Το τεστ ως συνώνυμο της τουριστικής επιτυχίας
new-bloger

Αναστασία Νικολαΐδου

Το τεστ ως συνώνυμο της τουριστικής επιτυχίας

Τεστ! Δοκιμασία, έλεγχος , εξέταση. Όπως και να το πεις ένας κόμπος ανεβαίνει στο στήθος. Το τεστ ως συνώνυμο του άγχους. Μήπως όμως αυτή τη φορά γίνει συνώνυμο της επιτυχίας;

Μετά λύπης παρακολουθούμε εδώ και εβδομάδες, διαβουλεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαδικτυακές συσκέψεις πρωθυπουργών αλλά και συζητήσεις μεταξύ των φορέων του τουρισμού και των εχόντων εξουσία, να μην καταλήγουν σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Και ποια θα μπορούσε να είναι μία πρόταση για τον εισερχόμενο τουρισμό της Ελλάδας; Τα τεστ. Και μάλιστα η «μαρκετίστικη» επιβολή αυτών. Γιατί να επιλέξω την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι; Μα γιατί όποιος θέλει να περάσει τα σύνορα αυτής της υπέροχης… “Covid free” χώρας απαιτείται να έχει πιστοποιητικό εξέτασης κατά του κοροναϊού. Άρα νιώθω ασφαλής.

Επιπλέον, «αυτό που ισχύει για μένα» θα σκεφτεί ο ταξιδιώτης προς τη χώρα μας, «ισχύει για κάθε συνεπιβάτη μου»: Όποιος μπαίνει στο αεροπλάνο για την Ελλάδα έχει υποβληθεί σε ένα αντίστοιχο τεστ. «Άρα ,νιώθω ακόμα πιο ασφαλής» είναι το συμπέρασμα όλων, που σκέφτονται Ελλάδα για το καλοκαίρι.

Και κάπου εδώ ανακύπτει μία βασική απορία. «Μα ποιος θα δώσει τα χρήματα για να κάνει το τεστ και να μπορέσει να δει τα γαλανά νερά του Αιγαίου?». Η απάντηση είναι απλή: Πολλοί που θέλουν να νιώσουν σίγουροι για να αποφασίσουν να ταξιδέψουν.

Πόσο μάλλον όταν οι τιμές των μοριακών τεστ καταρρέουν, όσο περνά ο καιρός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, γερμανική εταιρεία η οποία διαθέτει κιτ των 10 τεμαχίων στην τιμή των 180 Ευρώ στον χονδρέμπορο! Ένα κόστος, που μπορεί να το σηκώσει ο καθένας, εφόσον πρόκειται να διασφαλίσει τις καλύτερες υγειονομικές συνθήκες για τις διακοπές του.

Κλείσιμο
Δεν θα πρέπει να φοβηθούμε πως το διαβατήριο υγείας θα είναι εμπόδιο στην απόφαση των τουριστών να επιλέξουν την Ελλάδα. Απεναντίας, θα είναι το κίνητρο για να το κάνουν!
Test από το λατινικό testa που σημαίνει κεφάλι. Μήπως τελικά αυτό είναι που μας λείπει από την πολιτική ηγεσία του τουρισμού?

*Η Αναστασία Νικολαΐδου είναι επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ