προς τον κεντρώο χώρο, ελπίζοντας σε μια ευρύτερη σύγκλιση με κοινωνικό πρόσημο. Δεν είναι βέβαιο ότι το ακροατήριο των εν γένει δυσαρεστημένων θα αντιδράσει σε όλα αυτά με ιδεολογικό ή πολιτικό κριτήριο και ότι αυτό θα μεταφραστεί σε τεράστιες μεταβολές των δημοσκοπικών ευρημάτων. Βλέπεις, στους φτωχοποιημένους δεν μοιράζεις «Εγχειρίδια Δημοκρατίας»∙ τα ψηφοδέλτια από μόνα τους δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στα καθημερινά χρέη, ούτε ποτέ θεραπεύτηκαν με μάγια τα πάθη της φτώχειας". (Πηγή: "Ανασχηματισμός, οι εντός και οι εκτός", του Θανάση Βασιλείου, στην "Εφημερίδα των Συντακτών", την 01-09-2019)

Σε απλά ελληνικά, ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ. ετοιμασθείτε...

Να εισπράξετε τεράστιο "εκλογικό αγγούρι"!!!

Προς είσπραξη επικών διαστάσεων "εκλογικού αγγουριού", (16 % - 22 %)...

Ορίζοντας ως "εκλογικό αγγούρι" τη διαφορά των ποσοστών ψήφου μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος, είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο σύριζα πρόκειται να εισπράξει "εκλογικό αγγούρι" επικών διαστάσεων στις επόμενες εθνικές εκλογές. Οι δημοσκόποι το υπολογίζουν σήμερα, μεταξύ 16 % και 22 %... Με την ψήφο μου στη Νέα Δημοκρατία, θα συντελέσω και εγώ στη μεγέθυνση του "εκλογικού αγγουριού" αυτού!!!

Αγγουράκιας

Έχουν περάσει 3 και 3.5 χρονια αντίστοιχα από τις διπλές εκλογές του 2015..μετα απο τόσο καιρό κατάφερες να κάτσεις κανονικά σε καρεκλα?

Q

Και ποιες ειναι αυτες οι ακροδεξιες λογικες? Εχεις την εντυπωση οτι ο Κουλης θα κλεισει τις δουλεμπορικες ΜΚΟ του, οι οποιες του δινουν χοντρο χρημα, μονο και μονο για να το παιξει "πατριωτης" και να κλεψει ψηφαλακια απο την Χ.Α? Σιγα να μην διωξει λαθρα ο Κουλης! Αυτος το πολυ πολυ να συνεχισει το παραμυθακι της Αμυγδαλεζας. 200 ατομα σε κλειστα κεντρα (με ολα τα κομφορ εννοειται) και εκατομμυρια στην απ'εξω να γκετοποιουν ολοκληρες περιοχες. Η νομιζεις οτι θα βαλει χερι στο Εξαρχισταν, στα πανεπιστημια και γενικως στα κομμουνια? Οι προηγουμενοι χυσανε ιδρωτα για να προστατευσουν τα μαντροσκυλα του συστηματος και εχεις την εντυπωση οτι ο Κουλης θα σπασει την παραδοση? Για ποιες ακροδεξιες λογικες μιλας λοιπον? Αμα πηγαινε προς ακροδεξια... και μαλιστα προς Γερμανικη ακροδεξια (οχι Χ.Α που ειναι εντελως light και την εχετε παρει απο φοβο), τοτε θα επρεπε με το που θα εβγαινε να βαλει αστυνομια, ΜΑΤ και στρατο με τα οπλα και οπου βρισκουν λαθρο που να παρανομει να τον ξαπλωνουν. Και τα ιδια και χειροτερα για τα κομμουνια...

Το επόμενο κόμμα

Έχει υποχρέωση να πραγματοποιεί άμεση απέλαση σε όσους λαθρομετανάστες εισέβαλαν παράνομα μετά το καταραμένο για την πατρίδα 2015.

ρε βγόντζα,

αυτό που έφτυνες,έγινες.

agg

Ο Μητσοτάκης θα φτιάξει την Ελλάδα μέσα σε λίγα χρόνια. Απαραίτητο είναι να πάρει αυτοδυναμία διότι αν κυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ κλαφτα Χαράλαμπε! Θα βλέπουμε τη Φώφη κάθε μέρα στα κανάλια. Είπαμε να ξε μπαζώσουμε την Ελλάδα από το τσίρκο σύριζα. Μην φορτωθούμε & δεύτερο τσίρκο. Το νου σας Έλληνες.

Q

Πρωτα απ'ολα οι εποχες αυτοδυναμιας περασαν και μην ελπιζεις σε κατι τετοιο. Αλλωστε ολο το "Συνταγματικο τοξο" βασιζεται στην αποχη για να μπορεσει να βγει με ενα 15-20% και να λεει οτι εχει λαικη εντολη. Αυτοδυναμια σημαινει να εχει ποσοστα πανω απο 50% και αυτο δεν το ειχαν ουτε στις καλες τους μερες οι ΠασοκοΔημοκρατες. Ασε που τρωγονται και για αναλογικη ψηφο για να το παιξουν οτι "τελειωνουν με το παλιο"! Αναλογικη ψηφος σημαινει συγκυβερνηση πολλων κομματων μαζι. Αρα το ΠΑΣΟΚ δεν το γλιτωνεις, μην σου πω οτι θα καταχωνιασουν μεσα και τον ΣΥΡΙΖΑ! Ειδες φανταζομαι τι περιεχει ο τελευταιος ανασχηματισμος του ΣΥΡΙΖΑ, ε? Ολιγη απο ΠΑΣΟΚ, ολιγη απο ΝΔ και εσυ φαντασιωνεσαι οτι ο Κουλης θα φτιαξει την Ελλαδα. Θα την φτιαξει... παραδεισο εγκληματιων κατα τα προτυπα των κομμουνιστων, τους οποιους προστατευαν ανεκαθεν οι γαλαζοπρασινοι προδοτες. 40 χρονια προδοσιας δεν σου εφτασαν για να καταλαβεις που το παει η ΝΔ? Ποσους αιωνες χρειαζεσαι για να παρει μπρος το μυαλο σου?

Αθανάσιος

Ο Σύριζα είναι στο 3%. Το υπόλοιπο το πήρε από τους δικούς σας ψηφοφόρους δηλ. από το κόμμα σου. Γιατί τα βάζεις λοιπόν με τον Τσίπρα και δεν λες κουβέντα γι'αυτούς; Και νάταν μόνο οι ψηφορόροι. Πόσοι βουλευτές και υπουργοί προέρχονται απ'το (κλεφτο)ΠΑΣΟΚ; Κρείττον το σιγάν κύριε.

33

σωστα εντοπιζεις οτι ο συριζα ισως ξεπερασει το 15% αυτο ειναι πολυ μεγαλο νουμερο,αυτο θα γινει γιατι ο λαος ειναι πολιτικα ανωριμος,ομως εχει καταλαβει οτι εκανε λαθος σε βαρος του και των παιδιων του,αλλα επειδη ειναι εγωιστης κομπλεξικος δεν μπορει να παδεχρει οτι εκανε λαθος και για αυτο θα παρει αυξημενο νουμερο,το οποιο θα το χασει την επομενη των εκλογων,ο μηδενισμος του συριζα θα γινει αμεσως εαν τον πανε στο ειδικο δικαστηριο για εσχατη προδοσια,.εδω τελειωσαν οι συριζαιοι,.

ρε βγοτζα

Και δεν εδειχνες για καρα δεξιος!!

Μάκης

Η σύγκρουση στις εκλογές θα είναι μετωπική και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τη χειριστούμε. Δεν αρκεί να φύγουν από τη κυβέρνηση η βρομιάρηδες του σύριζα. Θα πρέπει να πάνε στη φυλακή για όλα όσα έκαναν και να γίνει βαθειά απο-συριζοποίηση. Όσοι μπήκαν στο δημόσιο από τα παράθυρα να πάνε από εκεί που ήρθαν. Εμείς θα τους τελειώσουμε δεν θα μας τελειώσουν οι λεχρίτες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία