vgontzas_antonis

Η «μαύρη» Πέμπτη του ελληνικού Κοινοβουλίου

Αντώνης Ν. Βγόντζας

Η συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη είχε απ’ όλα. Yβρεις, από τις πιο βαριές! Υπονοούμενα. Από τα πιο διεισδυτικά, υπονομευτικά και οδυνηρά. Υπερβολές μέχρι και ψεύδη! Από τις υπερβολές που γεννούν απαξιωτικά γέλια. Και από τα ψεύδη που προκαλούν αγανάκτηση και θυμό. Και πολλά ερωτήματα αγωνίας.

Βασικός ένοχος; Ο Αλέξης Τσίπρας! Η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την οικονομία, μετά από πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είχε την οικονομία ως κεντρικό και μοναδικό -θα έλεγα- θέμα. Είχε τις Πρέσπες και τις συμφωνίες που υπογράφηκαν. Είχε τη διαπλοκή. Ο καθένας σεργιάνιζε στην αυλή και στην κρεβατοκάμαρα του άλλου. Είχε και τις γυναίκες τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, ο βασικός ένοχος! Και το ερώτημα; Η οξύτητα που επέβαλε από την πρώτη στιγμή είναι μήνυμα και προαναγγελία για την ανώμαλη έναρξη μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου γεμάτης συγκρούσεις που κάποτε θα μοιάζουν γραφικές. Απόλυτης πόλωσης, ως θερμοκηπίου ενός διχαστικού πολιτικού κλίματος μετά τις εκλογές. Ή η οξύτητα και οι κραυγές είναι απλά το αποτέλεσμα ενός διαρκούς εκνευρισμού του Αλέξη Τσίπρα που κατανοεί ότι έφτασε το πολιτικό του τέλος, τουλάχιστον σε αυτή την πολιτική και ιστορική φάση;

Για όλα αυτά τα ενδεχόμενα υπάρχουν ενδείξεις. Αρκετές για να ξεκινήσει μια παραδοσιακή πολιτική ανάλυση.

Ολα μυρίζουν λοιπόν εκλογές και αγωνιώδεις προσπάθειες προετοιμασίας τους.

Η πρόσφατη τροπολογία για το σπάσιμο της β’ εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας σε περισσότερες όχι στη βάση ενός ενιαίου δικαιοπολιτικού κριτηρίου, αλλά κυρίως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των «ειδικών» του ΣΥΡΙΖΑ για το ποια κατάτμηση τούς συμφέρει κομματικά για τις επόμενες εκλογές. Ενώ, αντίστοιχα, παραπέμπουν στο άδηλο μέλλον το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Και δεν αναφέρομαι στους απόδημους δεύτερης και τρίτης γενιάς. Η βαθιά έγνοια μου στρέφεται αποκλειστικά στις 500.000 νέους συμπολίτες μας που εγκατέλειψαν την πατρίδα μας στα σκληρά χρόνια της κρίσης. Αλλοι με θυμό. Αλλοι με βαθιά θλίψη και απέραντη μελαγχολία.

Και άλλοι με ειλικρινή αγωνία για την ατομική και οικογενειακή τους επιβίωση.

Ενδειξη και η φαρσοκωμωδία για τη δήθεν έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Τα πιο πολλά δικά του. Του Αλέξη. Και δικά τους. Κανένας όμως από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς δεν θέλησε ή δεν τόλμησε να υποθηκεύσει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας μέχρι το 2115! Εναν αιώνα μετά! Κανένας δεν τόλμησε να φορολογήσει τη φτώχια καταργώντας ουσιαστικά το αφορολόγητο των ασθενέστερων τάξεων. Κανένας δεν τόλμησε να παραδώσει τη λαϊκή κατοικία σε ξένες τράπεζες και κουκουλοφόρους κερδοσκόπους. Κανένας δεν είχε το θεσμικό θράσος να ασκήσει ταξική (αλλά τελικά τοξική) φορολογική πολιτική. Και όλα αυτά, κάτω από την ομπρέλα μιας άγριας λιτότητας μέχρι το 2022 και εξουθενωτικού σφιξίματος του ζωναριού μέχρι το 2060. Οπως δεσμεύτηκε προσωπικά ο Αλέξης. Η έξοδος λοιπόν από τα μνημόνια συνιστά μια πολιτική οφθαλμαπάτη στη συνεχή αλυσίδα «αυταπάτης», απάτης και εμπαιγμού του ελληνικού λαού.

Μυρίζουν εκλογές και οι απειλές από τον Αλέξη και τον συνεταίρο του για προφυλακίσεις πολιτικών τους αντιπάλων. Ακόμα και η προαναγγελία τους. Εκθέτοντας, ακόμα έτσι, και μερικούς γνωστούς σε όλους μας, δικαστές και εισαγγελείς. Δεν είναι σε θέση ο Αλέξης και η παρέα του να αντιληφθούν ότι έτσι αδυνατίζουν το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης, που αυτή τη στιγμή θωρακίζει πιο γενικά το θεσμικό κύρος της χώρας έναντι των προκλητικών απειλών της Αγκυρας με αφορμή τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς. Η ελληνική Δικαιοσύνη νομιμοποίησε ατράνταχτα την απόρριψη της άνανδρης παράδοσής τους.

Μυρίζουν δύσοσμη προεκλογική περίοδο και οι επιθέσεις του καθενός ενάντια στις γυναίκες και τους συντρόφους των άλλων. Δεν με ενθουσίασε από τη μια η αναφορά, μέσα από ακαδημαϊκά απαράδεκτες και περίεργες τροπολογίες, στην ανάδειξη της γυναίκας του Αλέξη Τσίπρα στο διδακτικό προσωπικό ανώτατου ακαδημαϊκού ιδρύματος. Απλά καταντούν άνανδρες οι επιθέσεις κατά της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και μάλιστα για δράση και συμπεριφορά της κατά την περίοδο όπου το ζευγάρι βρισκόταν σε μακροχρόνια διάσταση. Αυτές οι επιθέσεις είναι ολοφάνερα άνανδρες και άτιμες. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, καθώς και η παράταξη που αυτός δημιούργησε, δεν διακρίθηκαν σε τέτοιες ανήθικες συμπεριφορές. Αντίθετα, ο ίδιος υπήρξε θύμα τέτοιων στρεβλών πολιτικών συμπεριφορών από τους αντιπάλους του. Και από τη Δεξιά. Και από την Αριστερά! Ο ίδιος μάλιστα ουδέποτε ανταπάντησε με τα ίδια ή παρόμοια βέλη.

Μυρίζουν βρώμικη προεκλογική διαμάχη και οι «πολεμικές» αψιμαχίες που ξεκίνησαν από τα υπέροχα και ήσυχα νερά των Πρεσπών. Οι ΗΠΑ βιάζονται. Και από τον άλλη ο Ζάεφ θέλει, προκλητικά και ύπουλα, να διευκολύνει τον «φίλο του» Αλέξη. Ηδη μας ανακοίνωσε παραχάραξη του δρόμου για τα προγραμματισμένα βήματα επίλυσης του πολύπλοκου ζητήματος. Και οι δυο τους, και ο Ζάεφ και ο Αλέξης, έχουν δεσμευτεί γραπτά να έχουν ολοκληρώσει όλα τα στάδια επίλυσης μέσα στο 2018. Τώρα; Τώρα θα επιμηκύνουν χρονικά. Ετσι ώστε η επόμενη ελληνική Βουλή να έχει το βάρος της ευθύνης να κυρώσει την ανώμαλη αυτή συμφωνία, που μόνο τον Αλέξη και την παρέα του φαίνεται να εντυπωσιάζει.

Είναι λοιπόν παρά πολλές οι ενδείξεις. Φαίνεται πως την περασμένη Πέμπτη ο Αλέξης έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη της πιο επικίνδυνης προεκλογικής περιόδου μέσα σε οχλοβοή από «βλαστήμιες και βρισιές». Περάσαμε έτσι στους υπόγειους χώρους της πολιτικής. Ολες, όμως, αυτές οι ενδείξεις πιθανολογούν τον πολιτικό και προσωπικό εκνευρισμό του πρωθυπουργού. Μπροστά στην αναπόφευκτη πτώση του που ο ίδιος προκάλεσε.
ΣΧΟΛΙΑ (14)

Μια άποψη

Κάτι τέτοιες Πέμπτες κάνανε τον τότε βουλευτή Ιωάννη Μεταξά προπολεμικά και έλεγε ανοιχτά μέσα στην τότε βουλή "" με ποιον δρόμο θα βγεί η χώρα απ τον κοινοβουλευτισμό .Με την μπολσεβικίστικη λύση ή με την Εθνική λύση''.Αυτό γράφουν οι ιστορικοί όλοι.Δεν διαφωνεί κανένας ιστορικός. Και τα τότε δύο μεγάλα κόμματα φιλελεύθεροι και Λαικό συνεχίζανε τις αχρειότητες μέσα στην τότε βουλή.Και ο Μεταξάς ( ο κομπλεξικός και στρατοκράτης) με τον τότε άνακτα Γεώργιο Β ( τον μνησίκακο και ως άνθρωπο) και οι Εγγλέζοι μαζί τους κάτσανε την 4η Αυγούστου 1936 την δικτατορία. Την ευθύνη ιστορικά δεν την απέδωσε ακόμα -πλήν ελαχίστων πολιτικών ώς τώρα και μόνο ένας ιστορικός στις μέρες μας από τότε- στους πολιτικούς που εξαχρειόνονταν μέσα στη τότε βουλή και που ουσιαστικά αυτοί έκάλεσαν την δικτατορία του Μεταξα με τις κοινοβουλευτικές σθλιοτητές των , αλλά βρήκαν τον Μεταξά για του προσάψουν την δικτατορία του 1936. Ο οποίος -στρατοκράτης Μεταξάς- δεν έκρυβε -τις έλεγε φανερά-τις διαθέσεις του για δικτατορία ( Εθνική λύση ) καιρό πρίν.

Ελάχιστο ενδιαφέρον ...

Η τεράστια διαφορά από το περλθον είναι ότι η επικοινωνία έχει αλλάξει και ο Κρατερός του Τσίπρα , μαζί με τον Βερναρδάκη και τον Βαξεβάνη , ζουν στον βόθρο τους που δεν ενδιαφέρει πλέον κανένα ... το μόνο που κυριαρχεί στις συζητήσεις είναι το ποτέ θα ξεκουμπιστεί ο Τσίπρας ... Όση λάσπη , όσες ψεύτικες ειδήσεις , όσο και να προσπαθούν τα ζόμπι , η ετυμηγορία του λαού είναι μια : Τσίπρας και Καμμενος τέλος ....

Οι Γερμανοί τι κάνουν;;

Μέσω Χριστοφοράκου, μίζωσαν τα λαμόγια που πτώχευσαν την Ελλάδα και οι κλέφτες άρπαξαν, με φερετζέ κάποιες κρατικοδίαιτες ψευτοεπιχειρήσεις, δισεκατομμύρια ευρώ !! Τώρα η Μέρκελ ζητάει τα κλεμμένα της Siemens από εμάς τους ΥΠΕΡφορολογούμενους!! Τι θα τις δώσουμε, αντί για αυτό ;;

Να της πει ο Μιχάλης, ποιους μιζωνε και με πόσα;

Τις μίζες της Siemens, της Novartis, της Alapis, της Aspis και της Olympic Airways μόνο να βρούνε ... ΞΕΠΛΗΡΩΣΑΜΕ το χρέος ... , άντε παιδιά, με Παπαγγελόπουλος μπροστά, να ξεβρωμίσει ο, όμορφος, τόπος μας !!!

AΛΗΘΙΝΟΣ

TO ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ,ΛΕΕΙ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΑΥΤΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ,ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΨΙΜΗ ΑΛΗΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΝΕΟΠΛΟΥΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ,ΠΟΥ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Άγγελος

Φρουζής : "ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχα δεκάδες επαφές και συναντήσεις με ανώτατα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης, πριν και μετά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων τους".

Montazieros

Κοιτάξτε να δείτε αγαπητέ κ. Βγόντζα. Όση λάσπη και ακαθαρσίες και να βγουν από τα υπόγεια της Κουμουνδούρου πριν από τις εκλογές, πέρα από το ότι έχουμε να κάνουμε με έναν τρομερά απαξιωμένο Πρωθυπουργό χωρίς την παραμικρή αξιοπιστία ο οποίος στοιβαζει τις κλούβες των ΜΑΤ απέξω από το Μαξίμου σε σχηματισμό Lego λόγω αγάπης του λαού προς το πρόσωπό του, μας προέκυψε αίφνης και μια νέα ιδιότητα η οποία θα τον οδηγήσει μαθηματικά στον όλεθρο. Είναι τρομερά γκαντέμης. Δηλαδή δεν υπάρχει αυτό! Για όποιον πει μια καλή κουβέντα από πολιτικό έως ποδοσφαιρική ομάδα τον τρώει το μαύρο το σκοτάδι. Αν πχ ήμουν Μειμαράκης ένα ευχέλαιο, μια Παναγία της Τήνου τώρα τον δεκαπενταύγουστο μπουσουλώντας θα την πήγαινα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες τι να κάνει το παλικάρι? Αφήστε τον να βρίζει.

μα ηντα λες εκεια δασκαλε!!!

οφου και γιαηντα το λες ελληνικο κοινοβουλιον!!!αναθεμα και υπαρχει εκεια μεσα ελληνας.μουδε ο καφετζης,μουδε οι καθαριστριες!!!!οσο για μαυρες μερες...κατσε και μετρα,αλλα θα χασεις το λογαριασμο,πολυ μαυριλα μπρε παιδι μου,πολυ μαυριλα, χεχεχεεεε,.....

Κυριάκος - αχρείος απατεώνας, (ή σφουγγαρίστρας): 10 - 0.

Παρακολούθησα τη προχθεσινή συζήτηση στη βουλή. Για να το διατυπώσω με ποδοσφαιρικούς όρους: Κυριάκος - αχρείος απατεώνας, (ή σφουγγαρίστρας): 10 - 0. Με μη ποδοσφαιρικούς όρους: κάποιος τον ήπιε ζεστόν - ζεστόν!!! Και τον απήλαυσε τα μάλα!!!

kostasv

Κατ' αρχάς για ποιο λόγο να έχουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες εξωτερικού 2ης & 3ης γενιάς; Ο σημερινός πενηντάρης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία τί ιδέα έχει για την Ελλάδα; Την στιγμή που δεν δουλεύει για την Ελλάδα, δεν φορολογείται στην Ελλάδα και δεν έχει εν τέλει καμιά επαφή με την ελληνική πραγματικότητα με ποιο κριτήριο θα αποφασίσει; Με αυτό που θα του παρουσιάζουν τα ΜΜΕ; Οι 500.000 που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης είναι υπό συζήτηση. Τέλος η επίρριψη του "βασικού ενόχου" για τη μαύρη Πέμπτη στον Τσίπρα. Αποκάλεσε στην πρωτολογία του "ντροπή" τη στάση της ΝΔ για το θέμα της ακύρωσης της μείωσης των συντάξεων, που μεταξύ μας ήταν ντροπή, και εισέπραξε σαράντα (40) !!! αναφορές από το Μητσοτάκη της λέξης "ψεύτης". Κριτική σε κόμμα Vs προσωπική επίθεση. Στο χωριό μου λένε "καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται" και ο νοών νοείτω !!!

Άγγελος

Φρουζής : "ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος είχα δεκάδες επαφές και συναντήσεις με ανώτατα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης πριν και μετά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων τους". Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω.

κουτοπόνηρα, ύπουλα, πούστικα, συριζαίικα

Σκόπιμα τα συριζωα διαστρεβλώνουν το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Πρόκειται για ψήφο των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους και όχι του συνόλου των αποδήμων. πολίτες από Γαλλία & ΗΠΑ ακόμη και με διαρκή παραμονή τους στο εξωτερικό δεν χάνουν το δικαίωμα του εκλέγειν. στη πλέρια δημοκρατία των συριζωων δεν υφίσταται αυτό το δικαίωμα γιατί άραγε;

kostasv

στο λαγούμι σου !!!

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ!

Και λίγα λες! Πραγματικά μόνο έτσι καταλαβαίνουν . Όχι τα συριζώα, αλλά όλοι οι υπόλοιποι, ισαποστάκηδες και μη που ψάχνουν να ανακαλύψουν δημοκρατικές ευαισθησίες στους αμόρφωτους κατσαπλιάδες που διαχειρίζονται την πατρίδα μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία